Goedele Liekens vertelt over huidkanker in programma Cath Luyten

Cath Luyten gaat bij op bezoek bij Goedele Liekens voor een speciale Buurman, wat doet u nu? Deze aflevering van het populaire programma is speciaal gemaakt in het kader van de Dag tegen kanker. Bij Goedele Liekens werd vorig jaar agressieve huidkanker geconstateerd. In de uitzending – die je kunt kijken op woensdag 20 oktober om 21.25 uur op Eén – vertelt de seksuologe haar verhaal aan Cath Luyten.

Kijk in het kader van de Dag tegen Kanker ook naar de documentaires over Cercle Brugge-doelman Miguel van Damme (19/10) en de First Dates-special rondom kanker (21/10).

Goedele Liekens had huidkanker

Cath Luyten gaat bij op bezoek bij Goedele Liekens voor een speciale Buurman, wat doet u nu? Met een bang hart start de seksuologe en politica opnieuw met werken, nadat ze vorig jaar haar drukbezette agenda moest leegmaken. Ze kreeg toen te horen dat ze een agressieve huidkanker had. Met een doelgerichte chemotherapie volgde een lang en heftig genezingsproces. Haar dochters weken al die tijd niet van haar zijde. 

Angst om te hervallen

Inmiddels is Goedele Liekens kankervrij verklaard, maar het vertrouwen in haar lichaam is ze voorgoed kwijt. De angst om opnieuw te hervallen is groot. Cath blikt met Goedele terug op de zwaarste periode in haar leven, volgt haar eerste werkdag in het parlement, vergezelt haar naar het ziekenhuis, en praat met mensen uit haar naaste omgeving die haar al die tijd een hart onder de riem staken. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 oktober 2021 /