Liefde voor muziek 2023 start met K3 en deze covers

Liefde voor muziek 2023 start vanavond – dinsdag 4 april – om 20.35 uur bij VTM met K3. Alle deelnemers aan Liefde voor Muziek 2023 komen met een bijzondere cover van een K3-nummer. Ben jij ook zo benieuwd waar DAAN, Jaap Reesema, Metejoor, Stef Bos, Portland en Günther Neefs voor hebben gekozen? We zetten alles op een rijtje over de Liefde voor Muziek K3-aflevering.

Tip voor de K3-fans: de speciale shop bij Studio 100. Ken jij ‘m al?*

Liefde voor muziek 2023

Artiesten DAAN, Günther Neefs, Jaap Reesema, K3*, Metejoor, Portland en Stef Bos tekenen present voor Liefde voor muziek 2023. Deze ‘clash der genres’, gaande van rock tot electro en meezingers voor jong en oud, levert ongetwijfeld meeslepende, unieke en verrassende covers op. De deelnemers aan Liefde voor muziek 2023 verblijven in Villa Masia Capdet in Sant Pere de Ribes en laten hun muziek horen in wijnhuis Codorniu in Barcelona.

Artiesten Liefde voor muziek 2023

Dit zijn de artiesten die meedoen aan Liefde voor muziek 2023 op een rijtje. Hieronder kun je meer lezen over de Liefde voor muziek deelnemers in 2023. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder.

Liefde voor muziek: K3

De ode aan K3 belooft een mooie start van het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek te worden. Al decennialang raast de K3-trein aan een stevig tempo door ons land en scoren ze de ene hit na de andere. Onder andere Oya Lélé, 10.000 Luchtballonnen en Oma’s Aan De Top zijn ondertussen cultureel erfgoed en worden over heel Vlaanderen luidkeels meegezongen. Daarnaast weten we inmiddels ook dat de meisjes wat in hun mars hebben; ze zingen, dansen én acteren. In deze aflevering van Liefde voor Muziek 2023 leren we deelnemers K3 beter kennen.

Wist je dat K3 dit jaar 25 jaar bestaat!

DAAN

Niemand minder dan DAAN zorgt voor een unieke revival van De Drie Biggetjes. “Ik hoorde dat K3 meedeed aan Liefde voor Muziek en ik was meteen verkocht om ook mee te doen. Als kind had ik een obsessie voor biggetjes, dus ik heb dat nummer gekozen. Ik heb het alleen wat stouter gemaakt. Het zijn varkens geworden…” Zijn Engelstalige versie Little Pigs overgoten met een donkere en magische sfeer, laat iedereen met open mond achter. 

Jaap Reesema

Jaap Reesema koos voor Oma’s aan De Top met een wel heel persoonlijke reden. “Mijn vrouw Kim heeft haar oma verloren. Haar laatste woorden waren: treur maar niet om mij want ik ben bij je”, vertelt Jaap. Zijn versie kreeg dan ook de passende nieuwe titel Ik Ben Bij Je. Al bij de eerste noten raakt Jaap een gevoelige snaar bij Hanne. “Ik heb nog niet zo lang geleden 3 grootouders verloren. Het nummer vertaalt dat je verdrietig mag zijn maar dat er ook veel is om dankbaar voor te zijn en kracht uit te halen.”

Portland

Ook Jente en Sarah van Portland gaan de gevoelige kant op en zorgen voor kippenvel met hun Engelstalige versie van Mijn Held. “Zowel Sarah als ik hebben iemand in de familie met dementie. Het is een prachtig nummer met een pakkende boodschap. Het verhaal klopte voor ons”, vertelt Sarah. 

Günther Neefs

Günther Neefs haalt zijn jazz-sound boven en waagt zich aan een lied dat vooral voor Julia een heel speciale betekenis heeft: Waterval. “Dit is mijn overwinningsnummer dus ik hoopte dat iemand dit zou doen en er iets eigen van zou maken. Dat was het echt!” vertelt het nieuwste K3-tje. Lees over die tijd: Julia Boschman winnares finale K2 zoekt K3.

Stef Bos

Stef Bos zorgt voor een onverwacht dansfeestje met zijn versie van Verliefd. “Het gaat over een ‘jongetje’ van 60 die het afschuwelijk zou vinden om nu verliefd te worden, want dan ben je de controle kwijt”, klinkt het.

Metejoor en Jaap Reesema

Metejoor en Jaap lieten hun magie los op de monsterhit 10.000 Luchtballonnen. Hoewel ze hun duet al eerder dropten, komt de kijker dinsdag meer te weten over het grote struikelblok in dit nummer. Bij Qmusic dj’s Maarten en Dorothee vertelden ze eerder: “Ik hou van duetten dus ik dacht, we doen er meteen eentje in Liefde voor Muziek. Ik kijk oprecht op naar Jaap. Het was puur genieten om dit nummer samen te zingen”, vertelde een emotionele Metejoor. “Ik krijg meteen flashbacks naar de opnames. Als we nog maar naar elkaar keken, kregen we altijd de slappe lach. Het was echt heel bijzonder om samen muziek te maken in Spanje”, vult Jaap aan. 

K3: Dua Lipa

Afsluiten doen Hanne, Marthe en Julia zelf met hun versie van Levitating van Dua Lipa, dat de nieuwe titel Kinderhart kreeg. De nummerkeuze was nog niet zo makkelijk. “Het was moeilijk om te kiezen, want we zijn met drie. Hoe vind je een nummer dat voor ons drie passend én geen K3 is?”, legt Julia uit. “We vonden het een mooi idee om aan onze vaste tekst- en muziekschrijver te vragen welk nummer ze heel graag voor K3 hadden willen maken”, vertelt ze bij Qmusic-dj Ulrike D’hauwer. De K3 Dua Lipa cover is een nummer geworden, waarbij niemand stil kan blijven staan.

Hanne Verbruggen over muzikale familie

Tussen alle muzieknoten door, leren de artiesten elkaar ook beter kennen. Hanne Verbruggen komt uit een muzikaal nest en blikt terug op haar jeugd. “Mijn broer en papa zaten in een bandje en ik was de enige van de familie die niets deed met muziek. Ik heb wel altijd veel van muziek gehouden. Op mijn 21ste heb ik me ingeschreven voor K3 zoekt K3. Ik voelde dat dat echt iets voor mij was en nu ben ík eigenlijk degene die haar brood verdient met muziek maken in een familie van gitaren en drums.”

Start zangcarrière K3’s Hanne, Marthe en Julia

K’s Hanne, Marthe en Julia begonnen met een bang hartje aan hun zangcarrière. Ze blikken als deelnemers aan Liefde voor Muziek 2023 terug op het prille begin van hun carrière. Hanne en Marthe wonnen K3 Zoekt K3 en werden meteen in het diepe gegooid. “Ik heb de beelden van ons eerste concert lang niet willen zien. Het is zo maf wat ons allemaal is overkomen. Alles gaat zo snel en nu zitten wij hier in Liefde voor Muziek”, vertelt een emotionele Hanne Verbruggen (die tijdens de opnames zwanger was). “We hadden zoveel stress voor ons eerste concert. Ik weet nog dat wij achter de schermen stonden en hoopten dat het publiek geen ‘boe’ zou roepen”, vertelt Marthe De Pillecyn. Op twee weken tijd gaven de K3’tjes 18 optredens in de Lotto Arena. Iets wat Jente van Portland nauwelijks kan geloven: ‘Are you kidding me?!’

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 april 2023 /