De Tafel van Gert met deze gasten en tafelspringers

Gert Verhulst is vanaf maandag 29 januari 2024 weer dagelijks van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur op Play4 te zien met de De Tafel van Gert. Iedere avond ontvangt Gert Verhulst in De Tafel van Gert verschillende gasten; tafelgasten, maar ook tafelspringers. Je leest er hier alles over.

Dit bericht publiceerde auteur Patricia de Ryck voor het eerst op 21 september 2023 op VlaamsKijken; het heeft nu een uitgebreide update gekregen.

De Tafel van Gert

Gert Verhulst * nodigt van maandag tot donderdag diverse tafelgasten uit. In het vorige seizoen waren dat drie tafelgasten die vanuit hun rol of link met de actualiteit een onderwerp meenemen naar Play Zuid in Antwerpen. En daarnaast zijn ook de vaste tafelspringers terug van de partij in De Tafel van Gert.

De Tafel van Gert kijken

De Tafel van Gert is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur op Play4 en GoPlay te kijken. Met een VPN Verbinding – die je op België zet – kun je het programma ook vanuit het buitenland kijken.

Tafelspringers

Welke gasten en tafelspringers er in het vierde seizoen van De Tafel van Gert aanwezig zijn, durf ik nog niet te zeggen. Play4 heeft namelijk niet heel veel gecommuniceerd rond de start van het seizoen. En ook Gert Verhulst zelf heeft maar een paar tipjes van de sluier gedeeld via social media. We gaan het dus zien… We kunnen in ieder geval Saartje Vandendriessche, Guy T’Sjoen, Nele Somers, Jef Neve, Evi Hanssen en Omar Souidi verwachten als tafelspringers in De Tafel van Gert.

Hier ken je Tafelspringers van:

In seizoen 3 zagen we als Tafelspringers bijvoorbeeld. Wie weet komen zij ook nog voorbij…

  • Hetty Helsmoortel* is wetenschapper; ze deed bijvoorbeeld acht jaar kankeronderzoek aan de Universiteit van Gent.
  • Erik Van Looy* heeft volgens mij geen enkele introductie nodig; filmmaker en presentator van De Slimste Mens ter Wereld. Het is nog even wachten op het nieuwe seizoen.
  • Karen Damen* is zangeres, actrice en presentatrice. We gaan haar binnenkort zien met een nieuw programma op VTM.
  • Delphine Lecompte* is dichter en schrijfster.
  • Anastasia Chernook wordt ook wel de ‘Confidence queen’ genoemd. Met haar School of Confidence helpt ze mensen online meer zelfvertrouwen te krijgen.
  • Herman Brusselmans* schuwt het delen van zijn mening niet. De schrijver is daarnaast ook ‘jonge’ papa.
  • Lorentia Veppi kennen we uit Bake Off Vlaanderen. Maar ze is dankzij Ik Ga Viraal op dit moment ook een ware hit online.

Over de gasten in 2024 weten we ook nog niets… In seizoen 3 zagen we onder andere: (onderstaande schreef ik in september 2023)

Gasten De Tafel van Gert

Welke gasten we allemaal gezien hebben in de eerste week an De Tafel van Gert? Denk aan minister Zuhal Demir, topchef Nick Bril (over Masterchef) en advocaat Walter Van Steenbrugge. Maar ook Dominique Van Malder (onder andere over Patiënt Dompi), Samira Azeroual, en Herman Depypere. Maar ook Servaas Bingé, Red Flames Janice Cayman en mantelzorger Lucrece Vercauteren. In de laatste aflevering van de eerste week zien we eerst een exclusief interview met Conner Rousseau. Daarna komen de andere De Tafel van Gert gasten erbij, dat zijn wielrenner Cian Uijtdebroeks en tafelspringers Herman Brusselmans, Lorentia Veppi (van Ik Ga Viraal) en Omar Saouidi.

Conner Rousseau over grensoverschrijdend gedrag

Conner Rousseau praat op donderdag 21 september 2023 voor het eerst live op televisie over de aanklachten van grensoverschrijdend gedrag in De Tafel van Gert. Hij heeft het over de drie klachten die eerder dit jaar tegen hem zijn ingediend over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Rousseau bracht op 15 juni op YouTube een video uit waarin hij geïnterviewd werd door TV-maker Eric Goens. Daarin vertelde hij dat hij worstelde met zijn geaardheid en minstens op mannen en op vrouwen viel.

Opgejaagd wild

Conner Rousseau zei in de video ook dat hij zich ‘opgejaagd wild’ voelde. Na het verschijnen van die video bleek dat er eerder een onderzoek tegen hem had gelopen voor grensoverschrijdend gedrag dat tegen dan al geseponeerd was. Nadien volgden nog twee klachten, maar ook die werden geseponeerd en daarmee zijn alle onderzoeken nu afgelopen. Er wordt hem niets ten laste gelegd.

Gert Verhulst interview Conner Rousseau

In De Tafel van Gert zal presentator Gert Verhulst vanavond dieper ingaan op het tot stand komen van de bewuste video, op de oorsprong en de behandeling van de klachten en op wat de situatie met Conner Rousseau persoonlijk heeft gedaan. Hij zal dat doen in een interview met alleen Conner Rousseau aan zijn tafel, de andere gasten komen er pas later bij zitten. Gert Verhulst kreeg carte blanche om hem alles te mogen vragen. Het interview is niet op voorhand opgenomen, maar wordt volledig live afgenomen en uitgezonden.

Gert Verhulst over De Tafel van Gert

Gert Verhulst: “Het kriebelt om vanaf maandag terug mijn vertrouwde plek aan tafel in te nemen om samen met mijn gasten de actualiteit van de dag onder de loep te nemen.” Deze show maakte hij eerder onder de naam De Tafel van Vier.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 januari 2024 /