GameKeepers (Videoland) met Jean Janssens en Andres Doise

GameKeepers is nu op Videoland te kijken. De hoofdrollen worden gespeeld door Naomi Janssens en Andres Doise, Door Van Boeckel, Jamie Sou, Manou Jue Cardoso, Antar Latifine, Mathias Mesmans en Jozefien Grossen. GameKeepers (van Studio 100) begon op 8 september 2021 al op Ketnet. Er is zelfs al een tweede seizoen. Ontdek hier alles over GameKeepers, cast en meer.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 10 maart 2021. Destijds deed Jean Janssens dat nog onder de naam Naomi Janssens. Nu GameKeepers op Videoland te kijken is, heb ik dit bericht een update gegeven op vrijdag 26 mei 2023.

GameKeepers

In de spannende, escapistische reeks GameKeepers moeten hoofdpersonages Sari (Jean Janssens) en Mats (Andres Doise) elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster GM winnen om de wereld te beschermen tegen groot onheil. 

Ontdek hier nog meer gaafs van GameKeepers*.

Verhaal

In GameKeepers volgen we de avonturen van Sari en Mats, die samen met hun vrienden Lizzy (Manou Jue Cardoso), Idris (Antar Latifine), Quinten (Mathias Mesmans) en Pepper (Jozefien Grossen) op internaat zitten in Villa Forêt, onder de hoede van de ietwat vreemde conciërge Jacob (Erik Burke). Het groepje vrienden heeft het druk met schoolwerk en plezier maken, maar Sari en Mats hebben daarnaast ook een verpletterende verantwoordelijkheid. Zij zijn de GameKeepers van Game Quest, een computerspel dat verborgen zit in de villa en dat ze telkens opnieuw moeten spelen én winnen om de wereld te redden. Ze zijn daarvoor zonder het zelf te beseffen uitverkozen door Marinus (Warre Borgmans), de bedenker van het spel.  

Als de jonge GameKeepers verliezen, dan breekt de boosaardige GameMaster GM los uit het spel en kan ze haar kwade krachten op de echte wereld loslaten. Sari en Mats moeten elke keer alles op alles zetten en al hun talenten gebruiken om te winnen. Ze krijgen daarbij de hulp van het gamepersonage Lelia (Jamie Sou), die het computerspel van binnen en buiten kent. Het ultieme doel: alle missies tot een goed einde brengen en als echte helden het spel winnen. Want anders is het game over … voor de hele wereld. 

Cast GameKeepers

De cast van GameKeepers bestaat uit jonge en talentvolle acteurs. Ketnet wil hen samen met Studio 100 graag de kans bieden om mee te werken aan deze grote fictieproductie. In deze serie zullen ook enkele meer ervaren acteurs en actrices een rol spelen. Zo wordt het personage Sari vertolkt door Jean Janssens. Andres Doise speelt Mats. Erik Burke is conciërge Jacob. Ook Jamie Sou (Lelia), Manou Jue Cardoso (Lizzy), Antar Latifine (Idris), Mathias Mesmans (Quinten) en Jozefien Grossen (Pepper) zien we terug in de reeks.

Acteurs en actrices van GameKeepers

Ben je nieuwsgierig naar waar je de acteurs en actrices uit de cast van GameKeepers van kent? We zetten het voor je op een rijtje. De GameKeepers cast zit niet stil. Ze hebben ook na de opnames van GameKeepers seizoen 1 veel gedaan. Hier een overzicht van wat de acteurs en actrices anno 2023 doen en waar je ze van kent.

  • Jean Janssens ken je uit Campus 12 als Hanne Dubois. Ze zag Jean Janssens daarnaast in de Ketnet Musical. Maar ook in Echte Verhalen: SOS 112, als Pilar in Lisa, Britt in D5R en in Schijtlluizen. Recent heeft Jean Janssens een paar grote rollen gespeeld, zoals in Arcadia en Liefdestips aan Mezelf.
  • Andres Doise speelde eerder mee in Café Derby en Schellebelle 1919. Hij is daarnaast ook te zien in die andere nieuwe Ketnet-serie 3HZ. En hij deed mee in de musical 14-18, in Kadanza Together (Ketnet Musical) en in de muziekvideo’s van Nicolas Caeyers. Hij probeerde ook één van de nieuwe wrappers te worden.
  • Erik Burke (58) studeerde toneel aan de Studio Herman Teirlinck en speelde mee in heel wat televisieseries, zoals Galaxy Park (2011-2012) en De Regel van 3S (2017-2019) voor Ketnet. Daarnaast presenteerde hij radio, maakt hij eigen theatervoorstellingen en geeft hij toneelles aan de Academie van Deurne.
  • Jamie Sou was eerder te zien in 13 de musical en de musical June Foster.
  • Manou Jue Cardoso is in Nederland geen onbekende. Je kent haar van de Kids Top 20. Als Ilja uit Brugklas, maar ook uit De Ludwigs en de film First Kiss. Recent zag je haar in H3L en de film Leeuwin.
  • Antar Latifine is danser bij verschillende Studio 100 producties, zoals Vergeet Barbara. Zo zag je hem recent nog in de K3 film – Dans van de Farao. Hij geeft daarnaast dansles.
  • Mathias Mesmans behoorde tot de jongeren die deelnamen aan Ketnet musical Unidamu.
  • Jozefien Grossen heeft ook een achtergrond in de musical wereld. Je zag haar in het ensemble van 40-45 en van Daens.

GameKeepers op Videoland kijken

GameKeepers seizoen 1 is nu op Videoland te kijken. Maar wist je dat er ook al een tweede seizoen is? Zowel seizoen 1 als seizoen 2 zijn op VRT MAX te kijken. Voor de Vlaamse volgers is het dus eenvoudig om deze te zien. Wil je nu vanuit Nederland alles zien (omdat je geen Videoland hebt of ben je nieuwsgierig naar seizoen 2), zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet. Dan kun je VRT MAX ook in Nederland kijken.

Setting GameKeepers

GameKeepers* speelt zich af in twee parallelle, maar heel verschillende werelden; die van het internaat, met zijn schoolse en minder schoolse aspecten, en die van het computerspel Game Quest, met alle flashy fantasy-elementen en speciale effecten die eigen zijn aan het gamen. In elke aflevering komen Sari en Mats in een andere game-omgeving terecht: tot de verbeelding sprekende plekken met telkens hun eigen obstakels en doelen.

Beide werelden worden niet alleen geëvoceerd in de sets van de reeks, maar ook in de outfit van de personages. In het dagelijkse leven op het internaat zijn Sari en Mats gekleed zoals alle tieners, maar als ze in Game Quest actief zijn, dragen ze stoere game suits en zien ze eruit als echt gamehelden. Ze krijgen dan ook zoals in een echte game een aantal gepersonaliseerde functionaliteiten, zoals een aftelklok, energiemeter, hartslag, score, enz. Hun grote tegenstander GM dirigeert het spel vanuit haar controlekamer, waar ze aan kabels hangt om nieuwe energie op te doen. Zij ziet er vervaarlijk en strijdvaardig uit en verbergt haar gezicht altijd achter een masker.

De link tussen de echte wereld en die van Game Quest is de gameroom, een verborgen ruimte in Villa Forêt die alleen te bereiken is via een geheime doorgang in de badkamer. In de gameroom staat het spelbord van Game Quest, waarlangs Mats en Sari in het spel raken.

Ketnet over GameKeepers

“GameKeepers combineert de fantasierijke wereld van het gamen met het alledaagse leven van tieners, hun gevoelens en hun zoektocht naar zichzelf. Beide zijn heel herkenbaar voor ons publiek. Het is een reeks vol actie, spanning en humor die toont hoe kinderen boven zichzelf kunnen uitstijgen als ze met elkaar samenwerken. Met GameKeepers* geven we ook opnieuw kansen aan jong talent om mee te werken aan een grote fictieproductie, samen met ervaren acteurs”, aldus Annemie Gulickx, netmanager Ketnet.

Foto: Ketnet

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 mei 2023 /