Documentaire over Bitcoin familie van Didi Taihuttu op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in Bitcoins… Hoe het anno 2024 met ze gaat? Documentaire maker June te Spenke maakte voor Prime Video de documentaire All-In The Bitcoin Family. Deze is vanaf vrijdag 5 april exclusief te kijken bij Prime Video (zowel in Nederland als België te zien).

Documentaire All-In The Bitcoin Family kijken op Prime Video? Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video.

Bitcoin familie Taihuttu

Vanaf het moment dat Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joni, June en Jessa al hun bezittingen verkopen en het geld in bitcoin stoppen, reizen ze de wereld over. Iedereen kan de avonturen van bitcoin familie Taihuttu volgen via social media. Ze zijn inmiddels beroemd en vader Didi is een cultfiguur geworden in de cryptowereld.

June te Spenke

Meer families, waaronder zijn eigen broer en zus, volgden hun voorbeeld. Hoe is het de afgelopen jaren met de familie gegaan terwijl de munt fluctueerde en hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Documentairemaker June te Spenke (die je kent van de documentaire over Kelly van der Veer op Prime en van Cryptokoorts op Videoland) heeft de familie op de voet gevolgd en hier een vierdelige docuserie over gemaakt. Door mensen 1-op-1 te volgen met haar camera komen de meest intieme details naar boven, zeker wanneer ze vergeten dat er nog een camera tussen hen in staat.

Docu Bitcoin Family kijken

Het resultaat – All-In The Bitcoin Family – is vanaf 5 april exclusief te zien op Prime Video. Zowel de Nederlandse als Vlaamse lezers kunnen ‘m daar zien. Voor de Vlamingen nog een tip: de familie is ook gevolgd voor de documentaire Is Crypto het Nieuwe Goud op Streamz.

Terug naar de inhoud van deze documentaire, die gemaakt is door June te Spenke:

Documentaire Bitcoin familie

De opnames van de documentaireserie zijn begonnen in 2021. Door de jaren heen volgt maker June te Spenke de familie onder andere in het zonnige Mexico en Thailand, maar ook terug in Nederland en laat hierbij alle pieken en dalen zien. Van het organiseren van drukbezochte crypto bijeenkomsten, het opbouwen van een school voor kansarme kinderen, het bijna beroofd worden in Mexico en het in aanraking komen met justitie in Portugal, alle avonturen van de familie zijn te volgen. En dat terwijl de cryptomunt flink fluctueert in waarde. 

All-In The Bitcoin Family

“Toen in 2021 de bitcoin steeg naar grote hoogtes begon ik mij te verdiepen in deze munt en maakte ik de serie Cryptokoorts. Ik kwam in aanraking met de bitcoin familie en vader Didi. Ik vond hem zo fascinerend omdat hij een werkelijke bitcoin guru is en andere families hem zijn gaan volgen, zo ook zijn eigen broer en zus. Dit proces heb ik vastgelegd. Wat ik ook interessant vind, is dat de familie met hun drie jonge dochters de wereld rondreisde en ik wilde vastleggen hoe deze kids daarmee omgaan. Dit kon alleen maar door ze op de voet te blijven volgen waar ze ook heengingen. Dit resulteerde in een bijna drie jaar durende film periode waarin ik alle hoogte- en dieptepunten vastlegde”, aldus June te Spenke.

Vier afleveringen

In totaal telt de documentaire All-In The Bitcoin Family vier afleveringen. Hier de korte inhouden:

  • Aflevering 1: We ontmoeten de familie in Mexico 2021, de dochters zijn dan 14, 13 en 10 jaar oud. Didi is aanwezig bij een crypto-bijeenkomst: “We ontwrichten het verdomde banksysteem”, mensen juichen luid: “I love Bitcoin”.
  • Aflevering 2: De Bitcoin daalt van 60K naar 30K. Didi vraagt zich af: “Wil ik geen geld vastzetten?” We ontmoeten andere families die Didi in zijn geloof volgen en nu reizen ze soms samen.
  • Aflevering 3: “Wij worden beroofd”. Reizen en erom bekend staan dat je je eigen geld beheert, is niet zonder risico. De familie krijgt gezelschap van de journalist MacKenzie Sigalos die hun verhaal op CNBC in Amerika brengt en dat vervolgens viraal gaat.
  • Aflevering 4: Oudste dochter Joli komt in de problemen en Didi moet haar ophalen van het politiebureau. Dit maakt Didi trots. De broer en zus van Didi volgen hun voorbeeld en besluiten hun huis te verkopen en het in Bitcoin te stoppen en samen de wereld rond te reizen.

Documentaires op Prime Video

Niet alleen de documentaire All-In The Bitcoin Family kun je bij Prime Video kijken. Ze hebben daar inmiddels heel wat docu’s, die speciaal voor de streamingdienst gemaakt zijn. En je kunt dus 30 dagen gratis kijken als je nog geen abonnement hebt. Wat ik er zoal recent heb gekeken:

Serie-liefhebber, dan zit je hier trouwens ook goed. Er staan daar namelijk ook een hele boel Vlaamse pareltjes, zoals Exen, De Club, Geldwolven, maar ook De Kraak.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 april 2024 /