Hazes Is De Basis (SBS6): artiesten brengen ode aan André Hazes

Hazes Is De Basis is het nieuwe muzikale programma van SBS6, waarin ruim twintig artiesten een ode brengen aan André Hazes. Jeroen van der Boom presenteert de show, waarvoor Rachel Hazes de artiesten heeft gevraagd. Hazes Is De Basis is te kijken sinds zaterdag 26 februari om 20.00 uur op SBS6 en Kijk.nl. Ontdek hier meer over de artiesten die een ode gaan brengen aan André Hazes.

Hazes Is De Basis

In het nieuwe muzikale programma Hazes Is De Basis, gepresenteerd door Jeroen van der Boom, brengen ruim twintig artiesten een geheel eigen bewerking van originele Hazes-evergreens. Rachel Hazes heeft Tino Martin, Guus Meeuwis, 3J’s, O’G3NE, Holly Mae Brood, Kris Kross Amsterdam en vele andere topartiesten gevraagd om écht een eigen draai te geven aan hun favoriete Hazes hit. Het authentieke van het origineel wordt gecombineerd met de herkenbare sound van de artiest. Nummers als ‘Kleine Jongen’, ‘De Vlieger’ en ‘Het Is Koud Zonder Jou’ zullen de revue passeren. 

Wil je Hazes Is De Basis vanuit België kijken, dan is dat mogelijk via Kijk.nl in combinatie met een VPN Verbinding.

Ode aan André Hazes

André Hazes zou afgelopen zomer 70 jaar geworden zijn, en dat kan Rachel Hazes niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigt zij ruim twintig artiesten uit om aan de slag te gaan met het repertoire van Nederlands grootste volkszanger. Dit levert de meest verrassende bewerkingen op; van reggae tot rap, van salsa tot soul. Alles kan, zolang Hazes maar de basis blijft. Hazes Is De Basis is een productie van RIME / ME MediaHouse. 

Artiesten Hazes Is De Basis

Wekelijks komen uiteenlopende artiesten als Trijntje Oosterhuis, Anita Meyer, Elske DeWall, Samantha Steenwijk, Kenny B & Beef, Karsu, Belle Pérez, Loïs Lane en Ellen ten Damme langs. Samen brengen zij verschillende Hazes klassiekers onder begeleiding van de Marcel Fisser-band opnieuw tot leven en halen zij persoonlijke herinneringen aan André en zijn muziek op. 

Meer over de artiesten uit Hazes Is De Basis

 1. Tino Martin kun je bijvoorbeeld kennen van nummers als Zij Weet Het en Loop Niet Weg, wat hij met Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters maakte.
 2. Guus Meeuwis maakte in 2004 al ontzettend veel indruk toen hij als ode aan André Hazes tijdens de afscheidsdienst Geef Mij Je Angst zong in een overvolle Amsterdam Arena. In 2005 stond hij met dit nummer zelfs op nummer één in de hitparades.
 3. 3JS ken je van Watermensen, het Wiegelied en bijvoorbeeld Vreemde Leegte. Eind 2020 verloor zanger Jan Dulles zijn drie maanden oude dochtertje Donna.
 4. OG3NE won in 2014 het vijfde seizoen van The Voice of Holland; in 2007 stonden ze al op het Junior Eurovisiesongfestival als Lisa, Amy en Shelly. De drie zussen gingen in 2017 naar het Eurovisiesongfestival.
 5. Holly Mae Brood is de dochter van Herman Brood en vooral bekend als actrice en presentatrice van Love Island. Ze zal daarnaast te zien zijn in de nieuwe Netflix-film The Takeover.
 6. Kris Kross Amsterdam – aka het dj-trio uit Amsterdam van Jordy en Sander Huisman en Yuki Kempees – ken je van hun hits met bekende Nederlandse artiesten. Zoals Vluchtstrook (met Antoon en Sigourney K), Increible (met Rolf Sanchez) en Alles wat ik mis (met Ronnie Flex en Emma Heesters).
 7. Trijntje Oosterhuis was laatst nog op tv te zien met het beste van Burt Bacharach.
 8. Anita Meyer zag je eind 2021 nog in Even tot hier in een duet met Lee Towers over de corona-situatie. Ze is ook één van de bekende barvrouwen die seizoen van MAX Pub Quiz.
 9. Elske DeWall zou eigenlijk de frontvrouw zijn van de carol singers tijdens Scrooge Live 2021; helaas had ze corona en moest Do voor haar invallen.
 10. Samantha Steenwijk zag je in de jury van K2 zoekt K3. En ze doet eveneens mee aan het nieuwe programma Secret Duets.
 11. Kenny B & Beef ken je van de hit Parijs; hij maakt tegenwoordig muziek met de band Beef.
 12. Karsu ken je natuurlijk uit de Beste Zangers, maar wist je dat ze ook De Wereld van morgen presenteerde?
 13. Belle Perez zat in hetzelfde seizoen van de Beste Zangers als Karsu. We kennen Belle Perez van haar Spaans getinte opzwepende nummers. Ze wordt ook wel de Latin-diva van Nederland, Vlaanderen en Duitsland genoemd. Belle Perez is in 2000 bekend geworden met het nummer Hello world. Ze was ook te zien in de film H.I.T. van De Romeo’s.
 14. Loïs Lane is ook van de partij; wist je dat Suzanne Klemann kandidaat is in Wie is de Mol 2022.
 15. Ellen ten Damme was één van de vrouwen die naakt afgelopen jaar naakt ging voor For One Night Only
 16. Xander de Buisonjé deed vorige zomer mee aan het programma 100 dingen.
 17. Lange Frans is rapper en presentator; hij werd bekend met het duo Lange Frans & Baas B.
 18. Silver Metz heeft in 2019 The Voice Kids gewonnen. Hij zong ook mee tijdens Holland zingt Hazes.
 19. Berget Lewis doet net als Samantha Steen wijk mee aan Secret Duets. Maar je zag haar ook in de Feestdagen Sing-a-long en Tour de Frans.
 20. Thomas Berge (aka Chiel Ottink) staat al bijna twintig jaar op het podium; en dat terwijl hij nog maar 32 is!
 21. Bente (Fokkens) is zowel zangerees als actrice, zo zag je haar in de Misfit-films als Magenta.
 22. Johnny Logan was één van de verrassende deelnemers aan The Masked Singer in België. Hij zat verstopt in het pakt van het edelhert. (Klik en ontdek meteen meer over deze internationale artiest.)
 23. Gerard Joling zal samen met Johnny Logan optreden. Gerard zagen we in Nederland dan weer als jurylid bij The Masked Singer.

Er zitten nog de nodige artiesten bij, die we nog niet gezien hebben in de afleveringen. Ik ben dus benieuwd of er nog meer namen bijkomen van artiesten die André Hazes gaan coveren.

Optredens per aflevering Hazes Is De Basis

Ontdek hier welke optredens van welke artiesten je kunt kijken in Hazes Is De Basis.

 • Eerste aflevering: Karsu, 3JS, Kenny B & Beef, Holly Mae Brood, Anita Meijer en Trijntje Oosterhuis.
 • Tweede aflevering: Tino Martin, Loïs Lane, Xander de Buisonjé, Lange Frans en Ellen ten Damme.
 • Derde aflevering: Guus Meeuwis, Elske De Wall, Samantha Steenwijk, Silver en Berget Lewis.
 • Vierde aflevering: Thomas Berge, Belle Perez, Bente, Johnny Logan en Gerard Joling.

Foto: William Rutten

Hazes Is De Basis: ode aan André Hazes eind februari op SBS6 met deze artiesten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 januari 2022 /