STIP IT 2023: Vlaamse week tegen pesten (Ketnet, MNM, Radio2)

STIP IT: de Vlaamse week tegen pesten gaat vandaag (vrijdag 10 februari 2023) van start op Ketnet, MNM en Radio 2. Boegbeelden Lotte De Clerck, Francisco Schuster, Brahim Attaeb, Karolien Debecker en Sarah Mouhamou roepen gans Vlaanderen op om de lijn te trekken tegen pesten. Zet vier stippen op je hand en maak samen een stippenlijn tegen pesten.

Ketnet, MNM en Radio 2

Lotte De Clerck, Francisco Schuster (die beide nu te zien zijn in #LikeMe), Brahim Attaeb, Karolien Debecker en Sarah Mouhamou: “Samen staan we sterk! Daarom slaan Radio2, MNM en Ketnet ook dit jaar de handen in elkaar om pesten een halt toe te roepen. Want iedereen kan geconfronteerd worden met pestgedrag of je nu jong of oud bent. Daarom trekken wij met MNM, Radio2 en Ketnet de lijn tegen pesten en hopen we dat iedereen massaal meedoet!”

Lotte De Clerck en Francisco Schuster over Dromen

Lotte De Clerck en Francisco Schuster, die je kent van #LikeMe vertellen: “Muziek is iets krachtig en kan helend werken. Daarom zijn we blij dat we het themanummer Dromen samen mochten schrijven. Er is jammer genoeg nog zoveel onrecht in de wereld en ons nummer Dromen heeft als boodschap dat wat je droomt, ook echt waar kan worden. Dus laat ons hopen dat we al dat onrecht, waaronder pestgedrag, kunnen tegengaan. Voor ons is Dromen een uitnodiging om iedereen te accepteren voor wie die is en elkaar graag te zien!”

STIP IT 2023

Met STIP IT willen Ketnet, MNM en Radio2 pesten een halt toe roepen. De drie VRT-merken werken samen om op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om zich te engageren tegen pesten. Met als boodschap: hier trekken wij de lijn tegen pesten. Sinds de start van het initiatief is STIP IT uitgegroeid tot een vaste waarde in Vlaanderen, waarbij Ketnet, MNM en Radio2 kinderen, jongeren en volwassenen willen verbinden en in beweging zetten. Want pesten komt niet enkel voor bij kinderen. Het treft ook jongeren en volwassenen, bijvoorbeeld op de werkvoer. Maar ook als ouder kan je geconfronteerd worden met een kind dat gepest wordt of zelf pest. Daarom bundelen MNM, Radio2 en Ketnet de krachten om samen pesten te stoppen.

Ketnet

Ketnet brengt tijdens de Vlaamse week tegen pesten ook in 2023 dagelijks een STIP IT-programma. Lotte De Clerck, Francisco Schuster, Brahim Attaeb, Karolien Debecker en Sarah Mouhamou (die nu te zien is in Een Echte Job seizoen 3), de boegbeelden van de STIP IT-campagne, reizen met hun STIP IT-busje naar plekken waar een stippenlijn gemaakt wordt en ontmoeten er groot en klein met een verhaal over pesten. Met onder meer verhalen van Alycia Metdepenningen uit Meisjes, Armin Mola uit Hoodie, Julie Van den Steen (die nu te zien is in The Masked Singer seizoen 3), Loena Hendrickx en Wannes Lacroix. En ook Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, besteedt die week aandacht aan het thema.

  • STIP IT 2023 van maandag 13 februari tot zaterdag 18 februari omstreeks 17.45 uur op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.
  • Karrewiet van maandag tot vrijdag omstreeks 18 uur op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.

Generation Wijs

Karolien Debecker en Dorianne Aussems presenteren ook dit jaar opnieuw Generation Wijs. Een gezamenlijke radioshow op Radio2 en MNM. Hoe kan je actie ondernemen tegen pesten? En wat daarna? Hoe herstel je de wonden? Dorianne Aussems en Karolien Debecker gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen. Hoe dóe je dat nu concreet ‘een lijn trekken tegen pesten’? Wat kan je zelf doen? Wanneer moet je professionele hulp inroepen? En hoe pik je voor jezelf de draad weer op nadat je gepest werd?

Generation Wijs op donderdag 16 februari van 19 tot 22 uur op MNM, Radio2 en VRT MAX.

Radio2 Wijs

Tijdens de Vlaamse week tegen pesten blijven de regionale redacties van Radio2 aandacht hebben voor de verhalen van mensen die een stippenlijn maakten en sporen ze zo alle Vlamingen aan om mee te doen. Bij Radio2 Wijs zoomt Karolien Debecker de hele week in op het thema. Hoe omgaan met pesten op het werk? Wat doe je als je als ouder ontdekt dat je kind gepest wordt?

Radio2 Wijs: dinsdag 14 februari en woensdag 15 februari van 20 tot 22 uur.

Generation M

Ook Generation M belicht pesten uit verschillende hoeken. Ze brengen het verhaal van Rafil die een nummer schreef over de periode dat hij gepest werd. En gaan in gesprek met luisteraars over pesten. Heb jij jezelf ooit aangepast zodat je niet meer gepest werd? Hoe heb je dat gedaan en heeft het geholpen? Generation M neemt ook een kijkje bij jeugdbewegingen en een sportclub, hoe gaan zij om met pestgedrag?

Generation M: van maandag 13 februari tot en met woensdag 15 februari van 19 tot 21 uur.

Langste stippenlijn in Aarschot

Op zaterdag 18 februari bundelen Ketnet, MNM en Radio2 de krachten tijdens de laatste dag van de Vlaamse week tegen pesten. Hoeveel meter stippenlijn hebben kinderen, jongeren en volwassenen samen tegen pesten getrokken? Ontdek het die dag op Ketnet, Radio2 en MNM. De boegbeelden rijden voor de laatste keer met hun STIP IT-busje naar een plaats waar een stippenlijn gemaakt wordt. Deze keer is dat in Aarschot waar ze voor De Langste Stippenlijn gaan! ​ 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 februari 2023 /