Liefde voor muziek: André Hazes

Liefde voor muziek: André Hazes staat centraal in aflevering 5, die maandag 27 april om 20.35 uur wordt uitgezonden bij VTM. André heeft niet alleen zijn eigen songs, maar ook die van wijlen zijn vader in de aanbieding.

André Hazes onderbroeken

“Het repertoire van die ouwe van mij is het beste wat er is. Ik adem het, ben ermee geboren en het zit in mijn bloed!”, aldus André Hazes. En de andere artiesten mogen de liedjes niet alleen zingen, ze mogen ze ook ‘dragen’… “Als 13-jarige had ik één droom, namelijk een eigen onderbroekenlijn met teksten van mijn vader erop met een dubbele betekenis.” Met hun onderbroeken aan geven de artiesten opnieuw het beste van zichzelf in een avond vol ambiance en het zijn vooral Regi (die in aflevering 4 centraal stond) en Sean die deze keer vol ongeduld op hun beurt wachten. 

Regi

André staat bekend als een echte levensgenieter en daar kan Regi zich volledig in vinden. Samen met Jake Reese haalt hij alles uit de kast en brengen ze een powerversie van Ik Haal Alles Uit het Leven, een single die André in 2017 uitbracht. Het nummer stond 18 weken in de NL Top 20, waarvan 12 weken op de 1e plaats. “Ik kan echt niet wachten. Het wordt een soort van ‘André meets Borsato met een kater’. Ik denk echt dat André hyperblij gaat zijn!” En Regi’s voorspelling komt uit, want André beslist meteen dat hij de nieuwe versie ‘100% gaat jatten’. 

Sean

Ook ‘zondagskind’ Sean Dhondt (voormalig Nailpin) gaat mee in die positieve vibes en covert de meezinger Leef. Hij vindt het vooral leuk om zich eindelijk eens als een ware ‘schlagerzanger’ te gedragen: “Ik kan nu ook eens met mijn armen zwaaien, iets wat ik niet kan in mijn eigen genre”, lacht Sean. Met Leef scoorde André een enorme feesthit in Vlaanderen én Nederland en wist de zanger ook definitief uit de schaduw te treden als ‘zoon van’. Het is tot op vandaag zijn meest bekende nummer in België. 

Mama’s Jasje

Peter van Mama’s Jasje is deze week dan weer zichtbaar zenuwachtiger dan anders. “Na wat André voor mij heeft gezongen, komt dit nog harder aan. Ik ben zo bang!” Peter brengt het nummer Zeg Het Vandaag en dat zorgt bij iedereen voor een emotioneel moment…

Karen Damen

André heeft niet alleen een speciale band met Peter, maar ook met Karen Damen. Zij betreedt het podium met het nummer Beter Zo. En André? Die is verliefd op Karen haar stem: “Ik vind dat Karen één van de mooiste stemmen in de hele wereld heeft.”

The Starlings

Naast nummers uit het solo-repertoire van André, passeren ook nummers van André’s vader de revue. The Starlings brengen deze week Ik Leef Mijn Eigen Leven, het nummer waarmee André zelf trouwens doorbrak. Tom en Kato zorgden voor een aangepaste tekst en daar is vooral Kato heel erg trots op.

Gene

Ook Gene Thomas kiest voor een oude klassieker: Zij Gelooft in Mij. Gene heeft het nummer overgoten met een ‘Bon Jovi-saus’ en brengt daarmee de beste versie die André ooit al heeft gehoord: “Ik zing dit nummer al 10 jaar, maar waarom ben ik nooit op zo’n versie gekomen? Hoe goed is dit!”

Eerbetoon aan André Hazes

Als laatste brengt André zelf een gepast eerbetoon aan zijn vader met het nummer Als je Alles Weet. “Ik zing dit liedje normaal nooit want ik vind het best heftig. Als ik het zing, voel ik het heel erg. Ik vind het echt het allermooiste liedje van mijn vader.”

Onder de indruk van Liefde voor muziek 2020? Bestel dan de cd met alle hits uit dit seizoen.

Benieuwd naar de nummers uit de andere afleveringen? Alle afleveringen op een rijtje:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 april 2020 /