Kerstduetten 2022 met Stef Bos en deze artiesten

Stef Bos brengt in het programma Kerstduetten een eigentijds en persoonlijk kerstverhaal. Het geheel wordt ondersteund door duetten van artiesten als Edsilia Rombley, Diggy Dex, Frank Boeijen, Berget Lewis en Desray. Kerstduetten 2022 is te kijken op kerstavond – zaterdag 24 december 2022 – om 22.45 uur bij KRO-NCRV op NPO2. Lees hier alles over het verhaal en de Kerstduetten artiesten.

Tip voor wie Stef Bos graag hoort: hij is één van de artiesten in Liefde voor Muziek 2023 (met o.a. Jaap Reesema en Metejoor).

Kerstduetten 2022

Vanuit de Grote Kerk in het pittoreske Loenen aan de Vecht luiden KRO-NCRV en de Protestante Kerk Nederland de kerstnacht in met het programma Kerstduetten, waarin het kerstverhaal verteld wordt door Stef Bos. Met de huwelijksbijbel van zijn ouders in de hand, vertelt de zanger en schrijver het kerstverhaal op geheel eigen wijze. Hij heeft zich laten inspireren door zijn eigen leven, de actualiteit én muziek. Stef zingt kerstliederen samen met zijn muzikale vrienden Edsilia Rombley, Diggy Dex, Frank Boeijen, Berget Lewis en Desray.

Wist je dat Berget Lewis recent ontmaskerd is in The Masked Singer seizoen 4?

Artiesten Kerstduetten 2022

We zetten de artiesten die optreden tijdens Kerstduetten 2022 nog even kort voor je op een rijtje, want we hebben eerder ook over hun geschreven.

  • Stef Bos zag je eerder bijvoorbeeld in Serenade van Stef en Beste Zangers.
  • Edsilia Rombley is niet alleen zangeres, we zagen haar ook als presentatrice van Showcolade en Over Gewicht. Ze is regelmatig te gast in verschillende programma’s, waardoor we dus nog veel meer over haar hebben geschreven.
  • Diggy Dex was te zien in hetzelfde seizoen van Beste Zangers als Stef Bos. Je zag hem – net als Edsilia Rombley en Stef Bos – ook als één van de artiesten bij het Concert van Hoop.
  • Frank Boeijen zag je twee jaar geleden bijvoorbeeld bij het Max Kerstconcert en in de documentaire Slotapplaus voor mijn moeder Liesbeth List.
  • Berget Lewis zag je niet alleen recent bij The Masked Singer; ze trad ook op bij Geef om je hersenen. Maar denk ook aan Secret Duets en Tour de Frans.
  • Desray Manders leerde we kennen in de jaren negentig als zangeres van 2 Brothers On The 4th Floor. Ze was – net als Berget Lewis – ook te zien in Amazing Grace.

Stef Bos vertelt kerstverhaal

Elk jaar wordt het aloude kerstverhaal opnieuw verteld, maar Stef Bos giet het in een nieuw jasje. De zanger en schrijver geeft op een persoonlijke manier zijn vertelling van de geboorte van Jezus Christus. Een verhaal dat nu, volgens Stef Bos, belangrijker is dan ooit: “We zijn het grote verhaal kwijt. Het gaat om het idee van nieuw leven. Dat ontdekte ik pas toen ik de eerste keer vader werd en geen verklaring voor dat wonder had. Je ziet dat er iets voor je was en na je zal komen. Je ziet dat je deel bent van een groter geheel.”

Herdenken met persoonlijk verhaal Stef Bos

Voor Stef Bos wordt deze kerst anders dan alle andere: “Voor ons wordt het een feest van herdenken. Vorig jaar vierden we kerst nog met de hele familie, nu zijn er lege plaatsen.” De zanger verloor dit jaar twee familieleden. Zijn schoonmoeder was met haar man en twee kinderen van Stef op de terugweg van de begrafenis van hun dochter toen ze bij een auto-ongeluk betrokken raakten. Het zoontje van Stef heeft het ternauwernood overleefd: “Kerst is een mooie manier om te herdenken en vooruit te kijken, en dat kan pas als je stilstaat. Vroeger was ik blij als de feestdagen achter de rug waren. Nu denk ik: wat gaan we dit jaar doen?”

Grote Kerk Loenen aan de Vecht

Vanuit de net gerestaureerde Grote kerk in Loenen aan de Vecht wordt het kerstverhaal muzikaal ondersteund met verschillende bekende liederen. In de uitzending zijn naast traditionele nummers als The first Noel en Gloria in excelsis Deo ook hedendaagse vertolkingen te horen zoals Fragile van Sting, gezongen door Edsilia Rombley en Diggy Dex, en eigen werk van Stef Bos.

Kerstduetten kijken

Kerstduetten is te kijken op 24 december om 22.45 uur op NPO 2. Je kunt ook terug kijken via NPO Start en NPO Plus. Je ontdekt hier ook Kerstduetten 2021, waarin we Edsilia Rombley toen samen met Jan Terlouw zagen. Wil je vanuit België kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga dan naar de NPO Start website.

Foto: Nathan Reids

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2022 /