Spelletjes bij Vlaamse tv-series voor kinderen

Spelletjes bij Vlaamse tv-series voor kinderen. Wist je dat dat er echt ontzettend veel zijn. Eigenlijk heeft ieder Studio 100-verhaal wel een eigen spel. Kortom: tijd voor een overzicht van de spelletjes, die #blijfinuwkot een stuk makkelijker maken.

Heb je geen (kleine) kinderen, lees dan het overzicht van bordspellen bij tv-series en programma’s. Met bijvoorbeeld Eigen Kweek, FC De Kampioenen, Temptation Island, De Slimste Mens Ter Wereld, Pandemic en vele anderen.

Nachtwacht

Fans van de Nachtwacht (met Celine Verbeeck, die ons in quarantainetijd dagelijks trakteert) kunnen voor verschillende spellen kiezen. Maar als ik er in deze tijd dan twee moet tippen, dan ga ik voor het zeer aantrekkelijk geprijsde Ad inferos (geschikt voor kinderen van zes tot twaalf jaar, te spelen met twee tot vier spelers). En natuurlijk ook Monsterstrijd. Die kun je zelfs alleen spelen. Geschikt vanaf 8 jaar.

Het Huis Anubis

Het Huis Anubis is voor velen misschien zelfs jeugdsentiment. Achmed Akkabi was in 2006 gewoon nog Appie. Maar wist je dat de spel bij deze serie nog steeds verkrijgbaar zijn? In het spel ga je op zoek naar de zes verdwenen hiërogliefen. Maar pas op! Want op je zoektocht kom je allerlei gevaren en obstakels tegen. Er is ook een uitbreidingsset. Geschikt voor twee tot vier spelers vanaf 8 jaar.

Campus 12

De Nederlandse kijkers hebben afgelopen week kennisgemaakt met Campus 12. Bij deze serie horen ook nog meer verschillende spelletjes. Waarbij ik De Mysterieuze kubus er uit wil lichten, omdat-ie op dit moment (zaterdag 4 april 2020) voor 5,69 euro verkrijgbaar is bij Bol.com. Als je voor jezelf dan een spel koopt, kun je deze er mooi bij doen voor de kind(eren).

Wickie de Vicking

Voor de kleintjes zijn er ook ontzettend veel leuke Wickie de Viking spellen. Welk spelletje er in deze tijd uitspringt? Dat is voor mij toch wel Denken of Doen. Dit spelletje is geschikt voor vier tot achtjarigen. Je kunt het met twee tot vier personen spelen.

Galaxy Park

Wie kent er Galaxy Park nog? Het is al eventjes geleden dat dit op tv was, maar ze hebben wel leuke spellen. Voor kinderen van acht tot twaalf jaar is Reis naar de aarde erg leuk. In dit spel moet je je ruimteschip veilig tussen de sterren sturen en de weg zoeken naar aarde.

Samson Detective Spel

In deze periode is het niet altijd makkelijk om de kinderen te vermaken. Maar het Samson Detective Spel lijkt me voor vijf- tot zevenjarigen een absolute aanrader. Je kunt dit zowel binnen- als buiten spelen met twee tot zes personen. Teken de route uit naar de taart van Samson.

Kabouter Plop Spel 20 in 1

Natuurlijk kun je voor de kleintjes ontzettend veel vinden van Kabouter Plop. Maar hét cadeau voor deze tijd is wat mij betreft echt het Kabouter Plop Spel 20 in 1. Geschikt voor kinderen van drie tot acht jaar. Er zitten spelletjes in die je alleen kunt spelen, maar ook spellen die je tot vier personen kunt doen. Denk aan Plop Memo, Kabouterbingo, bordspellen, kaartspellen en verschillende leuke dobbelstenen. Hier moet je ze wel even mee bezig kunnen houden toch?

K3 Dansstudio

Je hebt van K3 echt tig spelletjes, maar de Dansstudio springt er voor mij wel uit. Dit is een spelvoor twee tot vier personen voor kinderen van vier tot tien jaar. Al lees ik in de review dat de kleintjes met wat hulp het zeker ook kunnen spelen. Met dit spel train je al dansend en springend jouw geheugen.

Karrewiet Kampioen

De Nederlandse lezers kennen Karrewiet van Ketnet misschien nog niet, maar dit is de Vlaamse versie van het Jeugdjournaal. Een paar jaar geleden is hiervan het spel Karrewiet Kampioen uitgekomen. Een bordspel boordevol weetjes en leuke vragen over dieren, showbizz, sport, school, de wereld, natuur en wetenschap. Geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en te spelen met twee tot vier personen.

Meer spelletjes van tv-helden:

Vergeet ook de spelletjes, speelgoed en of boekjes van deze tv-helden niet. Als je op de naam klikt, krijg je meer informatie. Je kunt zelf filteren naar wat je op zoek bent voor jouw (klein) zoon of (klein) dochter. Want er zijn echt nog meer spelletjes dan degene die ik hier boven al in de spotlights heb gezet.

Koop je via die weg iets bij Bol.com, dan steun je VlaamsKijken met een kleine bijdrage (zonder dat het jou iets extra’s kost). Deze inkomsten gebruiken we voor beheer en onderhoud van de site.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 april 2020 /