Over Gewicht met Edsilia Rombley en Kees Tol

Edsilia Rombley en Kees Tol onderzoeken feiten en fabels over gezond afvallen in Over Gewicht. Deze nieuwe show is vanaf woensdag 6 januari rond 21.30 uur te zien bij Net5 Powered by LINDA.

Over Gewicht

Welke pastasoort is beter als je gezond wilt afvallen? Waarom is het goed om koud af te douchen? Werken maaltijdshakes en andere zogenaamde wondermiddelen? Kees Tol en Edsilia Rombley zijn allebei dol op eten maar beiden hechten ook veel belang aan een fit en gezond lichaam. In het nieuwe programma Over Gewicht onderzoekt het duo wekelijks de feiten en fabels over alles wat met gezond afvallen te maken heeft. Elke aflevering ontmoeten Edsilia Rombley en Kees Tol ook verschillende BN’ers die inspiratie en tips geven.

Edsilia Rombley zag je recent nog in zowel de Musical- als Kerstspecial van Beste Zangers. Kees Tol zag je deze zomer op de 3 Sterren Camping. En hij is één van de deelnemers in Nederland aan de Code van Coppens.

Koolhydraten, goed of slecht?

In de eerste aflevering zoeken Edsilia en Kees uit wat er met je lichaam gebeurt als je koolhydraten mijdt. Edsilia Rombley bezoekt hiervoor de Vlaamse auteur en ketogoeroe Julie van den Kerchove. Zij bereiden samen een keto lunch: avocado en zalm op courgettetoast. Julie eet namelijk nooit brood, pasta of rijst, voelt zich er goed bij en is ervan overtuigd dat het gezond is en je ervan afvalt. Het Voedingscentrum denkt daar anders over, zo ontdekt Kees Tol. Wetenschapper Theo Niewold leert Kees het verschil tussen snelle en trage koolhydraten en wat de gevolgen zijn van een keto dieet op langere termijn.

Maarten van der Weijden

Edsilia Rombley gaat ook langs bij een pastafabriek en leert dat Nederlanders pasta verkeerd eten. En Kees Tol zwemt in open water met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden om te kijken of je wilskracht kunt trainen, immers bij een gezond en fit leven komt ook wilskracht kijken. Het duo leidt op deze manier de kijker door de jungle van dieettrends, wondermiddeltjes, sportgoeroes en superfoods.

Over Gewicht wordt geproduceerd door BlazHoffski. Te zien vanaf woensdag 6 januari, wekelijks rond 21.30 uur bij Net5 Powered by LINDA. en op KIJK.nl. De programmering van Net5 mag er zijn deze winter; ontdek hier de programma’s in het overzicht.

Foto: Carmen Kemmink

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2021 /