Brainhack met Anna Gimbrère en Ersin Kiris op NPO 3

Anna Gimbrère en Ersin Kiris duiken voor Brainhack (KRO NCRV, NPO3) in de marketing wereld. Welke invloed hebben reclames op consumenten? Hoe beïnvloeden verschillende technieken ons koopgedrag. Brainhack is vanaf maandag 15 januari wekelijks rond 22.00 uur te kijken bij KRO NCRV op NPO3.

Brainhack

Smeuïge reclameteksten, perfect gefotoshopte foto’s en opzwepende muziek: marketeers halen alles uit de kast om jou dat éne product te laten kopen. Hoeveel invloed hebben zij op jouw brein? Bepaal jij wel echt zelf wat er in jouw winkelmandje belandt? In KRO-NCRV’s Brainhack onderzoeken Anna Gimbrère en Ersin Kiris de wereld van flitsende reclames en manipulerende marketingtrucs én nemen zij zelf de proef op de som. Lukt het hen om onwetende consumenten voor hun karretje te spannen?

Ersin Kiris

Met behulp van experimenten laat KRO-NCRV presentator Ersin Kiris iedere week zien welke invloed reclames hebben op de keuzes die we maken. Dat doet hij samen met neurowetenschapper Margriet Sitskoorn, die Ersin een inkijkje geeft in het menselijk brein. In de eerste aflevering van Brainhack duiken ze in de sportschool. Lukt het hen de fanatieke sporters door middel van groepsvorming te bewegen tot het nemen van een sportdrankje? Ersin Kiris ken je onder andere van Keuringsdienst van waarde (ook op maandagavond op tv) en De prijsknaller.

Anna Gimbrère

Anna Gimbrère gaat langs bij neuromarketeers, gedragswetenschappers en andere deskundigen om uit te leggen hoe verschillende technieken ons koopgedrag kunnen beïnvloeden. Je kent Anna Gimbrère van onder andere Restaurant van de toekomst, Pointer en Anna’s Brains.

Brainhack kijken

Brainhack is vanaf 15 januari te kijken rond 22.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 3. Je kunt Brainhack terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Vanuit het buitenland kun je naar de NPO Start site kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Het is een programma voor liefhebbers van bijvoorbeeld Factcheckers.

Foto: KRO-NCRV

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 januari 2024 /