The Voice van Vlaanderen Battles vrijdag op tv: deze kandidaten

The Voice van Vlaanderen is vanaf vrijdag 1 maart 2024 gestart met de Battles. Op zondag is er geen aflevering meer, dan zie je Dina Tersago en de boeren van Boer zkt Vrouw 2024. Lees hier meer over hoe het de deelnemers in

The Voice van Vlaanderen: zondag?

We konden de afgelopen vijf weken kijken naar de Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen. Iedere vrijdag en zondag was er een nieuwe aflevering te zien waarin deze talenten een poging deden om in het team te komen van Koen Wauters, Jan Paternoster, Mathieu Terryn en Natalia. En natuurlijk is er ook nog The Voice Comeback Stage met Laura Tesoro. De laatste aflevering was te zien op zondag 25 januari 2024. Vanaf vrijdag 1 maart 2024 is er alleen nog The Voice van Vlaanderen op vrijdagavond. Vanaf vrijdag 22 maart gaat The Voice van Vlaanderen een hele nieuwe fase in, dan staan de Cross Battles op het programma.

Derde battle ronde

Battles The Voice van Vlaanderen 2024

Op vrijdag wordt er stevig gebatteld in The Voice van Vlaanderen. Natalia, Koen, Jan en Mathieu moeten in de derde battle ronde hun teams nog een laatste keer uitdunnen vooraleer ze de volgende ronde in The Voice kunnen aanvangen. In de laatste Battle-aflevering pakt coach Mathieu uit met een primeur in de Voice-geschiedenis, wordt er meer dan eens een traantje weggepinkt én merkt Koen ‘zonder twijfel één van de beste Battles die we al gezien hebben’ op.

Battle Ward en Reza (Team Natalia)

Die eer is weggelegd voor Ward en Reza uit team Natalia. Zij zingen samen Unholy van Sam Smith. Volgens hun coach géén gemakkelijke opdracht: “Het is een gedurfde song, nog nooit gedaan in The Voice. Maar het is ook een song die kan tegenvallen als het niet goed genoeg is. Ward en Reza hebben allebei een enorme muzikaliteit.” Die muzikaliteit spat van het scherm tijdens hun Battle. “Ik vond jullie een magisch duo”, reageert Mathieu. “Ik zit hier met een big big big smile. Dit was zonder twijfel één van de beste Battles die we al gezien hebben”, pikt Koen in. Maar wie blijft aan boord in team Natalia? 

De tweede Battle uit team Natalia is er één tussen Jazz en Fatima op You Are The Sunshine Of My Life van Stevie Wonder. “Ik denk dat we die sunshine effectief gaan krijgen van hen allebei”, weet Natalia. De moeilijke knoop die ze nadien moet doorhakken brengt de coach helemaal van haar melk…

Hoge verwachtingen in Team Koen

Coach Koen kijkt met hoge verwachtingen uit naar zijn laatste Battles. De eerste strijd is een clash tussen twee verschillende stemmen en genres: die van Peter en Caroline. Zij moeten Habits van Luke Conard & Alyssa Poppin in hun kamp trekken. “En dan is de vraag: gaan die stemmen mooi blenden, ja of nee?”, aldus de coach. Nadien staat Dmytro samen met Pieter in de ring voor een stevige performance op Starlight van Muse. “Omdat ze allebei veel power in huis hebben”, klinkt het. Na de Battle blijft coach Koen achter met een krop in de keel. 

Emotie in Team Jan

In team Jan zijn Lucas en Fran en Tim en Nicolas als laatste aan zet. De twee jongste telgen Lucas en Fran zingen Atlantis van Seafret, maar hun workshop met gastcoach B.J. Scott lijkt plots meer op een jodelsessie. Tim en Nicolas worden dan weer samen gezet “omdat ze allebei emotie in een nummer kunnen leggen en een gevoelige snaar raken”. Die inleving komt van pas tijdens I Don’t Wanna Know van Mario Winans ft Enya & P. Diddy. “Als ze hun eigen gevoel in dat nummer steken kan er weleens geweend worden in de zetel thuis.”

Trio battle team Mathieu

Suikerspinnen eten en samen busken op de Sinksenfoor: team Mathieu weet wat teambuilding is. In de Battle-ring mag het er wat minder vriendschappelijk aan toegaan, want Lotte en Laurens nemen het tegen elkaar op met Stiekem van Goldband en Maan. “Het verschil tussen de twee kan niet groter zijn”, klinkt het bij Mathieu. Naar wie gaat zijn voorkeur uit? Mathieu zorgt vrijdag ook voor een primeur in The Voice en schuift voor de allereerste keer een trio naar voor in de Battles. Merel, Sherina en Mette-Marie laten hun powerstemmen los op Breakaway van Kelly Clarkson. Dat boezemt de dames toch wat angst in. “Een beetje schrik in een Battle houdt mekaar scherp”, weet de coach. Wie stoot door?

Tweede battle ronde:

Hoog niveau

Tijd dus om meer te ontdekken over de Battles van The Voice van Vlaanderen 2024. In de tweede ronde maken de coaches het hun pupillen niet makkelijk. Ze kiezen voor songs die balanceren tussen hoge noten en nóg hogere noten. “Sam Smith zingt dit zelf nooit live omdat het zo een moeilijk nummer is en ik geef dat aan twee jonge mensen die hiervoor nog nooit op een podium hebben gestaan”, beseft Mathieu Terryn tijdens één van zijn Battles. Wie nailt die hoge noten als de beste en verzilvert zo een plekje in de volgende ronde van The Voice?

Battles team Mathieu

Het zijn Marouane (19, Gent) en Axelle (20, Zomergem) uit team Mathieu die battelen op het moeilijke Writings On The Wall van Sam Smith. “Ze zijn alle twee nog jong en onervaren, maar hebben een zeer eigen authentiek stemgeluid”, klinkt het bij de coach. “Dit nummer gaat van laag naar hoog en héél hoog. Het is absoluut geen gemakkelijk nummer, maar dit kan een magische Battle worden.” Ook Sven (26, Aalst) en Paak (22, Tervuren) uit team Mathieu battelen tegen elkaar, op Don’t Dream It’s Over in de versie van Ariana Grande en Miley Cyrus. De twee krijgen waardevolle tips van gastcoach DAAN, maar om hen uit hun kot te lokken moet coach Mathieu tijdens de workshop toch ‘efkes aan de oren trekken…’

Battles team Jan

Team Jan geeft er een serieuze lap op. De coach zet Elmo (30, Antwerpen) en Sofie (26, Hasselt) tegenover elkaar: de ene heeft veel kracht in de hogere regionen, de andere is heel comfortabel in de lagere regionen. “Ik hoop dat ze elkaar daarin gaan inspireren”, klinkt het bij Jan. Ze knallen samen op Maniac van Awolnation. De tweede Battle is er een tussen Christophe (42, Roeselare) en Wouter (34, Deinze). Ook zij moeten vocaal een tandje bijsteken op Weak van Skunk Anansie. De Battle is ‘spek naar de bek’ van An Lemmens, maar maken energieke grunger Wouter en rustige rocker Christophe ook hun coach blij?

Battles team Natalia

In team Natalia worden Charlotte (22, Westerlo) en Sandy (18, Huizingen) als eerste de Battle-arena ingestuurd. Zij krijgen met What Do You Want From Me van Adam Lambert een pittige song voorgeschoteld. Gastcoach Jef Neve drijft de moeilijkheid graag nog wat op met adlibs. “Wat bij deze meisjes het meest spannende is, is de vraag: gaan ze het tot een goed einde brengen?”, aldus Natalia. Collega-teamgenoten Lola (19, Drongen) en Yasmine (23, Brecht) worden nadien de ring ingestuurd met Dance The Night van Dua Lipa. “Een happy song en niet iets dat ze gewend zijn om te zingen. Ze zullen allebei uit hun comfortzone moeten komen”, weet Natalia. Wie overtuigt het meest?

Battles team Koen

Coach Koen brengt zijn kandidaten samen op het racecircuit van Zolder. De Aalterse vrienden Charlotte (25, Aalter) en Wout (24, Aalter) vechten het tegen elkaar uit in de eerste Battle. “Twee goeie stemmen bij elkaar, dat kan alleen maar ‘wauw’ geven”, besluit Koen. Het duo brengt Easy On Me van Adele in de mix met Mild Voor Mij van Pommelien Thijs. Voor zijn tweede Battle zet Koen André Hazes-fan Remco (26, Schoten) oog in oog met Charlotte (22, Bissegem). Samen brengen ze Until I Found You van Stephen Sanchez. De emotionele Battle stelt de coach voor een aartsmoeilijke beslissing: “Ik heb mezelf zo te kakken gezet door jullie samen te zetten”. Wie trekt aan het langste eind?

Eerste Battle-ronde

Eerste Battles The Voice 2024

“Bam la patate!” De woorden van coach Jan Paternoster spreken boekdelen: de kandidaten moeten er een serieuze lap op geven in de Battles van The Voice van Vlaanderen. De teams worden gehalveerd en aartsmoeilijke knopen worden doorgehakt. Om hun pupillen grondig voor te bereiden op hun Battle hebben coaches Jan, Mathieu, Koen en Natalia voor een verrassing gezorgd.

Gastcoaches

DAAN, Jef Neve, Willy Sommers en de Amerikaanse singer-songwriter én coach van The Voice Belgique B.J. Scott maken in de eerste Battle-aflevering hun opwachting als gastcoach tijdens de workshops. Met Willy Sommers als gastcoach komt rocker Jan Paternoster verrassend uit de hoek met het oog op een Battle die pure ambiance moet verzekeren. “Ik heb hem gevraagd omdat hij ook op mijn trouwfeest was komen zingen”, klinkt het. “Toen Willy op het podium verscheen ging het dak eraf.”

Team Jan Paternoster

Het zijn Lune (23, Burcht) en Kevin (25, Landen) die zich samen met Jan en Willy mogen onderdompelen in het Vlaamse levenslied. Een kolfje naar de hand van André Hazes-fan Kevin. Geen Hazes deze keer voor hem, want Jan laat hen battelen op de klassieker Sweet Caroline. “Er is een versie van Neil Diamond en één van Christoff, we gaan die twee laten blenden en iedereen naar huis laten gaan met ‘Who, oh, oh!’” Voor zijn tweede battle koppelt Jan de 34-jarige Anouk (Duffel) aan de 30-jarige Xerxes (Herent). “Ik heb hen tegenover elkaar gezet omdat ze allebei een heel eigen authentiek stemgeluid hebben”, aldus de coach. Het duo zorgt voor vonken op het podium met Fleabag van Yungblud.

Team Koen Wauters

Team Koen verzamelt vrijdag op het racecircuit van Zolder, waar de coach hen op een wilde rit trakteert. Er wacht Kobe (23, Oosterzele) en Soraya (18, Oostende) nog een extra verrassing, want zij ontdekken dat ze lijnrecht tegenover elkaar staan in een eerste Battle. “Wij zijn qua genre, stemkleur en muziekinteresse volledig tegenovergesteld. Het is een beetje zwart vs wit, duivel vs engel”, merkt Kobe op. Coach Koen rekent op niets minder dan kippenvel tijdens Last Request van Paolo Nutini. En kippenvel belooft ook de tweede Battle van team Koen. Pieter (32, Ertvelde) en Noor (23, Antwerpen) zingen samen Little Submarine van The Starlings. Maar daarvoor moeten de twee toch een beetje uit hun comfortzone stappen.

Tean Mathieu Terryn

Mathieu Terryn neemt zijn kandidaten mee naar de Sinksenfoor, want waar kan je beter het kind in jezelf loslaten dan op een kermis? In de botsauto’s ontdekken powerstemmen Fleur (20, Menen)en Liene (19, Kortessem) dat ze battlepartners worden. Tijdens een workshop in de privéstudio van DAAN krijgen ze heel wat tips voor hun performance op Nightcall van London Grammar. De tweede Battle uit team Mathieu is er één tussen Hannah (20, Antwerpen) en Marthe (18, Aalst). Daar zijn beide dames heel blij mee. Ze zingen samen Anti-Hero van Taylor Swift. “Dat lijkt een zeemzoete popsong, maar is het absoluut niet. Het is een zeer duistere tekst en niet evident om te zingen”, weet Mathieu. Wie kan hem het meest overtuigen?

Team Natalia

Coach Natalia nodigt haar team backstage uit op één van haar concerten. Tijdens de workshops laat ze zich muzikaal bijstaan door componist, pianist, muzikaal genie én bestie Jef Neve. Haar eerste Battle is er één tussen de lichte en breekbare stem van Selina (22, Zulte) en de vollere, lagere stem van Ramy (16, Nieuwkerke). Zij zingen samen These Days van Rudimental. Nadien staan ook Wouter (30, Wetteren) en Elke (49, Melsele/Beveren) lijnrecht tegenover elkaar in de battlering en dat krijgen ze live te horen tijdens een concert van hun coach. “Wouter is een jonge, speelse hond. Energie ten top. Ik weet wat mij te wachten staat: meer peper in mijn gat”, beseft Elke. Ze brengen samen Undo It van Carrie Underwood. Wie kan de coach het meest bekoren?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 maart 2024 /