Restaurant van de toekomst met Sosha Duysker en Anna Gimbrère

Wat ligt er in de toekomst op ons bord? Leggen we straks vlees gemaakt van lucht op de barbecue? En drinken we aardappelmelk bij het ontbijt? Je ziet het in Restaurant van de toekomst. In de zesdelige serie gaan presentatoren Sosha Duysker en Anna Gimbrère samen met chef-koks Marleen Brouwer en Dennis Huwaë de strijd aan om met futureproof ingrediënten de populairste gerechten van Nederland te bereiden. Restaurant van de toekomst is vanaf donderdag 14 september 2023 om 20.55 uur te kijken bij KRO-NCRV op NPO 3. 

Restaurant van de toekomst

In Restaurant van de toekomst zie je twee teams die verwikkeld zijn in een culinaire strijd. Elke week krijgen ze de opdracht om één van Nederlands meest gegeten maaltijden met duurzame alternatieven te bereiden. Wie maakt de meest smakelijke ‘groene’ hamburger of de lekkerste innovatieve nasi? De presentatoren gaan op zoek naar duurzame ingrediënten, waarmee de chefs aan de slag gaan in de keuken. Elke week bepaalt een wisselende deskundige jury welk team er met de winst vandoor gaat. Onder anderen chef-kok Ron Blaauw*, rapper én kok Donnie*, culinair recensent Mara Grimm en online food fenomenen Nick Toet en Snackspert* beoordelen de gerechten. Kortom, een culinaire strijd om je vingers bij af te likken.

Anna Gimbrère en Marleen Brouwer

Marleen Brouwer uit Groningen is een van de twee vrouwelijke chefs in Nederland met een Michelinster. Ze houdt van gedurfde smaken en is gespecialiseerd in patisserie Je zag jaar ook in Snackmasters NL 2. In Restaurant van de toekomst werkt ze in een duo met KRO-NCRV presentator Anna Gimbrère, bekend van onder andere het journalistieke programma Pointer. Maar denk ook aan Anna’s Brains.

Sosha Duysker en Dennis Huwaë

Het andere team bestaat uit Dennis Huwaë en Sosha Duysker. Dennis runt twee restaurants in Amsterdam en heeft ook een Michelinster. Je zag ‘m ook in Snackmasters NL. Hij laat zien dat ‘fine dining’ niet stijf hoeft te zijn. Sosha Duysker is als presentator bij KRO-NCRV ook te zien in Keuringdienst van waarde, Zin in morgen en Waku waku. Maar denk ook aan Stereotypisch.

Restaurant van de toekomst kijken

Restaurant van de toekomst is vanaf donderdag 14 september om 20.55 uur te kijken bij KRO-NCRV op NPO 3. Dit programma kun je ook terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Gebruik een VPN Verbinding, die je op Nederland zet om dit ook vanuit het buitenland te kunnen.

Meer over de inhoud van de afleveringen:

Nasi goreng

In de eerste aflevering staat nasi goreng centraal – een gerecht dat we in Nederland graag eten. Daarom gaan Anna en Sosha op zoek naar ingrediënten om dit gerecht futureproof te maken. Anna doet onderzoek naar kweekvlees, Sosha gaat voor een spiegelei dat helemaal gemaakt is van plantaardige producten.

Italiaanse keuken

70% van de Nederlanders zet minimaal 1 keer per week een gerecht uit de Italiaanse keuken op tafel. De teams maken in de tweede aflevering maar liefst twee Italiaanse gerechten: pasta en het populaire dessert tiramisu. Lukt het Anna en Sosha om een duurzamer alternatief te vinden voor pasta en is een tiramisu met cacao-vrije chocolade en bonenvrije koffie net zo lekker?

Hollandse pot

In de derde aflevering staat de “Hollandse pot” centraal. De teams mogen deze week zelf kiezen of ze een stamppotje, erwtensoep of misschien wel een pannenkoek gaan maken. Lukt het Anna en Sosha om een duurzamer alternatief te vinden voor een stukje suddervlees en hoe smaakt een tulpenbol bij de stamppot van de toekomst?

Mexicaanse burrito

Veel Nederlanders kun je wakker maken voor Mexicaans comfortfood. Daarom maken de teams in de vierde aflevering een burrito met guacamole. Lukt het Anna en Sosha om een duurzamer alternatief te vinden voor de water slurpende avocado? En is een tortilla van krekelmeel net zo lekker als een tortilla van maismeel?

Kook je mee?

In de vierde aflevering van Restaurant van de toekomst zie je hoe YouTube-kok Nick Toet de futureproof burrito’s van de twee teams beoordeelt. Om in de Mexicaanse sferen te blijven, deelt Nick alvast een recept voor futureproof doperwten guacamole. Kook je mee?

Broodje hamburger

In Nederland schuiven we gemiddeld zo’n 400 miljoen hamburgers per jaar naar binnen, omgerekend zijn dat er 25 per persoon. Welk team maakt in de vijfde aflevering het lekkerste broodje hamburger van de toekomst? Lukt het Anna en Sosha om een toekomstbestendig alternatief te vinden voor de hamburger? En maakt ‘vegan bloed’ de vegetarische hamburger een stuk sappiger?

Sushi

Het aantal sushirestaurants in Nederland is de afgelopen tien jaar meer dan verdrievoudigd. Welk team maakt de lekkerste sushi van de toekomst? Lukt het Anna en Sosha om in de zesde aflevering een duurzamer alternatief te vinden voor de rijst? En smaakt een 3D geprinte garnaal net zo lekker als een echte?

Foto: KRO – NCRV Annemieke van der Togt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 september 2023 /