D5R stopt met film De Laatste Zomer Samen – op Streamz kijken

D5R stopt met als afsluiter de film De Laatste Zomer Samen, die nu (vanaf donderdag 29 juni 2023) op Streamz te kijken is. Hiermee komt er na twaalf seizoenen een einde aan de jongerenreeks met in de D5R cast Jamie-Lee Six, Liandra Sadzo, Angela Jakaj, Thijs Antonneau en Sander Provost. Hire lees je alles over de film.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op 1 december 2022 toen het twaalfde en laatste seizoen van D5R zijn release had op Streamz. Nu de film vanaf donderdag 29 juni 2023 op Streamz te kijken is, heb ik dit bericht een uitgebreide update gegeven.

D5R stopt met nieuwe film

Het twaalfde en laatste seizoen van D5R betekende niet het einde van het verhaal; zoals iedereen had gedacht. Nee, Streamz kondigde meteen een film aan. Zowel de cast als de fans zijn samen met D5R opgegroeid en de reeks, de personages en de acteurs hebben heel wat meegemaakt sinds de eerste aflevering uitgezonden werd zo’n 8 jaar geleden. Met deze film krijgt het verhaal van de 5 vrienden voor iedereen een mooi einde.

Nieuwe D5R film in 2023 als einde van de reeks
Nieuwe D5R film in 2023 als einde van de reeks

D5R film 2023

De D5R film uit 2023 betekent het einde van het verhaal voor Amber (Jamie-Lee Six*), Kyra (Liandra Sadzo*), Leyla (Angela Jakaj), Vincent (Thijs Antonneau) en Wout (Sander Provost), wiens vriendschap in 2014 begon aan een vijver in Vilvoorde. Deze zomer gaan ze een laatste keer samen op reis naar Portugal om er de zomer van hun leven te hebben. Wout werkt daar al een aantal weken in een beachbar. en zorgeloze zomervakantie, voor ze allemaal gaan werken en samenwonen in Gent. Maar dat gaat niet helemaal zoals gepland….

Wout & Amber

Wout en Amber zijn nog steeds dolverliefd. Maar Amber begint stilaan te merken dat Wout wel érg gelukkig is met zijn nieuwe job in het zonnige buitenland. Als ze over hun toekomst samen in Gent praat, ziet ze dat Wout z’n hart er niet helemaal inzit. Wil hij wel terugkeren? Zullen ze elkaar gelukkig maken? 

Kyra & Bram

Kyra vertrekt met een dubbel gevoel op vakantie. Ze zal haar vriend Bram erg missen. Ze zit constant op haar gsm, naar hem te sturen. De vrienden proberen haar aan te sporen om toch wat van de vakantie te genieten. Maar Kyra is onzeker en voelt dat er iets niet klopt. Dan ziet ze opeens enkele Instagram stories van een feestje in Gent, waar ze dingen van Bram ziet die ze liever niet had gezien.

Leyla en haar vakantieliefde

Leyla kijkt vanop een afstand naar alle relationele problemen van haar vrienden. Zelf is ze single en worstelt daar best mee. Zal ze ooit iemand vinden? Hoe zal haar eerste keer zijn? Maar dan ontmoet ze een jongen in Portugal en wordt ze door iedereen gepusht om een echte vakantieliefde te beleven. Met alles erop en eraan…

Vince na de dood van Jonas

Vince vertrekt op vakantie met een duidelijke missie: de playboy uithangen. Jonas (Freek De Craecker) was zijn grote liefde en die is hij kwijt. Iemand als Jonas vindt hij toch nooit meer, denkt hij. Dus kan hij zich maar beter gewoon amuseren. Maar stilaan beseft hij dat een nieuwe liefde verdringen misschien niet het beste plan is. Hij moet inzien dat hoe hij leeft sinds de dood van Jonas, niet het beste eerbetoon aan zijn overleden vriend is.

D5R cast

De D5R cast bestaat uit Liandra Sadzo, Angela Jakaj, Jamie Lee Six, Sander Provost en Thijs Antonneau. Waar ze jaren geleden nog onbekende tieners waren, die de cast van D5R vormden, daar zijn ze nu bekend bij heel wat kijkers. De acteurs en actrices zien we dan ook steeds vaker in andere rollen en programma’s. We zetten het voor je op een rijtje.

Jamie-Lee Six

Jamie-Lee Six speelt in D5R de rol van Amber. Ze was in 2010 voor het eerst op tv te zien als de jonge Clio in de telenovelle Ella. Op tv zagen we haar verder in De Verraders in België (als een verrader!), als speurder in Jachtseizoen België seizoen 1, als actrice in FOMO en als deelneemster in bijvoorbeeld BV Darts en Fear Factor. Jamie-Lee Six is daarnaast influencer, vormt een dj duo én komt ook regelmatig voorbij op TAGMAG. Vorig jaar schreef ze zelfs een boek: Ben er voor je* is een gids over mentale gezondheid & zelfzorg. 

Liandra Sadzo

Liandra Sadzo speelt in D5R de rol van Kyra Dillen. Ze behoort daarnaast tot de vaste cast van #LikeMe, waar we haar kennen als Merel Mintiens. Niet alleen D5R stopt; de serie #LikeMe stopt ook. Gelukkig zien we Liandra Sadzo dan ook bij De Buurtpolitie als inspecteur Louise Mertens. Zo zagen we haar in Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS en in de bioscoop in De Buurtpolitie – De Perfecte Overval. Wist je dat Liandra Sadzo in 2010 debuteerde op het witte doek; toen speelde ze Brenda in Zot van A.

Thijs Antonneau

Thuis Antonneau geeft in D5R gestalte aan het personage Vincent. Recent zag je hem nog als Jasper in Liefdestips Aan Mezelf. Hij gaf Botswana een stem in de film Urbanus: De Vuilnisheld. Hij was verder te zien in Secrets als Cedric. Verder speelde hij mee in de mini-serie Instaverliefd. Wist je dat hij daarnaast ook nog muziek maakt als T.J? Maar deze jonge acteur heeft meer ambities! Thijs Antonneau wil namelijk piloot worden en volgt daarvoor ook een opleiding.

Angela Jakaj

Angela Jakaj zien we in D5R als personage Leyla. Daarnaast zien we haar ook in Vloglab #Stories. Daarnaast had ze in 2016 een gastrolletje in Familie. Ze is niet alleen werkzaam als presentatrice en actrice. Nee, deze ambitieuze dame, die geboren is in Albanië en opgroeide in België, studeert daarnaast ook nog eens rechten aan de KU Leuven.

Sander Provost

Sander Provost kruipt voor D5R in de huid van Wout. Verder is hij vooral achter de schermen actief. Hij werkt bij Fabric Magic Productions als productie-assistent. Fabric Magic is onder andere de maker van #LikeMe. En samen met Studio 100 hebben ze ook de #LikeMe achtbaan in Plopsaland De Panne vormgegeven. 

D5R 

D5R is een realistische fictiereeks over vijf jongeren die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten onafscheidelijk zijn. Hun levens, karakters en verhalen zijn uit het leven gegrepen. De serie, en zijn fans, groeide op met de personages. De serie, en zijn fans, groeide op met de personages. Thema’s zoals vriendschap en relaties komen daarbij uitgebreid aan bod, maar ook maatschappelijke topics zoals catfishing, sexting en drugsmisbruik worden aangekaart. Dit alles maakt de D5R inmiddels tot een iconische reeks voor zijn generatie.

Complete D5R serie op Streamz

Alle twaalf de seizoenen van D5R zijn op Streamz te kijken. Daar vind je verder ook D5R: De Film. Kortom: als je nog niets van deze reeks gezien hebt, dan weet je wat je deze winter kunt doen. Er zijn namelijk meer dan tweehonderd afleveringen beschikbaar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 juni 2023 /