De Buurtpolitie VIPS seizoen 2: cast, bekende Vlamingen & meer…

De Buurtpolitie VIPS seizoen 2 is vanaf vanavond – maandag 9 januari – om 18.20 uur te kijken bij VTM. Tal van bekende Vlamingen komen langs in dit nieuwe seizoen van Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS. Ontdek hier alles over de verschillende zaken en De Buurtpolitie VIPS cast; we leggen daarnaast ook uit hoe je dit programma kan kijken in Nederland.

Wist je dat er ook een nieuwe Buurtpolitie-film is?

Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS

We konden vorig jaar voor het eerst kijken naar Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS. Dat dit niet zomaar een seizoen met bekende Vlamingen was, ontdekten we aan het eind van de reeks. Toen zagen we misschien wel één van de meest ontroerende scènes uit de geschiedenis van het bekendste politiecorps van Vlaanderen: we moesten afscheid nemen van Koen Baetens (Andy Peelman). En nu is er een dus een tweede seizoen, waarin weer een hoop bekende Vlamingen in de miserie zitten.

Heb jij De Buurtpolitie Scheurkalender 2023 al?

De Buurtpolitie VIPS seizoen 2

Elke dag komt er een bekende Vlaming langs op het beroemdste politiekantoor van het land. De Buurtpolitie fans worden weer omver geblazen met enkele spannende cases. Zo is een schilderij van Els De Schepper plots op mysterieuze wijze verdwenen, maken TikTokkers Elias Verwilt en Timon Verbeeck het net iets té bont en worden er spullen gestolen bij een inzamelactie van Jacky Lafon voor het goede doel. Naast de VIP cases komen er nog steeds andere cases aan bod. De buurtpolitie onderschept een auto die gevaarlijk over de weg zwalpt, maakt twee jonge spoorlopers duidelijk hoe onverantwoord hun online challenges zijn en entertaint kleuters op een voorleesweek. En ga zo maar door… Als je verder leest, ontdek je wanneer je de bekende Vlamingen in Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS ziet.

Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS kijken

Je kunt iedere werkdag om 18.20 uur kijken naar De Buurtpolitie VIPS bij VTM. De afleveringen zijn terug te kijken op VTM GO (met een VPN Verbinding kan dit ook vanuit Nederland). Hiermee heeft de serie de plaats ingenomen van telenovelle Lisa, die nu winterstop heeft.

Cast Buurtpolitie VIPS

Nieuwsgierig naar welke personages je ziet in De Buurtpolitie VIPS seizoen 2? We zetten de Cast Buurtpolitie VIPS voor je op een rijtje. Commissaris Berckmans (Willy Herremans) leidt het politiekorps met onder hem zijn vaste waarden: hoofdinspecteur Tineke Schilebeeckx (Nicoline Hummel), Hugo De Bolle (Mathias Daneels) van de computer crime unit, rechercheurs Brigitte (Ilse La Monaca) en Eric (Manoe Frateur) en inspecteurs Indy Nzez (Jean-Romy Manzila), Louise (Liandra Sadzo), Emma (Lisa Gerlo), Vince (Dempsey Hendrickx) en Patrick (Eric Peeters). Ook Loes van den Heuvel zien we weer in de cast van Buurtpolitie VIPS als de burgemeester.

Acteur / Actrice De Buurtpolitie

Waar je de acteurs en actrices uit De Buurtpolitie van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

 • Willy Herremans speelt al jarenlang de rol van commissaris Roger Berckmans.
 • Nicoline Hummel nam in seizoen 9 tijdelijk afscheid van de populaire reeks. In het eerste seizoen van De Buurtpolitie VIPS keerde ze terug als hoofdinspecteur Tineke Schillebeeckx. Wist je trouwens dat Nicoline Hummel voor het eerst te zien was op tv in Familie? Daarnaast speelde ze ook nog in meerdere afleveringen van Wittekerke en in de Baba Yega film.
 • Mathias Daneels speelt Hugo De Bolle; we zagen hem voor het eerst in de Buurtpolitie cast in VIPS seizoen 1. Eerder was deze acteur in het theater te zien en had hij een klein rolletje in Thuis
 • Ilse La Monaca leerden we kennen als rechercheur Brigitte Broeckx. Deze actrice zagen we verder ook in een aflevering van Beau Séjour? Wist je dat ze in De Smurfen de stem van Smulsmurf doet?
 • Manou Frateur kruipt al jaren in de huid van rechercheur Eric Buelens. Hij was tevens te zien in het tweede seizoen van Connie & Clyde als uitzendconsulent. En afgelopen jaar zagen hem – eveneens als rechercheur – in Familie.
 • Jean-Romy Manzila zagen we voor het eerst in het vorige VIPS-seizoen van De Buurtpolitie als inspecteur Indy Nzeza. Deze acteur leerde we kennen in De Hoppers (op Ketnet); hij speelde Moses Madaki. Recent zag je hem ook in de film REWIND.
 • Liandra Sadzo kennen we als Louise in De Buurtpolitie. Ze is – zeker bij het jonge publiek – geen onbekende. Liandra Sadzo debuteerde in 2010 in de film zo van A, maar daarna leerden we haar kennen als Kyra in D5R en als Merel in #LikeMe. Beide series zijn inmiddels toe aan hun laatste seizoen. Klik op de gekleurde tekst en ontdek er meer over.
 • Lisa Gerlo speelt de rol van Emma. Haar zag je voor het eerst op het witte doet in 2015 met het filmproject Love Life tijdens het Filmfestival van Gent. Ondertussen is ze vooral bekend van haar rol als Bo in Campus 12.
 • Dempsey Hendrickx is Vince. Hij werd voornamelijk bekend door zijn rol in de Ketnet-reeks Helden en de twee films: Helden Boven Alles en Helden van de Zee. Ook in de comedysector is hij geen onbekende meer. In 2015 stond hij in de finale van de Lunatics Comedy Award (die Jens Dendoncker won) en in 2016 won hij de Vlaamse Improvisatie Cup. Je zag hem ook in Instafamous en Vloglab #Stories. Hij schreef daarnaast de dichtbundel Woordwoeler.
 • Eric Peeters speelt de rol van Patrick Tilckens.
 • Loes Van den Heuvel speelde jarenlang Carmen in F.C. De Kampioenen. Nu is Loes Van den Heuvel doorheen heel het seizoen van De Buurtpolitie VIPS te zien in de rol van burgemeester.

Buurtpolitie VIPS afleveringen

Ben je nieuwsgierig naar De Buurtpolitie VIPS afleveringen? We omschrijven hieronder de verschillende afleveringen uit de eerste week. Er staan een namelijk een hoop spannende cases op het programma.

Els De Schepper (9 januari)

Inspecteurs Vince (Dempsey Hendrickx) en Indy (Jean-Romy Manzila) worden opgeroepen voor een inbraak bij cabaretière Els De Schepper. Haar nieuwe schilderij werd gestolen en er is de laatste dagen plots eten uit de koelkast verdwenen. Wie lijdt honger en zit achter de mysterieuze diefstal? Op dinsdag 10 januari wordt het politiekorps overspoeld door een inbraakgolf. De inbraken vinden steeds plaats wanneer er een begrafenis bezig is en dat doet bij inspecteur Indy een belletje rinkelen. Zit de begrafenisondernemer zélf achter de inbraken?

Jean Bosco Safari (11 januari)

Op woensdag 11 januari mag Jean Bosco Safari zich de held van de dag noemen. Hij is getuige van een vluchtmisdrijf en dankzij zijn geweldige tekenkunsten kunnen inspecteurs Emma (Lisa Gerlo) en Louise (Liandra Sadzo) snel achterhalen wie de dader is. 

Jacky Lafon (12 januari)

Familie-actrice Jacky Lafon is op donderdag 12 januari helemaal van haar melk wanneer ze ontdekt dat er spullen gestolen zijn bij een inzamelactie voor het goede doel. Intussen houden commissaris Berckmans (Willy Herremans) en inspecteur Patrick (Eric Peeters) zich bezig met spoorlopers die hun leven op het spel zetten voor online challenges.

Katja Retsin (13 januari)

Het politiekorps eindigt de week met een stalkingszaak rond presentatrice Katja Retsin. Een fan gaat nogal ver over de schreef om tot bij zijn grote idool te geraken…

Gene Thomas (16 januari)

De nieuwe week van Echte verhalen: De Buurtpolitie VIPS begint niet goed voor zanger Gene Thomas. Zijn flessen gin, genaamd Genial zijn gestolen. Intussen gaan inspecteurs Indy (Jean-Romy Manzila) en Vince (Dempsey Hendrickx) op zoek naar een vermiste buurtbewoner. Ze vinden hem dronken terug in het park. Zou hij iets te maken hebben met de diefstal?

Loïc Van Impe (17 januari)

Dat de agenten van De Buurtpolitie ook andere talenten hebben, is al vaker gebleken. Op dinsdag 17 januari halen hoofdinspecteur Tineke (Nicoline Hummel) en inspecteur Patrick (Eric Peeters) hun beste kookkunsten boven. Ze schieten chef-kok Loïc Van Impe te hulp in de keuken voor de maaltijdbedeling van de gemeente. Plots blijkt Loïcs keukenmes verdwenen en horen ze geschreeuw in de zaal… 

Stien Edlund (18 januari)

Stien Edlund, bekend van TikTok en YouTube, komt op woensdag 18 januari aangifte doen wegens stalking door een grote fan. Wist je trouwens dat Stien Edlund twee boeken heeft geschreven, namelijk Be yourself en My friends? Klik op de naam en ontdek deze boeken.

Trinxx (19 januari)

De dag nadien ontfermen inspecteurs Indy en Emma (Lisa Gerlo) zich over een jongen die van huis wegliep omdat zijn geaardheid niet aanvaard wordt door z’n ouders. De dansers van zijn favoriete dansgroep Trinxx proberen hem gerust te stellen.

Jade De Winter (20 januari)

Voor inspecteurs Vince en Indy eindigt de week met een speciale opdracht van commissaris Berckmans (Willy Herremans). Hij wil dat het politiekorps meer aanwezig is op sociale media en dus laat hij influencer Jade De Winter langskomen voor een online content cursus. Al moet die wel onderbroken worden voor een vrouw die bevalt in haar auto. Wordt inspecteur Vince voor even vroedman Vince?

Tom De Cock (23 januari)

De nieuwe week van Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS start met een onrustwekkende verdwijning van een kind in een meubelwinkel. Qmusic-dj en schrijver Tom De Cock komt op de parking van de winkel een koppel tegen met een wenend kind dat tegenstribbelt. Wijst dit op een ontvoering?

Jill de Greef (24 januari)

Op dinsdag 24 januari is presentatrice en influencer Jill de Greef slachtoffer van online bedreigingen. Computerspecialist Hugo (Mathias Daneels) gaat op zoek naar de IP-adressen en ontdekt iets zeer eigenaardig…

Yves Segers (25 januari)

Woensdag 25 januari is geen goede dag voor zanger Yves Segers, er werd ingebroken in zijn huis. Inspecteurs Indy (Jean-Romy Manzila) en Louise (Liandra Sadzo) gaan ter plaatse, maar vermoeden dat de inbreker nog in het huis schuilt. Ze moeten dus voorzichtig te werk gaan. 

Ann Wauters (26 januari)

Tussen het werken door maakt commissaris Berckmans (Willy Herremans) op donderdag 26 januari tijd voor een partijtje golf. Al is er iets vreemd aan de hand. Een advocate waarmee hij golf speelt is plots verdwenen. Basketbalspeelster Ann Wauters is voor een lezing aanwezig op de golfclub en helpt zoeken naar de vrouw. Ze vinden haar dood terug tussen de struiken. Is de commissaris plots zelf een verdachte?

Zuhal Demir (27 januari)

De week van het politiekorps eindigt met een klacht van minister Zuhal Demir over een man die haar voortdurend volgt. Inspecteurs Emma en Erik vinden een tracker in de wagen van de minister. De vraag is: van wie is die tracker?

Vanaf maandag 30 januari wordt seizoen 1 van De Buurtpolitie VIPS in herhaling uitgezonden.

Bekende Vlamingen in De Buurtpolitie VIPS seizoen 2

Ben jij nieuwsgierig naar welke Bekende Vlamingen te zien zijn in De Buurtpolitie VIPS seizoen 2? Dat zijn onder andere Katja Retsin, Jacky Lafon, Els De Schepper en Jean Bosco Safari. Maar ook TikTokkers Elias Verwilt en Timon Verbeeck gaan we zien in het tweede seizoen. Zij maken het net iets té bont. En zo zijn er nog veel meer bekende Vlamingen die je in verschillende cases als zichzelf ziet.

Buurtpolitie VIPS kijken in Nederland

Buurtpolitie VIPS kijken in Nederland? Dat is mogelijk via VTM GO. Als je de app eerder al hebt gedownload, kun je ‘m gewoon gebruiken. Ga anders naar de VTM GO-website en klik dan op het filmpje. Geeft hij aan dat je niet mag kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet en ga dan nogmaals naar het filmpje toe.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 januari 2023 /