De gevaarlijkste wegen 2024: deze deelnemers trekken wereld in

De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld is vanaf woensdag 31 januari 2024 wekelijks weer terug op tv bij Powned. Om 20.26 uur kun je op NPO3 kijken naar de nieuwste aflevering waarin Wim Kieft en Meau naar Tunesië trekken. Ontdek hier alles over de deelnemers aan De gevaarlijkste wegen 2024. Extra leuk: we zien dit seizoen twee Vlaamse kandidaten, namelijk Evi Hanssen en Goedele Liekens.

De gevaarlijkste wegen 2024

Twee BN’ers rijden ook in 2024 weer samen over de gevaarlijkste wegen van de wereld. Van riskante modderwegen langs steile afgronden tot extreme bergpassen. De emoties lopen geregeld op wanneer de nauwelijks begaanbare wegen om ongekende rijkunsten vragen. Slagen de avonturiers erin om hun reis door het woeste landschap tot een goed einde te brengen?

Deelnemers De Gevaarlijkste wegen 2024

De Gevaarlijkste wegen 2024 telt 12 deelnemers. In duo’s gaan ze op avontuur. De deelnemers van De Gevaarlijkste wegen 2024 zijn Richard de Mos en Nadia Poeschmann, maar ook Wim Kieft en Meau, Wildebras en Martijn Fischer, Goedele Liekens en Royston Drenthe, Nellie Benner en Evi Hanssen en tot slot Sosha Duysker en Harry Piekema.

Deelnemers De Gevaarlijkste wegen 2024 ken je van…

 • Richard de Mos is politicus. We leerden hem beter kennen in de documentaire Napels aan de Noordzee en zijn boek Mijn verhaal *.
 • Nadia Poeschmann is presentatrice en model. Je kunt haar kennen van 112 Vandaag.
 • Wim Kieft is een voormalig profvoetballer. Hij is vaak bij Vandaag Inside te zien. Wil je hem beter leren kennen, lees dan de boeken Kieft * (waarin hij vertelde over zijn jarenlange cocaïne- en alcoholverslaving) en De terugkeer *.
 • Meau is een Nederlandse zangeres. We zagen haar ook in Beste Zangers 2023. Je kunt nu haar cd 22 Deluxe reserveren, hij komt medio februari uit.
 • Wildebras * is een grote dierenvriend die je kunt kennen van TikTok en Instagram. Eigenlijk heet hij Gabriël Martina. Hij maakte ook het programma Wilde buren.
 • Martijn Fischer is acteur; je zag hem recent in Een moord kost meer levens. Hij speelt Frankot. Je kent hem verder bijvoorbeeld uit Vechtershart, Petticoat en niet te vergeten de film Bloed, Zweet en Tranen.
 • Goedele Liekens  * is een Vlaamse seksuologe, columniste en politica. Zowel in Nederland als België zagen we haar al veelvuldig op tv. Niet alleen in programma’s over seks, maar ook in een portret waarin ze vertelde over haar huidkanker.
 • Royston Drenthe is een voormalig voetballer, die in binnen- en buitenland speelde. Hij begon bij Feyenoord en vertrok bijvoorbeeld vanaf daar naar Real Madrid, waarna hij nog bij verschillende clubs speelde. Over hem verscheen het boek Royston *.
 • Nellie Benner is (radio)presentatrice, kunstenaar en actrice * – we kennen haar van de documentaire Ik rouw van jou.
 • Evi Hanssen zagen we recent op tv in het indrukwekkende Het laatste portret. Naast actrice en presentatrice is ze de laatste tijd vooral actief als schrijfster. Haar laatste boek is Traag naar de hemel. * Avontuur is Evi Hanssen niet vreemd. Ze was te zien in het eerste seizoen van Over de Oceaan.
 • Sosha Duysker is op dit moment wekelijks te zien in Keuringsdienst van Waarde.
 • Harry Piekema leerden we kennen als ‘supermarktmanager’ in de reclamespotjes van Albert Heijn. Hij deed eerder mee aan De Alleskunner VIPS 2021. En in 2022 aan Expeditie Robinson.

Lees verder en ontdek meer over de routes die ze deze keer hebben afgelegd.

Gevaarlijkste wegen ter wereld gemist

Wil je De Gevaarlijkste Wegen 2024 (seizoen 8) kijken, dan kan dit iedere woensdagavond om 20.26 uur bij POWNED op NPO3. Aflevering gemist, kijk ‘m dan terug via NPO Start en NPO Plus. Hier kun je ook seizoen 5, seizoen 6 en seizoen 7 terugkijken. Vanuit Nederland gaat dat heel eenvoudig. Wil je vanuit België NPO Start of NPO Plus kijken, dan is dat iets lastiger. Al valt dat bij De Gevaarlijkste Wegen wel mee: zorg voor een VPN Verbinding (die je op Nederland zet) en ga dan naar de NPO Start website en kies één van de afleveringen uit het vijfde, zesde of zevende seizoen. Of natuurlijk de nieuwste aflevering van De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld seizoen 8 die je hebt gemist.

Routes seizoen 8

 • Richard de Mos en Nadia Poeschmann gaan naar Argentinië.
 • Wim Kieft en Meau rijdend oor Tunesië.
 • Wildebras en Martijn Fischer schreeuwen het uit in Bulgarije en Griekenland.
 • Goedele Liekens en Royston Drenthe gaan naar de wildernis in Zuid-Afrika.
 • Nellie Benner en Evi Hanssen reizen door Colombia.
 • Sosha Duysker en Harry Piekema verkennen de bergen in Georgië.

Als je op de landen klikt, ontdek je meer informatie over het land en kun je desgewenst zelf een reis daarheen boeken *.

Richard de Mos en Nadia Poeschmann

In het noorden van Argentinië ligt, diep verscholen in het Andes gebergte, de regio Jujuy. Deze arme en onherbergzame streek staat bekend om de intensieve mijnbouw. Het is, van oudsher, het grondgebied van de Ocloyas indianen. De Haagse politicus Richard de Mos en presentatrice Nadia Palesa Poeschmann staan voor de opgave om dit woeste niemandsland te doorkruisen. Vanuit de hoofdstad San Salvador de Jujuy reizen de twee door de Andes over het grondgebied van de inheemse bevolking. Over smalle bergpaden en langs diepe ravijnen hopen zij te finishen bij het “Kruis van de Doden” het heilige der heiligen van de oude Ocloyas indianen.

Argentinië reizen

Wim Kieft en Meau

In Noord-Afrika ligt Tunesië. Een land dat bekendstaat om de eeuwenoude karavaanroutes door de Sahara. Tegenwoordig wordt deze woestijn ook doorkruist door Afrikaanse migranten die vanuit hier de oversteek willen maken naar Europa. Oud-voetbalinternational Wim Kieft gaat hier de strijd aan met zijn grootste angst. Samen met zangeres en rijzende ster Meau. Ze beginnen hun reis in de havenstad Sfax en rijden dwars door de Sahara, om te eindigen op het schiereiland Djerba. Een avontuur over eindeloze zoutvlaktes, door oceanen van zand en langs bloedstollende ravijnen, dat je ziet in de tweede aflevering van De gevaarlijkste wegen 2024.

TUI.be - Toppromoties voor Tunesië

Wilde Bras en Martijn Fischer

In het zuiden van Bulgarije liggen de hoogste bergen van de Balkan in het Rila- en Piringebergte. Deze keten wordt genoemd als de laatste wildernis van Europa en vormt een natuurlijke afbakening met buurlanden Noord-Macedonië en Griekenland. Acteur Martijn Fischer trekt over de grens van deze drie landen. Dat doet hij met presentator en dierenvriend Gabriel Martina alias Wildebras. Met hun start in de Bulgaarse hoofdstad Sofia trekken ze zuidwaarts door de bergen langs de grens met Noord-Macedonië om te eindigen aan de Griekse kust van de Egeïsche Zee. Een route waarbij ze geconfronteerd worden met hoogte, cultuur en adembenemende natuur. Je ziet het in aflevering 3 van De gevaarlijkste wegen 2024.

Goedele Liekens & Royston Drenthe

Nagenoeg in dezelfde tijdzone als Nederland, maar toch mijlen ver weg ligt Zuid-Afrika. Dit land dat bekend staat om de vele gezichten en uitgestrekte wildernis krijgt bezoek van een bijzonder duo: De een was voetballer bij Real Madrid, zwierf de hele wereld over en is tegenwoordig werkzaam in de zorg: Royston Drenthe. De ander is tv-presentatrice, tevens seksuoloog, oud-Miss België en politica: Goedele Liekens. De twee reizen van Pretoria door de noordoosthoek van Zuid-Afrika. Door het terrein van het Venda volk, een gebied vol wilde dieren, is het hun missie om het huis van de mythische python te bereiken: het Fundudzi meer.

Zuid-Afrika reizen met kinderen

Evi Hanssen en Nellie Benner

In het Zuid-Amerikaanse Colombia liggen de uitlopers van het Andes-gebergte. De bergketen die zich uitstrekt van Chili tot Venezuela. Radio-dj Nellie Benner en tv-presentatrice en zangeres Evi Hanssen rijden in De gevaarlijkste wegen 2024 hier over smalle bergwegen en langs diepe kloven. Zij doorkruisen de leefgebieden van oude Muisca-indianen in Midden-Colombia. Een route die begint in Villa de Levya en die door de op een na langste kloof ter wereld gaat: de Chicamocha Canyon. In de mystieke bergen van Sierra Nevada del Cocuy hopen zij het hoogtepunt van hun avontuur te bereiken.

Colombia reizen

Harry Piekema en Sosha Duysker

In het zuiden van het Kaukasusgebergte ligt Georgië. Een bergachtig land met pieken tot vijfduizend meter. De 64-jarige acteur Harry Piekema trotseert hier de gevaarlijkste wegen, samen met de 32-jarige tv-presentatrice Sosha Duysker. Tijdens een indrukwekkende route, die hen door het achterland van Georgië voert, komen ze meer te weten over de rol die Rusland in dit land speelt. Om uiteindelijk het eindpunt te halen, de monumentale Georgische vlag aan het meer van Saghamo, zullen ze hun zenuwen moeten bedwingen en de bergpassen van de Kaukasus moeten overwinnen.

Afbeelding: Pexels foto’s van Hector Perez landschap-schilderachtig-pittoreske-argentinie-5542897 (31 januari 2024)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 maart 2024 /