VlaamsKijken: bezoekers cijfers 2020 & doelen 2021

VlaamsKijken heeft in 2020 een gigantische groei doorgemaakt. Met als klap op de vuurpijl dat we in december 2020 bijna 85.000 unieke bezoekers mochten verwelkomen. Vandaag duik ik verder in de cijfers. Welk bericht werd het beste gelezen? Wat zijn mijn persoonlijke hoogtepunten van het afgelopen jaar. En hoe ga ik verder in 2021. Je ontdekt het allemaal.

Wat mij van 2020 misschien wel het meest is bijgebleven, is de bereidwilligheid en interesse van mensen uit de branche. Zo dankbaar dat ik zo de kans kreeg om al verschillende unieke interviews met acteurs en actrices te kunnen publiceren. En dat ik dankzij de gesprekken ook meer inzicht heb gekregen in de wereld achter de schermen. Als liefhebber is het genieten om die verhalen te horen. Maar ik blijf natuurlijk ook journalist en vind ook dat het noodzakelijk is om de tv- en filmwereld beter te begrijpen. Dus dank ieder die in 2020 de tijd voor me nam. Het wordt gewaardeerd (maar dat weten jullie volgens mij wel)!

Aantal bezoekers VlaamsKijken

In 2020 mocht ik ruim 477.000 bezoekers verwelkomen. Een prachtig getal. Zeker als je het vergelijkt met 2019 toen dat er iets meer dan 81.000 waren. Het merendeel van die 477k heeft de site gevonden (385 k.). De andere bezoekers komen overwegend via social media, waarbij Facebook er nog steeds bovenuit steekt. Niet gek. Daar ben ik actief in een aantal grote Facebook-groepen. En de VlaamsKijken-groep groeit ook sterk. De verdeling van lezers uit Nederland en België is ongeveer gelijk.

Wat ook fijn is, is dat ook steeds meer bezoekers VlaamsKijken steunen. Bijvoorbeeld door een aankoop bij Bol.com en Coolblue. via het betreffende linkje (klik op naam) te doen.

Remake van Dertigers springt eruit

Als je kijkt naar de best gelezen berichten van 2020, dan valt daar iets opmerkelijks op. Hier scoort namelijk de Nederlandse remake van Dertigers het allerbeste. Bijna 40.000 bezoekers wilden meer weten over de cast van Dertigers in Nederland. Daarbij is men vooral nieuwsgierig naar Wieger Windhorst, Eva Laurenssen, Alex Hendrickx, Lykele Muus (die deze maand een nieuw boek lanceert) en Leonoor Kooster.

Dertigers in top 10

Kijk ik naar de top 10 van best gelezen berichten (dankzij Google), dan komen we Dertigers nog twee keer tegen. We zijn namelijk nieuwsgierig naar de cast en het verhaal van de Vlaamse versie. En de Nederlandse fans waren nieuwsgierig of er ook een tweede seizoen zou volgen. (Jup, zelfs het derde seizoen van Dertigers in Nederland is inmiddels bevestigd). Wat remakes betreft, zien we in hetzelfde lijstje ook een artikel over Kamp van Koningsbrugge (de Nederlandse editie van Kamp Waes).

Populairste Vlaamse series van 2020

In de top 5 van Best gelezen berichten komen we daarnaast drie geweldige Vlaamse series tegen. De lezers van VlaamsKijken waren vooral nieuwsgierig naar de cast van De Twaalf, ze wilden alles weten over het tweede seizoen van Undercover én ook de cast van Over Water (zowel van het eerste als tweede seizoen) kan nog steeds dagelijks op de nodige bezoekers rekenen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat deze series ook op Netflix te vinden zijn. Dat het artikel over de cast van De bende van Jan de Lichte ook in de top 10 staat, kun je natuurlijk ook zo verklaren. Daarnaast is die serie natuurlijk dit najaar ook op Streamz gekomen. Tot slot mag ook de GR5 niet ontbreken. Verschillende kijkers genieten inmiddels thuis van het GR5-boek.

Dagrecord

2020 was het jaar waarin ik met de site verschillende records verbrak. Zo werd mijn bericht over LatemLeven gedeeld in een tweet. Resultaat: duizenden bezoekers die op één dag het bericht lazen. Maar het absolute toppunt was twee weken geleden. Toen werd in Nederland Scrooge Live opgevoerd. Omdat ik dit jaar heb gemerkt dat er ook veel Vlamingen Nederlandse programma’s waarderen, deel ik steeds meer tips uit beide landen. Dat bericht over Scrooge ging dus sky high. Een verklaring heb ik daarvoor niet. Maar wat was ik blij dat mijn site zo’n zevenhonderd bezoekers tegelijk aankon. Die dag mocht ik meer dan 7.000 bezoekers verwelkomen. Iets dat ik een paar dagen later weer haalde toen ik de bewoners van het Big Brother huis deelde. Benieuwd hoe dat bericht het gaat doen als Big Brother 2021 morgen start.

Doorgroeien in 2021

Ik ben sowieso ontzettend nieuwsgierig naar wat 2021 gaat brengen. Dat we in Nederland op dit moment met een lockdown te maken hebben, maakt de start wel wat lastiger. Mijn zoontje van bijna vier is nu thuis. Dat betekent dat ik vooral tussendoor aan het bloggen ben. Aan de andere kant gaat er gaande weg wel meer ruimte komen, want ik heb afscheid van een aantal klanten genomen om zo meer tijd voor VlaamsKijken vrij te kunnen maken. Ik geloof namelijk in deze site.

1 miljoen bezoekers in 2021?

Dat is een spannende beslissing. Want qua verdiensten staat dit project echt nog in de kinderschoenen… Daarnaast wil ik ook niet dat de site wordt overspoeld met reclames… Dus 2021 wordt ook het jaar om me daar verder in te verdiepen… Ik ben er van overtuigd dat dat goed gaat komen, zolang ik de meerwaarde van deze website maar kan blijven aantonen (en die positie ook kan versterken). Kortom: ik kijk uit naar het avontuur. Mijn doel: 1 miljoen bezoekers inspireren met de berichten op VlaamsKijken. Dat moet toch lukken?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 januari 2021 /