Een Echte Job seizoen 3: deelnemers zijn deze 5 BV’s

Een Echte Job seizoen 3 gaat vanavond – maandag 16 januari – om 20.35 uur van start op VTM. Een In het derde seizoen zijn de Een Echte Job deelnemers An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou. Zij gaan aan de slag in Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst. Ontdek hier alles over deze bekende Vlamingen en de afdelingen waar ze stagelopen.

Een Echte Job seizoen 3

An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou laten zich van hun meest zorgende kant zien in Een Echte Job seizoen 3. Tijdens dag- en nachtshiften staan ze samen met hun mentoren klaar voor patiënten en hun familie, zijn ze de ogen en oren van de artsen en proeven ze van de zorg in al haar facetten. Verpleegkunde is een vak apart, maar is het ook iets voor deze vijf bekende Vlamingen?

Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst

Vraag jij je af waar de bekende Vlamingen stage hebben gelopen? De opnames van Een Echte Job seizoen 3 vonden plaats in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst. Dat is ‘een klein dorp’ met 3000 medewerkers waaronder 1500 verpleegkundigen en zorgkundigen. De bekende Vlamingen hebben hier drie weken stage gelopen. Seizoen 2 vond plaats in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. In seizoen 1 gingen de bekende Vlamingen aan de slag in het UZ Gent.

Een Echte Job

De vijf verpleegkundigen in spe krijgen elk de kans om, na een intensieve spoedcursus verpleegkunde gegeven door de Odisee Hogeschool, de handen uit de mouwen te steken op een eigen afdeling in het ziekenhuis. Die variëren dit seizoen van pediatrie tot geriatrie en zelfs de dienst spoedgevallen komt aan bod. Eén ding is zeker: het belooft een rollercoaster aan emoties te worden met een lach en een traan. 

Wist je trouwens dat Philippe Geubels in Nederlands ziekenhuis aan de slag ging voor de Nederlandse remake van Een Echte Job.

Deelnemers Een Echte Job seizoen 3

De deelnemers aan Een Echte Job seizoen 3 zijn An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou. Waar je de Een Echte Job deelnemers van kent? We zetten het op een rijtje.

Hieronder lees je alles over hoe zij terug kijken op hun deelname aan dit programma. Maar eerst vertellen we kort hoe iedereen naar Een Echte Job seizoen kan kijken (ook in Nederland).

Een Echte Job kijken

Wil je Een Echte Job seizoen 3 kijken, dan kan dit iedere maandag om 20.35 uur op VTM en VTM GO. Wist je dat je VTM GO in Nederland kijken kunt? Op VTM GO ontdek je Een Echte Job seizoen 1 en seizoen 2 én Een Echte Job Nederland. Geeft-ie aan dat je niet mag kijken in Nederland, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet.

Ontdek hoe de Een Echte Job deelnemers hun deelname ervaren:

An Lemmens – Pediatrie

Voor An Lemmens is het ziekenhuis een plek waar ze de afgelopen jaren best vaak vertoefde: “Twee keer op de mooiste momenten van mijn leven toen ik mijn kinderen heb gekregen, maar ook vaak in moeilijke situaties. Niet voor mezelf, maar voor mensen dicht bij mij. We zijn elke keer enorm goed opgevangen door de verpleegkundigen in het ziekenhuis.” Tijdens haar stage gaat ze aan de slag op de Pediatrie, iets wat haar meteen geruststelt. “De emotionele sluizen staan op zo’n afdeling wel wagenwijd open maar ik denk dat ik mezelf daar volledig ga kunnen geven”, aldus An Lemmens.

Bevalling met An Lemmens

In de tweede aflevering zien we dat An Lemmens zich als een vis in het water voelt op de afdeling pediatrie. Ze neemt stilaan meer taken over van haar mentor en leert dat verpleegkundigen niet enkel voor de kinderen maar ook voor hun ouders moeten zorgen. Voor An Lemmens gaat in aflevering 3 een droom in vervulling: ze mag live de bevalling van Sylvie meemaken. Hoewel de tijd eerst vooruit lijkt te kruipen, gaat het plots allemaal wel heel snel. “Iedereen zat op het toilet of was even weg en plots kwam het kindje”, klinkt het. An Lemmens mag tijdens de bevalling niet alleen kijken, ze mag ook werkelijk een handje toesteken. “Ik vond het een hele eer om zo’n magisch moment mee te mogen maken. Moest heel de tijd tegen mezelf zeggen: niet wenen. Ik ben zelf nog niet zo lang geleden bevallen dus die gevoelens kwamen terug boven.”  

Andy Peelman – Neurochirurgie

Voor Andy Peelman is Aalst geen onbekend terrein, iets wat voor hem tegenstrijdig genoeg eerder een bezorgdheid dan geruststelling is. “Ik ben 8 jaar politieagent geweest en ik heb tijdens mijn job veel miserie gezien. Maar ik nam dat niet mee naar huis. Ik werkte toen in Brussel maar hier bestaat de kans dat ik mensen zal tegenkomen die ik ken.” Andy Peelman steekt zijn handen uit de mouwen op de afdeling Neurochirurgie, waar hij zijn humor kan inzetten als pijnstiller voor iedere patiënt. “Ik heb geen idee wat ik moet verwachten maar het onbekende triggert mij enorm.”

In de tweede aflevering leert Andy Peelman meteen een goede les en ongeschreven regel: “Een goei praline, gaat er altijd in!”, klinkt het eerst. Al denkt mentor Sandra daar anders over: “Ik weet dat je een snoeper bent maar eten aanpakken van patiënten is ‘not done’. Je weet niet waar patiënten met hun handen gezeten hebben”, vertelt ze. En dat doet Andy zijn maag meteen omkeren: “Waarom zeg je dat nu pas?”

Dominique Persoone – Spoed

Dominique Persoone heeft een zwak voor avontuur en adrenaline en laat dat nu net één van dé elementen zijn van een stage op de dienst Spoedgevallen. “Ik vind dit echt heel machtig. De spoed is een afdeling vol adrenaline, net zoals een service in de keuken. I can handle it! Ik zal wel geen emotionele band kunnen opbouwen met de patiënten omdat ik ze maar kortstondig zal verzorgen, maar het is wel écht rock-’n-roll”, aldus Dominique Persoone, die we recent ook zagen in een ander ‘zorg’ gerelateerd programma: Out Of Office.

Op weg met de MUG

Bij Dominique Persoone begint zijn tweede stagestag op de spoed met een werkongeval, zo zien we in de tweede aflevering. De man heeft op een werf het topje van zijn vinger eraf gezaagd. De wonde moet onderzocht worden en daar heeft Dominique geen enkel probleem mee. “Ik ben opgegroeid in de keuken en daar gebeurt al eens iets. Is het nu met een zaag van een schrijnwerker of de snijmachine van kaas of hesp. Eraf is eraf”, vertelt Dominique. Maar wanneer hij vervolgens bloed moet prikken bij een baby, komt zijn gevoelige kant toch bovendrijven. “Ik heb het daar echt moeilijk mee, baby’tjes zijn nog zo breekbaar”, klinkt het. In de derde aflevering mag Dominique Persoone op weg met de MUG. “Inclusief zwaailichten? Machtig, dat is toch echt de droom van iedere vent!”, reageert Dominique Persoone. Omdat Dominique en mentor Stijn elk moment moeten klaarstaan om te vertrekken, krijgen ze tussendoor vooral minder complexe taken en dat wil zeggen: veel braaksel en bloed opkuisen.

Julie Vermeire – Geriatrie

Julie Vermeire is de jongste van de deelnemers Een Echte Job seizoen 3. Ook voor de jongste van de bende is het ziekenhuiswezen geen onbekend gegeven. “Mijn oma is heel haar carrière lang verpleegster geweest. Dat heeft me altijd gefascineerd. Ik stelde ook steeds heel veel vragen als ze thuis kwam”, vertelt Julie Vermeire. Zij komt terecht op de afdeling Geriatrie, waar ze zich zal ontfermen over de oudsten onder de patiënten. “Ik ben een spraakwaterval dus dat komt helemaal goed. En ook handig om mijn papa later te kunnen verzorgen (lacht).” In de tweede aflevering wil mentor Maaike Julie Vermeire over haar ‘wasangst’ helpen.

Sarah Mouhamou – Orthopedie

Voor Sarah Mouhamou lijkt een job in de zorg haar op het lijf geschreven: “Ik ben iemand die graag zorgt voor andere mensen. Ik ben heel empathisch, wat mij een sterk punt lijkt maar soms ook een valkuil denk ik.” Sarah Mouhamou krijgt haar vuurdoop als stagiaire op de afdeling Orthopedie: “Ik ben super benieuwd, vooral ook omdat het heel breed gaat. Zo zal ik ook patiënten van alle leeftijden verzorgen, van kinderen tot oudere mensen.”

Ook Sarah Mouhamou moet zich op de afdeling orthopedie over ongemakkelijke wasmomenten zetten – net als Julie Vermeire – en krijgt het voor het eerst emotioneel moeilijk. “Dat omaatje voelde zich als een last. Het feit dat zij dat gevoel over zichzelf had, vond ik heel erg. Ouderdom kan mij echt raken.” Gelukkig is er naast praktische verzorging ook ruimte voor verwennerij en daar genieten niet alleen de patiënten zelf van. In aflevering drie zet ze haar eerste spuitje, maar dat verloopt alles behalve van een leien dakje.

Een Echte Job seizoen 3: wanneer?

Je kunt vanaf maandag 16 januari om 20.35 uur bij VTM kijken naar Een Echte Job seizoen 3. In deze eerste aflevering krijgen de bekende Vlamingen meteen een stevige realitycheck als ze starten met hun opleiding aan de Odissee Hogeschool. “Dat was wel confronterend omdat ik toen besefte: ik weet niets. Ik heb geen idee wat ik moet doen als iemand in nood is. Dat is heel beangstigend”, aldus An Lemmens. 

Stage in ziekenhuis bekende Vlamingen

De 100-jarige Maria is opgenomen met acute ademnood en bezorgt Dominique Persoone zijn vuurdoop op de eerste stagedag. Ook Sarah Mouhamou kent op de afdeling orthopedie een pittige start. Ze moet Eddy verzorgen, die herstelt van een pijnlijke open scheenbeenbreuk. Tijdens de opleiding had Sarah het al lastig bij het zien van wonden. Ze bereidt zich dan ook voor op het ergste… “Als je daar in die kamer staat verwachten mensen dat je hen helpt. Ik zou het zelf ook niet leuk vinden als iemand twijfelt dus het was knop omdraaien en gewoon doen.” An Lemmens schuift op de afdeling pediatrie aan tijdens de briefing onder verpleegkundigen en mag de 2-jarige Alina verzorgen. “Mijn hart brak omdat ze daar helemaal alleen in dat bedje lag. Blijkt dan ook nog eens dat zij daar heel vaak ligt. Voor haar ouders weegt het ook zwaar, ze hebben nog een gezin thuis dus kunnen niet 24/7 in het ziekenhuis zijn.” Andy Peelman start zijn stage op neurochirurgie met een medicatieronde en haalt tijdens de lunch zijn beste goocheltrucs boven. Julie Vermeire viert op geriatrie een eerste, jarige patiënt. 

Een Echte Job seizoen 4

Inmiddels heeft VTM al drie seizoenen gemaakt van Een Echte Job. Of we ook Een Echte Job seizoen 4 kunnen verwachten, is nog niet bekend. Er zijn in ieder geval nog genoeg ziekenhuizen in Vlaanderen en een lading bekende Vlamingen die hier stage kunnen lopen. Als het zover is, houden we je via onze onderstaande sociale media natuurlijk op de hoogte. Meer lezen over eerdere seizoenen en de Nederlandse remakes dat kan hier:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

30 januari 2023 /