Hamsters (Niet Nu Laura) met Rik Verheye en Yemi Oduwale

De Hamsters van Niet Nu Laura zijn vanaf vandaag – donderdag 2 november 2023 – op Streamz te kijken. Rik Verheye zorgt voor de stem van Giovanni; Yemi Oduwale horen we als Philippe. Maar in de Hamsters cast naast Rik Verheye en Yemi Oduwale ook Xander De Rycke, Astrid Stockman, Clara Cleymans, Jelle De Beule, Junes Lazaar en Peter Van Gucht. Ontdek hier meer over Hamsters van Laura Janssens aka Niet Nu Laura.

Ook leuk:

Hamsters (Streamz)

Hamsters is een 2D animatiereeks van de hand van illustrator & cartoonist Laura Janssens (Niet Nu Laura). De reeks vertelt het verhaal van het onwaarschijnlijke stel Philippe en Giovanni: Giovanni is permanent online en zit met zijn neus op alle laatste trends. Hij is een echte perfectionist en een tikkeltje neurotisch. Hij streeft namelijk een insta-perfect-life na en dat loopt niet zoals hij dat zou willen. Philippe daarentegen is de rust zelve. Hij zit liever in de zetel voor de tv, met een snack of vijf op de schoot. Samen delen ze lief, leed en vele zakken chips. 

Hamsters: Rik Verheye en Yemi Oduwale

De reeks kenmerkt zich door spitse, actuele dialogen die op meesterlijke wijze vertolkt worden door Rik Verheye en Yemi Oduwale. Rik Verheye* ken je natuurlijk van series als Nonkels en Callboys. En Yemi Oduwale zagen we dan weer in Dertigers en dagelijks in Thuis. Je zag hem ook in de W817 film.

Hamsters cast

Maar de Hamsters cast bevat naast Rik Verheye en Yemi Oduwale nog meer bekende namen. Denk bijvoorbeeld aan comedian Xander De Rycke, opera zangers Astrid Stockman, actrice Clara Cleymans, acteur Jelle De Beule, acteur Junes Lazaar en stripauteur en stemacteur Peter Van Gucht.

Laura Janssens

Wat begon in een zekere pandemie als een hilarische webcomic over twee hamsters, groeit nu uit tot Laura Janssens’ eerste eigen animatiereeks, die toepasselijk de naam Hamsters kreeg. Herkenbaar voor iedereen die ooit te horen kreeg dat je beter zou investeren in vastgoed in plaats van in avocado toast. Laura Janssens – die we kennen als Niet Nu Laura – is ook de auteur van een dozijn stripboeken* over onderwerpen variërend van migratie tot seksuele identiteit.

Vlaamse animatie op Streamz

Het is de eerste keer dat Streamz een animatiereeks van eigen bodem brengt. De reeks is ontwikkeld door Laura Janssens aka Niet Nu Laura en Haptic. Hamsters kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, de Belgische taxshelter maatregel via Flanders Tax Shelter en Wallimage.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 november 2023 /