Danny de Munk en Xander de Buisonjé gaan maand leven met 100 dingen

Danny de Munk en Xander de Buisonjé gaan de spannende uitdaging aan om een maand te leven met maar 100 spullen. Dat doen ze samen met hun gezin voor het programma 100 dingen van KRO-NCRV. Anita Witzier presenteert deze show en ziet er op toe dat de zangers en hun gezinnen ook écht maar met 100 spullen leven. Dit programma is vanaf zondag 15 augustus om 21.15 uur op NPO 1 te kijken.

100 dingen

Het hele gezin moet keiharde keuzes maken. Wie neemt de bank en wie de wasmachine? Wat hebben ze echt nodig en waar denken ze echt niet zonder te kunnen? Want alles wat ze niet kiezen gaat rigoureus het huis uit en kan een maand lang niet worden gebruikt. Hoe zal het Xander de Buisonjé, Danny de Munk en hun gezinnen vergaan in die maand? Maken minder spullen ook minder gelukkig, of juist niet? Door in 100 dingen de uitdaging van het ontspullen aan te gaan, komen Xander de Buisonjé en Danny de Munk en hun gezinnen erachter wat echt belangrijk voor ze is. Met het programma, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Cordaid, vraagt KRO-NCRV aandacht voor mensen die het altijd met veel minder moeten doen.

Xander de Buisonjé

In de eerste aflevering van 100 dingen gaat het gezin van Xander de Buisonjé de uitdaging aan. Xander, zijn vrouw Sophie en hun twee kinderen Dex (elf jaar) en Céla-Lynn van vier wonen in een mooie villa in Bussum, dat van alle gemakken is voorzien. Ook de 18-jarige zoon van Xander, Sem (waarmee hij ook meedeed aan Code van Coppens), komt geregeld over de vloer. Vol enthousiasme grepen zij hun deelname aan het KRO-NCRV programma 100 dingen aan. Xander: “Sophie en ik zijn al langer bezig met duurzaam leven. We staan erbij stil hoe we de aarde willen nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen. Maar dat hele lege huis, dat was onwerkelijk om te zien. Alles was gewoon weg. Dan besef je opeens hoeveel spullen je eigenlijk hebt.”

Danny de Munk

Zanger Danny de Munk (All Stars & Zonen) woont al meer dan dertig jaar samen met zijn vrouw Jenny in Purmerend. Samen hebben zij twee kinderen, de 22-jarige Bo en Davy van 18. Danny en Jenny willen hun kinderen laten zien dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is. “Gezelligheid creëer je nooit met spullen, maar met elkaar”, vindt Danny. “Ons huis is echt het middelpunt van gezelligheid en dus van ons gezin. En de opnamen moesten ook niet veel langer duren, want het was wel echt een schok voor ons.

Cordaid

100 dingen is een productie van I Care Producties, mede mogelijk gemaakt door Cordaid. Cordaid zet zich in voor een menswaardig bestaan voor iedereen, dichtbij en ver weg.

Foto: KRO – NCRV / Stijn Ghijsen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juli 2021 /