Thuis seizoensfinale 2023: cliffhangers zomerstop seizoen 28

Zat jij ook aan de buis gekluisterd voor de Thuis seizoenfinale 2023; we gaan met de nodige cliffhangers de zomerstop 2023 in. Hiermee is het 28ste seizoen afgelopen… En wow, wat was dit een jaar! Ontdek hier alles over de Thuis seizoensfinale 2023, cliffhangers en zomerstop. Vanaf maandag 4 september 2023 kijk om 20.20 uur weer dagelijks naar Thuis.

Thuis seizoen 28

Het 28ste seizoen van Thuis is afgelopen, en wat voor een jaar was dit! Een dodelijk ongeluk, een atypische zwangerschap, een verschrikkelijke shoot-out, vier spannende rechtszaken, intimidatie, een lijk in het advocatenbureau, een tragisch einde voor de trouw van het jaar, een agente met een dubbele agenda, overspel en liefde, véél liefde.

Ken jij de Thuisboeken al?

Thuis seizoen 29

Thuis seizoen 29 gaat van start op maandag 4 september 2023 om 20.20 uur. De seizoensfinale deed iedereen op het puntje van zijn stoel kruipen… Hieronder frissen we je geheugen nog eventjes op.

Meer weten over Thuis seizoen 29? Volg ons dan via instagramFacebook en de nieuwsbrief.

Thuis seizoensfinale 2023

Na het kijken van de Thuis seizoensfinale seizoen 28 (2023) zijn er zeven kwesties waar we in de zomerstop onze gedachten over gaan breken. En dan denk ik natuurlijk niet alleen aan de verhaallijnen uit de serie, maar ook aan de acteurs in Thuis die de seizoensfinale van 2023 kleur gaven. Wat betekent dit voor hen? Als je kijkt naar Marianne (Leah Thys*), dan vermoed ik dat deze wending in het verhaal een oplossing is om met haar gezondheidsproblemen om te gaan. Het gaat tenslotte al een tijdje niet goed met de gezondheid van Leah Thys… Tja, en als je bijna 80 bent (wat haar niet aan te zien is), dan begrijp ik dat de makers misschien ook het zekere voor het onzekere nemen.

Cliffhangers Thuis zomerstop 2023

Maar nu terug naar de verhaallijnen, die centraal stonden in de seizoensfinale van Thuis seizoen 28. En natuurlijk de cliffhangers waarmee we de zomerstop in gaan.

  • Schiet Dieter zijn ongeboren kind neer?
  • Neemt Marianne de schuld op zich?
  • Zal Ilias onschuldig in de gevangenis wegkwijnen? 
  • Overleven Tamara en baby Bomans?
  • Zullen Bob en Lowie alleen achterblijven?
  • Komen Dries en Judith ooit weer samen?  
  • Doen ze het of doen ze het niet? 

Hoe denk jij dat het na deze cliffhangers na de zomerstop verder gaat in Thuis 2023? Deel je vermoedens met ons onder dit Facebook-bericht of onder deze Thuis-foto-post op onze Instagram (alleen leken vinden we natuurlijk ook al fantastisch en als je ons volgt, blijf je meteen op de hoogte van wanneer Thuis weer van start gaat na de zomerstop). Hieronder beschrijven we de seizoensfinale en cliffhangers van Thuis seizoen 28 in ieder geval uitgebreid.

Schiet Dieter zijn ongeboren kind neer? 

Het slippertje van Dieter (Raf Jansen) met collega Maité (Sara Gracia Santacreu) kent zware gevolgen in deze laatste aflevering van Thuis. Wanneer Dieter eindelijk beseft dat Maité al die tijd de handlanger van superschurk Chris Geerinckx (Danny Timmermans, die je recent nog in 8eraf zag, red.) was, besluit hij haar te confronteren. Aan het graf van haar vader, Chris Geerinckx, houdt Dieter haar onder schot. Maar dan doet Maité een onverwachte onthulling: ze is zwanger van zijn kind. Dieter wordt vader. Van het kleinkind van zijn aartsvijand dan nog wel. Of Dieter zal kiezen voor het leven van zijn kind of voor gerechtigheid, blijft op dit moment nog een groot vraagteken. 

Neemt Marianne de schuld op zich? 

Niet alleen Maité zorgt voor een schockerende onthulling, maar ook madame Marianne (Leah Thys) doet monden openvallen wanneer ze de misdaad op advocaat Alexander Cosyns (Erik Goossens, die deze zomer nog eens zal optreden met Leopold 3, red.) bekent aan haar zoon Tom. Het was dus niet Dries, Silke, Niels of Vince die de dood op zijn/haar geweten heeft. En ook Ilias zit onterecht vast… Marianne is de enige echte schuldige. In een vlaag van woede en vernedering klopte ze Alexander neer met een golfstick. Een onthulling die niemand onberoerd laat, inclusief Marianne zelf. Zij besluit dat het tijd is om naar de politie te stappen, tegen het advies van haar zoon Tom (Wim Stevens) in. Het lijkt erop dat Mariannes luizenleventje vanaf volgend seizoen dramatisch zal veranderen.

Zal Ilias onschuldig in de gevangenis wegkwijnen? 

En hoewel we intussen weten wie het wél gedaan heeft, wordt Ilias (Bram Spooren) dus ten onrechte vastgehouden voor de dood van Alexander. Ilias blijft zijn onschuld uitschreeuwen, maar dat lijkt tevergeefs. De kans dat Ilias onschuldig vast blijft zitten, ligt volledig in de handen van Marianne. Zeker nu hij officieel wordt aangeklaagd. Van de ooit zo vrolijke en grappende Ilias lijkt er niet veel meer over. Zeker wanneer hij breekt bij het weerzien met zijn moeder: ‘Ik kan dit niet meer, ik ben zo bang.’ 

Overleven Tamara en baby Bomans?

Tamara (Tine Priem) moet zich als draagmoeder tegenwoordig niet enkel ontfermen over Lowies baby in haar buik, maar moet nu ook bemiddelen tussen een kibbelende Bob (Cristophe Haddad) en Lowie (Mathias Vergels). En die stress wordt haar duidelijk te veel. Tamara belandt in het ziekenhuis en blijkt zwangerschapsvergiftiging te hebben. Een ziekte die enkel geneest als Tamara zou bevallen. Maar dat wil ze nog niet. Het is namelijk te riskant voor de onderontwikkelde baby Bomans. Niet veel later verliest Tamara haar bewustzijn. Het wordt bang afwachten of Tamara en/of de baby het zullen overleven. 

Zullen Bob en Lowie alleen achterblijven? 

Sinds het draagvrouwschap van Tamara is er iets gebroken tussen Bob en Lowie. Het lijkt wel alsof het nooit meer zal goedkomen tussen de twee beste vrienden en ex-zakenpartners. De spanning tussen de twee bereikt een hoogtepunt wanneer ze met elkaar op de vuist gaan naast het ziekenhuisbed van Tamara, die niet veel later het bewustzijn verliest. Bob en Lowie zullen nu de realiteit onder ogen moeten zien: wat als Tamara het voorval niet overleeft? Zullen de twee kibbelaars hun kinderachtig gedrag aan de kant kunnen zetten om samen hun vaderlijke rol op zich te nemen?  En wat dan als de baby het niet haalt? Hier is het laatste duidelijk nog niet over gezegd. 

Komen Dries en Judith ooit weer samen? 

Dries (Yemi Oduwale, die je ook kent uit Dertigers, red.) en Judith hebben er een hobbelig parcours opzitten. Maar eindelijk lijkt er weer toenadering mogelijk tussen de twee. Samen glippen ze weg van het huwelijksfeest en maken het gezellig in Judiths appartement. Maar dan gaat het mis: wanneer Dries een stapje verder wil gaan, slaat Judith (Katrien De Ruysscher, die je nog op tv zag in de herhaling van Tussen oorlog en leven, red.) volledig tilt. Ze kan het beeld van Dries en Silke (Ivana Nog) maar niet uit haar hoofd zetten. Het lijkt wel alsof Judith Dries nooit meer zal kunnen vergeven. 

Doen ze het of doen ze het niet? 

Naast al het drama was er in de finale uiteraard ook plaats voor een liefdevolle noot. En die werd voorzien door het kersverse tienerkoppeltje Gaby (Aaron De Groeve, die je recent ook zag in Onderhuids en Liefdestips aan Mezelf, red.) en Britt. De dolverliefde pubers kunnen niet van elkaar afblijven en zijn klaar voor de volgende stap. Dat dénken ze, toch. Wanneer puntje bij paaltje komt, slaat Britt (Apollonia Sterckx, die je zag in Leeuwin, red.) tilt. Gaby respecteert haar keuze en ze besluiten nog even te wachten. Eddy (Daan Hugaert) is duidelijk in het hoofdje van zijn ‘Brittanieke’ gekropen. Hopelijk zorgt dat niet voor spanningen tussen de twee.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 september 2023 /