Richard de Mos documentaire: Napels aan de Noordzee

PowNed volgt Richard de Mos in zijn jacht naar eerherstel in de documentaire Napels aan de Noordzee. We zien hoe het Haagse stadhuis al drie jaar lang het decor vormt van de corruptiezaak tegen oud-wethouder Richard de Mos. De Richard de Mos documentaire Napels aan de Noordzee is vanavond – maandag 9 januari – om 22.10 uur te kijken op NPO2.

Richard de Mos

De Haagse oud-wethouder en locoburgemeester Richard de Mos wordt beschuldigd van lidmaatschap van criminele organisaties, schending van het ambtsgeheim en corruptie. Toch blijft de Haagse kiezer massaal stemmen op de man van het volk, die naam maakte met zijn befaamde ombudspolitiek. “De Mos luistert tenminste naar de mensen”, zeggen zijn kiezers. Het Openbaar Ministerie vermoedt echter dat er sprake is van ‘voor wat, hoort wat’. Op 23 januari aanstaande begint de inhoudelijke rechtszaak, drieënhalf jaar na de invallen door de Rijksrecherche. Zelf schreef Richard de Mos daar al het boek Mijn verhaal over.

Napels aan de Noordzee

In de documentaire Napels aan de Noordzee wordt Richard de Mos drie jaar lang gevolgd tijdens zijn gevecht tegen de aanklachten van het OM en in zijn jacht naar eerherstel. Hoe voert hij zijn strijd en hoe kijken de mensen om hem heen naar de aanklachten? En wat doet het uitsluiten van de populairste politicus van Den Haag, wiens schuld nog niet bewezen is, met de lokale democratie?

Kijktip: tv-programma De Rechtbank

Richard de Mos documentaire

Voor de Richard de Mos documentaire is gesproken met onder andere partijgenoten, Haagse kiezers, medeverdachte in de corruptiezaak ondernemer Atilla Akyol. Ook burgemeester Jan van Zanen, politicus en ondernemer Jos van Rey komen aan het woord. Net als onderzoeksjournalist Joep Dohmen, die zich namens NRC vastbeet in het dossier. Is De Mos een hardwerkende volksjongen die ze pootje lichten? Of is hij een sluwe ritselaar die over de grenzen van de wet is gegaan?

Napels aan de Noordzee kijken

Napels aan de Noordzee is een coproductie tussen producent Southfields en omroep PowNed. Robbie Peters verzorgde de regie. De documentaire is vanavond, maandag 9 januari, om 22:10 uur te kijken op NPO 2. Daarnaast kun je ‘m terug kijken via NPO Plus en NPO Start. Wil je vanuit België of een ander land dan Nederland naar deze documentaire over Richard de Mos kijken, dan kan dit met een VPN Verbinding. Zet de server op Nederland en ga dan naar de website van NPO Start.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 januari 2023 /