Boerke: animatie reeks over stripfiguur van Pieter De Poortere

Boerke seizoen 2 is vanaf vandaag – maandag 4 december – op VRT Canvas en VRT MAX te kijken. De afleveringen zie je op Canvas in de vooravond en na Winteruur op tv. Op VRT MAX staat zelfs al het complete eerste én tweede seizoen. In Boerke komt het stripfiguur van Pieter De Poortere tot leven; de afleveringen duren twee minuten.

Boerke (cast)

Boerke is de universele loser die het ongeluk steevast aan zijn kant heeft. De ene keer een boer of een clown, de andere keer een artiest of een superheld: het loopt sowieso fout af. De cast wordt gevormd door Jos Dom, die de stem van Boerke verzorgd. Maaike Cafmeyer hoor je bij de vrouwelijke rollen en Peter Van Gucht doet de overige mannen stemmen in deze animatie reeks.

Pieter De Poortere

De reeks is gebaseerd op het stripfiguur Boerke, van de hand van Pieter De Poortere. De bijna kinderlijke tekenstijl contrasteert vaak zeer hard met de directe humor. Maar de soms bijtende humor is niet vrijblijvend. Deze animatie reeks houdt de maatschappij vaak een spiegel voor en met de harde humor worden vaak hete hangijzers in de maatschappij aangekaart zoals de vluchtelingenproblematiek, #metoo, milieuvervuiling, discriminatie, gevangenisstraffen…

Ontdek hier meer werk van Pieter De Poortere.*

Boerke kijken

Je kunt Boerke vanaf 4 december 2023 kijken in de vooravond en na Winteruur op VRT Canvas. Daarnaast zijn alle afleveringen ook te kijken op VRT MAX. Hier vind je seizoen 1 en seizoen 2 compleet. Dat betekent maar liefst 104 afleveringen die voor je klaar staan (ieder seizoen van Boerke telt 52 uitzendingen). Wil je vanuit het buitenland kijken naar VRT MAX zorgt dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar de VRT MAX site of app.

Terug naar het tweede seizoen van deze animatie reeks:

Boerke seizoen 2 

In dit tweede seizoen van Boerke volgen we de avonturen van de antiheld met de grote snor, 52 afleveringen lang. ​ De tekortkomingen en zwaktes van Boerke zijn vaak ​herkenbaar voor de kijker waardoor er naast leedvermaak ook vaak medelijden en sympathie is voor Boerke. Er zit een beetje Boerke in elk van ons. Hij heeft geen idee hoe je sociaal wenselijk gedrag vertoont en hoe de maatschappij in elkaar zit. Hij bekijkt de ​ wereld als het ware als een alien. Hij start altijd met de beste intenties, maar de zaken draaien steeds anders uit dan hij had gehoopt of verwacht.

Makers

Boerke is een productie van De Hofleveranciers. De reeks werd geanimeerd en geregisseerd door animatiestudio Fabrique Fantastique. Flip Kowlier* componeerde en speelde de muziek. Deze animatie reeks kwam tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en werd gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid via Flanders Tax Shelter. 

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

4 december 2023 /