Beat the Champions 2024 met Anna Gimbrère en Andries Tunru

Beat the Champions 2024 met als nieuwe allesweters de kersverse mol Anna Gimbrère en cabaretier Andries Tunru. Ook dit seizoen van de kennisquiz start met VIPS-special. Ontdek in dit artikel alles over de Beat the Champions, deelnemers, het panel en Chantal Janzen. Beat the Champions 2024 kijk je vanaf zondag 10 maart elke week om 20.00 uur bij RTL4.

Beat the Champions 2024

Wetenschapsjournalist en presentatrice van KRO-NCRV Anna Gimbrère en quizkanon en cabaretier Andries Tunru maken hun debuut als champion in het nieuwe seizoen van Beat The Champions. We zien ze naast Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan. De vijf doorgewinterde quizzers en allesweters hebben een enorme algemene kennis en maken het de deelnemers ook dit seizoen absoluut niet makkelijk. De voor het eerst aanwezige publiek en de verandering in de samenstelling van het championsteam zorgt voor nieuwe uitdagingen. Chantal Janzen is ook in 2024 de presentatrice van Beat The Champions. Onderaan het artikel lees je meer over hoe de quiz gaat.

The Champions

Anna Gimbrère en Andries Tunru nemen de plek over van Diederik Jekel* en Cindy Hemink. De andere deelnemers zal ik kort nog even aan je voorstellen.

  • Anna Gimbrère is recent gekroond tot de Mol; ze won het Nederlandse seizoen van Wie is de Mol in 2024. Ook in België gaat De Mol bijna van start. Recent zag je haar ook op tv in Brainhack, maar denk ook aan Restaurant van de toekomst, Pointer en Anna’s Brains.
  • Andries Tunru
  • Abel Gilsing is zoekmachineoptimalisatie manager. Elk moment dat hij vrij is, is hij aan het quizzen. En dat doet hij met veel succes; hij is de captain van de Nederlands Kampioen Pubquizzen en stond met de Nederlandse teams op het EK en de Quiz Olympiade. Abel Gilsing is één van de drie Nederlanders die ooit een individuele Olympische quiz medaille won.
  • Nynke de Jong* is een allesweter. De Neerlandica komt uit een nest waar alle kennis en weetjes worden opgezocht. Ze wil altijd en overal winnen en daarom deed een tweede plek in De Slimste Mens pijn. Of het nou gaat over sport, tv of taal zij weet het! Het specialisme van de journalist/schrijfster is uiteraard Nederlandse literatuur.
  • Devrim Aslan wordt de kroonprins van de quizscène genoemd; hij is een echte feitjes man en speelde meer dan 25.000 quizzen de afgelopen jaren. Film is absoluut zijn sterkste onderwerp, maar ook geografie, voetbal- en entertainmentvragen weet hij foutloos te beantwoorden. 

Deelnemers Beat The Champions 2024 (VIPS)

In de eerste aflevering van Beat The Champions 2024 nemen zes BN’ers het op tegen de vijf champions waarin ze strijden voor een goed doel. Kluun, Anniek Pheifer en Dwight van van de Vijver, Evelien de Bruijn, Domien Verschuuren en Jan Joost van Gangelen gaan de uitdaging aan om zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen voor hun zelfgekozen doel.

Hier ken je deelnemers van…

Beat the Champions

In Beat The Champions krijgen quizliefhebbers de ultieme kans om het solo op te nemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens neemt de kandidaat het op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen. Zo kunnen de kandidaten bijvoorbeeld 5.000 euro verdienen als ze van twee Champions winnen en misschien wel 50.000 euro als ze alle vijf de Champions verslaan.

Foto: RTL / Tom Cornelissen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2024 /