Kerstduetten 2023 met Marlijn Weerdenburg en deze artiesten

Marlijn Weerdenburg brengt in het programma Kerstduetten – samen met tal van bekende artiesten – haar persoonlijke kerstverhaal. De artiesten als Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum en Edsilia Rombley begeleiden Marlijn Weerdenburg in Kerstduetten 2023. Je ziet deze show op zondag 24 december 2023 om 21.45 uur bij KRO-NCRV op NPO2. Ontdek er hier alles over!

Kerstduetten 2023

Vanuit de Grote Kerk in het pittoreske Loenen aan de Vecht luiden KRO-NCRV en de Protestante Kerk in Nederland de kerstnacht in met het programma Kerstduetten. Hierin vertelt Marlijn Weerdenburg *  een actueel en persoonlijk kerstverhaal onder muzikale begeleiding van onder anderen Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum en Edsilia Rombley. 

Kerstverhaal Marlijn Weerdenburg

Presentatrice en zangeres Marlijn Weerdenburg – die je kent van DNA Onbekend en als Maria uit The Passion 2023 – vertelt haar indrukwekkende persoonlijke verhaal in Kerstduetten. Ze laat haar licht schijnen op de geboorte van Christus en vertelt het kerstverhaal op geheel eigen wijze. Een verhaal dat misschien wel actueler is dan ooit. Marlijn verloor drie jaar geleden haar moeder toen ze hoogzwanger was van haar tweede kindje. Ze reflecteert op haar persoonlijke herinneringen aan kerst en laat zich inspireren door de rol van Maria. 

Marlijn Weerdenburg verloor moeder voor geboorte kind

Marlijn: “Ook deze kerst zal ik mijn moeder missen, maar haar woorden klinken nog door in mij: ‘met een glimlach kom je verder’. Kerst is -voor mij- meer dan het verhaal over de geboorte van Jezus. Het gaat ook over de enorme kracht van Maria als moeder en de band met haar kind. Zij staat voor mij voor onvoorwaardelijke liefde. En voor onbaatzuchtige liefde, die we in een jaar als dit, zo hard nodig hebben.”

Artiesten Kerstduetten 2023

Het kerstverhaal van Marlijn Weerdenburg wordt muzikaal omlijst door bijpassende liederen zoals Ave Maria en The Power of Love, gezongen door haarzelf en haar muzikale vrienden. Artiesten die je in Kerstduetten 2023 ziet zijn Trijntje Oosterhuis *, Jim Bakkum, Edsilia Rombley, Jeangu Macrooy *, Edwin Jonker en April Darby. 

Meer over de artiesten van Kerstduetten 2023

  • Trijntje Oosterhuis zag je bijvoorbeeld op tv met het Metropole Orkest.
  • Jim Bakkum leerden we kennen in Idols, maar hij is naast zanger inmiddels vooral acteur *.
  • Edsilia Rombley is niet alleen zangeres, we zagen haar ook als presentatrice van Showcolade en Over Gewicht. Ze is regelmatig te gast in verschillende programma’s, waardoor we dus nog veel meer over haar hebben geschreven. 
  • Jeangu Macrooy zag je afgelopen jaar bijvoorbeeld bij het Keti Koti concert.
  • Edwin Jonker begon zijn carrière in musicals, maar we kennen hem inmiddels natuurlijk ook als acteur * in bijvoorbeeld F*ck de Liefde. Recent zagen we hem nog als zanger in Amazing Grace, in de nieuwe serie Five Live en Het Perfecte Plaatje.
  • April Darby is een Nederlands-Amerikaanse zangers en musical-actrice. Ze was deelneemster in Expeditie Robinson 2022.

Kerstduetten kijken

Kerstduetten is te kijken op 24 december om 21.45 uur op NPO 2. Je kunt ook terug kijken via NPO Start en NPO Plus. Je ontdekt hier ook Kerstduetten 2022, waarin we Stef Bos zagen. En ook de editie van 2021 met Edsilia Rombley en Jan Terlouw is nog terug te kijken. Wil je vanuit België kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar de NPO Start website.

Foto: KRO NCRV – Nathan Reids

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2023 /