Documentaire Giel de Winter (StukTV) op Amazon Prime Video

De documentaire Giel: Dromen zonder Grenzen over StukTV’er Giel de Winter is vanaf vandaag – woensdag 15 november – te kijken bij Prime Video. Voor de Giel de Winter documentaire is de presentator, dj en ondernemer afgelopen jaar gevolgd door Mark Leene. Lees hier alvast meer over deze docu. Een must see voor StukTV-fans, maar zeker ook inspirerend voor ondernemers.

Documentaire Giel: Dromen zonder Grenzen kijken op Prime Video? Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video.

Giel de Winter (van StukTV)

Giel de Winter begon in 2012 het YouTube-kanaal StukTV. Hij kreeg al snel gezelschap van Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens. Ze hebben meerdere programma’s gemaakt, waarbij Roadtrippers, De Kluis en Jachtseizoen diverse prijzen hebben gewonnen. Het Jachtseizoen won bijvoorbeeld beste serie bij de VEED AWARDS en ZAPPlive Awards. Ze waren er daarnaast ook mee genomineerd voor de Televizier-Ster voor online-videoserie. Met hun YouTube-video’s behaalden Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens miljoenen volgers (meer dan 2,6 miljoen!). In 2021 werden ze het eerste Nederlandse YouTube-kanaal dat gekocht werd door Talpa (van John de Mol). Thomas van der Vlugt leerden we al beter kennen door zijn boek* en deelname aan De Bachelor. En nu is er dus een documentaire op Prime Video over Giel de Winter.

Sinterklaastip: Wist je dat er voor de liefhebbers van StukTV ook allerlei goodies* zijn.

Giel: Dromen zonder Grenzen

Bij Amazon Prime Video omschrijven ze de documentaire over Giel de Winter op de volgende wijze: “In Giel: Dromen zonder Grenzen wordt de grootste (online) persoonlijkheid van de afgelopen jaren, Giel de Winter gevolgd. 2023 is een belangrijk jaar voor de presentator, dj en ondernemer. Met zijn nieuwe bedrijf: Signal Stream wil hij de internationale markt veroveren. Ondertussen werkt Giel hard voor StukTV, runt hij ondernemingen en wil hij tijd vrijmaken voor zijn gezin. Als vader van een jong gezin struggelt Giel iedere dag met zijn work-life balance. Lukt het hem om alle ballen hoog te houden?” De documentaire van NewBe en regisseur Mark Leene duurt 1 uur en 20 minuten.

Signal Stream is het bedrijf dat Superleeuwen maakte.

Giel de Winter documentaire op Amazon

Giel de Winter geeft op zijn LinkedIn toe dat hij het spannend vindt dat de Prime Video & Amazon Studios documentaire nu beschikbaar is. Hij schrijft dat we niet alleen hem zien, maar dat ook zijn ‘familie, beste vrienden en collega’s uit het vak aan het woord’ komen. “Special thanks voor iedereen die aan dit mooie document heeft meegewerkt. Ik ben enorm benieuwd wat jullie ervan vinden!”

Documentaire Giel de Winter

De mening van VlaamsKijken? Ik vind deze documentaires over nieuwe ondernemers altijd ontzettend interessant. Daarnaast is Giel de Winter dankzij StukTV natuurlijk ook een enorm bekend gezicht. En kijken we niet allemaal graag naar documentaires over mediapersoonlijkheden. Ik wel in ieder geval. Prime heeft wat dat betreft al een mooi aanbod. Zo zijn ook de docu’s over Koen Kardashian en Kelly van der Veer echte aanraders. Hieronder kun je mijn recensie lezen.

Review

Review: op donderdag 17 november heb ik gekeken naar Giel: Dromen zonder Grenzen. Ik vond ‘m zelf erg interessant. Het lijkt YouTube’rs vaak aan te komen waaien, maar hier zie je hoeveel werk het is. En over hoeveel doorzettingsvermogen je moet bezitten om het te doen slagen (en dat is best lastig als niemand in je omgeving eigenlijk goed begrijpt wat je doet). Daarnaast denk ik dat voor alle (ambitieuze) jonge ouders de struggle tussen de werk-privé balans heel erg herkenbaar is. Wat ik dan weer mooi vind, is dat hij zijn veilige thuishaven – zijn gezin (met vriendin en twee kindjes) vooral onherkenbaar in beeld laat.

Roland de Winter

De familiekant vond ik sowieso interessant, maar dat komt natuurlijk door het feit dat dit ook een verhaal is dat zich afspeelt in het deel van Brabant waar ik zelf ook actief was… Sterker ik heb zelfs een tijdje als freelance journalist gewerkt voor de vader van Giel: Roland de Winter (althans, voor de uitgaves van zijn mediagroep). En ja, ik heb gevloekt op vader Roland de Winter, want als freelancer was ik best flink gedupeerd door het faillissement van De Winter Media Groep. Al zie je nu ook het gezin achter de man; en dat dat toch niet makkelijk is geweest.

Film over Giel de Winter

Met 1 uur en 20 minuten is deze documentaire over Giel de Winter echt een film geworden. Eentje, die ik in ieder geval in één ruk heb uitgekeken. Al had wat mij betreft de opzet ook meer uitgespreid kunnen worden. Zodat je onderwerpen misschien kon bundelen per aflevering. Op die manier had je volgens mij nog iets dieper op sommige zaken in kunnen gaan. Maar ik denk dat ook deze wijze al meer van Giel de Winter laat zien dan we ooit zagen op tv of online. Kortom: ik kan ‘m absoluut aanraden. Zeker aan alle Stuk-liefhebbers en ondernemers.

Jachtseizoen op Prime Video

Maar niet alleen de documentaire over Giel de Winter vind je bij Prime Video. Je kunt ook kijken naar de speciale tv-seizoenen van Het Jachtseizoen, waarin bekende Nederlanders in duo’s ontsnappen. In seizoen 2 deden zelfs twee bekende Vlamingen mee: Viktor en Gert Verhulst. Van deze reeks is in Vlaanderen dan weer een remake gemaakt. Recent zonden ze daar nog het tweede seizoen uit. Het format van Het Jachtseizoen van StukTV is niet alleen aan België verkocht, maar ook aan Polen en Litouwen. Er is zelfs een Jachtseizoen-bordspel.* Daarnaast is Giel de Winter op Prime Video ook te zien als presentator van Million Dollar More.

Prime Video

Giel: Dromen zonder Grenzen is in november 2023 exclusief gelanceerd op Prime Video. Voor mij is de streamingdienst van Amazon al langere tijd een go-to. Je vindt er namelijk naast veel interessante documentaires ook veel Vlaamse series. Klik hier voor alle Prime-producties waar we over hebben geschreven. Zo kun je er bijvoorbeeld kijken naar recente series als Exen en De Club, maar denk ook aan Geldwolven.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 november 2023 /