Liefde voor Muziek met Regi gemist? Alles over 2024 aflevering

Regi staat centraal in de eerste aflevering van Liefde voor Muziek 2024. Het is een bijzonder seizoen, want er doen alleen maar artiesten mee die we in eerdere jaargangen ook zagen. Welke nummers de Liefde voor Muziek 2024 artiesten van Regi zingen, lees je hier… Het worden in ieder geval bijzondere optredens van Stan Van Samang, Johannes Genard, Clouseau, Jasper Steverlinck, Laura Tesoro, Tourist LeMC, Suzan & Freek, K3 en natuurlijk Regi (die zelf Jaap Reesema en Pauline heeft meegenomen).

Liefde voor Muziek 2024

Maar voor we het over de nummers hebben, die de artiesten in Liefde voor Muziek 2024 gaan zingen, ontdek je meer over de deelnemers. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder. Daarnaast kun je bij sommige artiesten ook meer lezen over hun eerdere deelname aan ‘de beste zangers van België’. 

Regi stond recent centraal in Regi Gaat Trouwen, waarbij we zijn huwelijk live konden kijken op tv.

Liefde voor Muziek: Regi (2024)

Regi is de eerste artiest die wordt verrast door zijn eigen songs, zoals hij ze nog nooit hoorde. Dit doen de artiesten dit jaar in Villa La Clausade en wijndomein Mauguio in Zuid-Frankrijk. Er komen in ieder geval heel bijzondere covers voorbij, zo krijgen Regi’s nummers Vuurwerk, De Wereld Draait Voor Mij, Land Of The Living, Zwaartekracht, Summer Life, Walk On Water, Horen, Zien en Zwijgen en Als Ik Mezelf Verlies. Zelf brengt Regi nogmaals Kom Wat Dichterbij met Pauline en Jaap Reesema (die zelf in Liefde voor Muziek 2023 centraal stond). “Onder het motto ‘mensen met een hoek af’ heb ik Regi weleens een ronde tafel genoemd. Daar zijn wat hoeken af zenne”, lacht Stan Van Samang bij de aftrap van het seizoen.

Ontdek hier meer over de tweede aflevering: Liefde voor Muziek 2024 met Laura Tesoro gemist? Ontdek alles! In de derde zag je Clouseau. In de vierde K3. En het uniek optreden voor Johannes Genard (School is Cool) in aflevering 5.

Clouseau: Vuurwerk

Vuurwerk verzekerd dus in de Regi-aflevering. Letterlijk. Clouseau koos het nummer van Camille, waar Regi samen met songwriter en ‘derde Clouseau-lid’ Stefaan Fernande mee aan schreef. “We vonden het een mooie kans om Stefaan, die helaas overleden is, nog eens te groeten”, aldus Koen en Kris. Het resultaat is een ultiem eerbetoon dat recht in het Clouseau-straatje past. Koen Wauters is net als Laura Tesoro momenteel te zien in The Voice van Vlaanderen 2024.

Tourist LeMC: De Wereld Draait Voor Mij

Terwijl Koen en Kris even moesten zoeken naar het juiste Regi-nummer, was de keuze bij Tourist LeMC snel gemaakt. Hij koos voor een samenwerking tussen Regi en hun gemeenschappelijke vriend Niels Destadsbader. Tourist draaide de tekst echter 180° om en verrast iedereen met De Wereld Draait Voor Mij.

Johannes Genard: Land Of The Living

Ook Johannes Genard koos een song die hem intrigeert: Land Of The Living van Milk Inc. “Het heeft iets mythologisch en dat is een taal die mij altijd aanspreekt”, motiveert hij. “Het is een nummer waar ik veel mee kon doen en ik heb er ook veel mee gedaan.”

Laura Tesoro: Zwaartekracht (Gravity)

Laura Tesoro en Zwaartekracht: het is een match made in heaven volgens Regi. Met haar groovy versie Gravity komt zijn voorspelling uit. “Als je hierop blijft stilzitten dan scheelt er iets met je DNA”, aldus Regi.

K3: Summer Life (Zomerlijf)

Wie ook iedereen uit de zetel krijgt, is K3. “Wij kozen een liedje waarvan we de titel fonetisch hebben vertaald”, verklapt Julia. Summer Life werd Zomerlijf en is volgens Regi een instant zomerhit. “Dit is de officiële opvolger van Heyah Mama!”

Jasper Steverlinck: Walk On Water

Jasper Steverlinck trekt een heel ander register open en voorziet Walk On Water van een vleugje Nina Simone. “Is het niet geweldig dat een song van Regi ook zoiets kan zijn?”, klinkt het. Het resultaat laat iedereen met open mond achter. “Jasper heeft een wereldstem. Zelfs als hij La Vache zou zingen, klinkt het nog goed”, weet Regi.

Stan Van Samang: Horen, Zien en Zijgen

Voor Stan Van Samang zijn er twee opties bij het kiezen van een Regi-song: “Ofwel ga je voor oud goud, ofwel voor nieuwe parels.” Stan ging voor dat laatste en zorgt met Horen, Zien en Zwijgen voor kippenvel.

Suzen & Freek: Als Ik Mezelf Verlies

Suzan & Freek kozen voor een liedje met een ijzersterk refrein: Als Ik Mezelf Verlies. “Daardoor blijft er nog heel veel over als je alle extraatjes weghaalt”, vertellen ze. “Het is voor jullie gemaakt”, aldus een geëmotioneerde Regi. “Het is gelukt: jullie hebben mij doen wenen bij Liefde voor Muziek.”

Kom Wat Dichterbij met Jaap Reesema en Pauline

In het jubileumseizoen sluit elke artiest zijn of haar aflevering af met een ultieme tribute song uit het vorige seizoen dat hij of zij heeft beleefd. Regi doet dat samen met Jaap Reesema en Pauline met dé Liefde voor Muziek-monsterhit Kom Wat Dichterbij. “Dat heeft zoveel voor mij betekend. Daar heb ik heel veel aan te danken voor mijn carrière en de carrières van mensen rond mij. Het zit voor altijd in mijn hart.”

Foto’s: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 maart 2024 /