Liefde voor Muziek 2024 met Clouseau gemist? Ontdek alles!

Clouseau staat centraal in de derde aflevering van Liefde voor Muziek 2024 op 2 april 2024. Het is een bijzonder seizoen, want er doen alleen maar artiesten mee die we in eerdere jaargangen ook zagen. Welke nummers de Liefde voor Muziek 2024 artiesten van Clouseau zingen, lees je hier… Het worden in ieder geval bijzondere optredens van Stan Van Samang, Johannes Genard, Laura Tesoro, Jasper Steverlinck, Regi, Tourist LeMC, Suzan & Freek, K3 en natuurlijk Clouseau zelf.

Liefde voor Muziek 2024

Maar voor we het over de nummers hebben, die de artiesten in Liefde voor Muziek 2024 gaan zingen, ontdek je meer over de deelnemers. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder. Daarnaast kun je bij sommige artiesten ook meer lezen over hun eerdere deelname aan ‘de beste zangers van België’. 

Liefde voor Muziek: Clouseau (2024)

In de derde aflevering van het jubileumseizoen (uitzending dinsdag 2 april 2024) staat Clouseau centraal. Ze waren al te zien in het legendarische seizoen met het hoverboard en de bottle flip, maar nu zijn Koen en Kris Wauters terug. Met 40 muzikale jaren op de teller hoeft het niet te verbazen dat de broers door hun collega’s bestempeld worden als ‘legendarisch’, ‘iconen’ of ‘een instituut’. Ze grasduinden in het meest uitgebreide repertoire van dit seizoen en doen hun eigen ding met de allergrootste hits en één verborgen parel uit de Clouseau-geschiedenis. Zelf brengen ze aan het eind van de aflevering Ik Wil Je Terug ten gehore.

Laura Tesoro: Stil

Die verborgen parel komt van Koens poulain Laura Tesoro. Zij koos voor Stil, een song van de meest recente Clouseau-plaat. “‘Wist ik veel dat stil zo stil kon zijn’: wat een zin”, beschrijft Laura. “Ik denk dat ik dit de mooiste Clouseau-tekst vind die ik ooit heb gelezen.” Haar straffe versie maakt Koen letterlijk stil. “Dit nummer vertegenwoordigt een jaar uit mijn leven”, vertelt Koen. “Ik ben gescheiden, je zit thuis in een groot huis en de allereerste keer dat de kinderen bij Valerie waren, dat is akelig. Ik dacht toen letterlijk: ik wist niet dat stil zo stil kon zijn. Jouw ouders zijn ook uit elkaar, jij hebt het van de andere kant gezien.”

De dochter van Koen Wauters – Zita – was recent nog te zien in Alles in de Strijd voor Kom op tegen Kanker. Ex-vrouw (en mama van zijn kinderen) Valerie was zelf te zien in het eerste seizoen van Latem Leven.

K3: Vanbinnen

Even stil wordt het tijdens de song van K3: Vanbinnen. “De originele boodschap is er één die wij als K3 supercool vinden: over jezelf zijn, dat iedereen mooi is op zijn manier. Daar zijn we afgebleven. Wij zijn voor een ander verhaal gegaan”, vertelt Hanne. “Wij hebben het letterlijk genomen, dat diep vanbinnen nog altijd de mensen zitten die we ooit verloren zijn. Voor hen zingen we nu dit liedje”, vult Marthe aan.

Jasper Steverlinck: Domino

Jasper Steverlinck raakt op zijn beurt een gevoelige snaar met Domino, waarin hij zijn loepzuivere stem extra in de verf zet met een stukje klassieke ‘Mozart en zo’.

Suzen & Freek: Passie

Suzan & Freek gaan voor een hit die ook in Nederland een klassieker werd en daar als enige Clouseau-song ooit op nummer 1 stond: Passie.

Regi: Ik Wil Niet Dat Je Weggaat

Het contrast met Regi kan niet groter zijn. Hij neemt Ik Wil Niet Dat Je Weggaat onder handen en doet dat zoals het hem betaamt: met een “100% volle gas Regi”-versie die Koen en Kris uit hun zetel blaast. “Ik ben in shock! Ben gewoon in shock! Ik wist niet dat dit kon”, reageert Kris met open mond.

Tourist LeMC: Brommer

Ook Tourist LeMC stapt af van het origineel en maakt een vette hiphop-song van Brommer.

Johannes Genard: Oker

Johannes liet zich bij zijn keuze voor Oker inspireren door zijn vriendin en de Gorki-sound die hij in het nummer hoort.

Stan Van Samang: De Tegenpartij

Stan ging op zoek naar een lied ‘over respect en hoeveel mooier de wereld zou zijn als we wat liever en verdraagzamer tegen elkaar zouden zijn’. Hij vond dat in De Tegenpartij. “Het nummer begint met één bepaalde noot, die is genoeg gespeeld en die gaan we niet doen. Al de rest wel”, teast Stan van Samang, die volgens Jasper uitpakt met U2-vibes.

Liefde voor Muziek in Nederland kijken

Liefde voor Muziek is te kijken via VTM en VTM GO. Wil je dit in Nederland? Lees dan het artikel: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 april 2024 /