112 Vandaag met Kirsten Westrik, Pim Sedee en Gallyon van Vessem

Kirsten Westrik, Pim Sedee en Gallyon van Vessem presenteren 112 Vandaag. In dit nieuwe programma van RTL 5 worden elke werkdag opvallende meldingen en calamiteiten besproken. Zaken die in de afgelopen 24 uur bij het nationale noodnummer zijn binnengekomen. Ze worden bijgestaan door verslaggevers en experts, zoals Ellie Lust.

112 Vandaag

Iedere dag komen er meer dan 8000 meldingen binnen bij ons nationale noodnummer 112. In 112 Vandaag staan de oproepen van die dag centraal. Welke verhalen gaan erachter schuil, wat gebeurde er precies en hoe gaat het nu met de betrokkenen? De verslaggevers van 112 zijn ter plaatse en laten de impact van de gebeurtenis op alle betrokkenen zien. Zij kijken over de schouder van de hulpdiensten mee. Deskundigen en experts in de studio geven achtergrondinformatie en praktische preventietips. Ook vraagt ‘112 Vandaag’ de hulp van Nederland bij het oplossen van misdrijven en misstanden.  

Ellie Lust

Ellie Lust zal als vaste expert deel uitmaken van 112 Vandaag. “Allereerst vind ik het ontzettend leuk om vanaf het begin dit nieuwe programma te mogen mee-ontwikkelen en op te bouwen. In mijn beleving voegt ‘112 Vandaag’ echt iets toe en daar wil ik graag aan bijdragen. Met mijn eenendertig politiejaren en media-ervaring kan ik duiding geven bij de meldingen zoals we die laten zien. Wat is er gebeurd, waarom handelt de hulpverlening zoals we dat zien en wat kun je eventueel zelf doen om te voorkomen dat je in een incident terechtkomt?” Naast Ellie Lust zullen ook andere experts hun opwachting maken in dit nieuwe tv-programma.

Kirsten Westrik

Kirsten Westrik is voormalig politiewoordvoerder en nieuwslezer bij AT5. Ze vertelt: “Bij 112 Vandaag komen mijn ervaring als maker en als politiewoordvoerder samen. Ik heb heel veel zin om de kijkers van RTL 5 te laten zien wat onze hulpdiensten allemaal tegenkomen en hoe zij elke dag weer het verschil maken in de levens van Nederland.”

Pim Sedee

Pim Sedee vult aan: “Het presenteren van ‘112 Vandaag’ is voor mij een mooie, volgende stap naast mijn werk als Telegraaf-presentator. De 112-meldingen zijn de aanleiding voor onze items, maar we willen vooral het menselijke verhaal achter die meldingen laten zien. Voorheen deed ik dat in het land als verslaggever bij RTL Nieuws, nu mag ik het leiden vanuit de studio.”

Gallyon van Vessem

Gallyon van Vessem: “Samen met een fantastisch team geef ik in 112 Vandaag actuele en relevante informatie over wat er bij jou en mij om de hoek gebeurt. Ook vragen we de hulp van Nederland bij het oplossen van misdaden en misstanden. Ik sta te popelen om van 112 Vandaag een vast avondritueel te maken van heel veel Nederlanders.”

Dit programma is een productie van No Pictures Please. Foto: RTL / William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 mei 2021 /