Bake Off Kerst 2023 met deze deelnemers op Play4 en GoPlay

Bake Off Kerst 2023 met deelnemers Ellen Callebout, Fien Germijns, Lukas Lelie en Riadh Bahri is te kijken op zaterdagavond 23 december om 20.15 uur bij Play4 en GoPlay. Wie van deze bekende bakkers wordt beste kerstbakker van 2023?

De afgelopen weken konden we nog genieten van Bake Off Vlaanderen 2023 (seizoen 7). Halen de bekende Vlaamse bakkers dat niveau ook?

Bake Off Kerst 2023

De feestdagen komen alsmaar dichter en dat wil zeggen dat er opnieuw 4 bekende bakkers zullen aantreden in een gloednieuwe kerstspecial van Bake Off Vlaanderen. Inmiddels is het al de vijfde Bake Off Kerst. Deze keer heeft Wim Opbrouck weer vier ovenverse bakkers uitgenodigd: Ellen Callebout, Fien Germijns, Lukas Lelie en Riadh Bahri. Onder toeziend oog van juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender zullen zij een gooi doen naar de titel Beste kerstbakker van 2023. 

Bake Off Kerst terugkijken

Bake Off Vlaanderen Kerst is op GoPlay terug te kijken. Je vindt hier de afleveringen van 2020, 2021, 2022 en 2023. Je vindt bij GoPlay ook eerdere Bake Off seizoenen. Wil je dit vanuit Nederland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar GoPlay gaat. Met een VPN Verbinding (die ze op Nederland zetten) kunnen Vlaamse kijkers dan weer naar Heel Holland Bakt (Kids) terugkijken.

Deelnemers Bake Off Kerst 2023

Ellen Callebout, Fien Germijns, Lukas Lelie en Riadh Bahri zijn de deelnemers aan Bake Off Kerst 2023. Hieronder stellen we ze uitgebreid aan je voor. Wat hebben ze bijvoorbeeld met bakken?

Ellen Callebout

Ellen Callebout, die we natuurlijk kennen uit De Verhulstjes, vertelt voor aanvang van Bake Off Kerst 2023 het volgende. “Ik sta veel in de keuken, maar zelf had ik nog nooit een pannenkoek gebakken, dus meedoen met Bake Off Vlaanderen was volledig uit mijn comfort zone.” Wist je dat haar stiefzoon Viktor Verhulst vorig jaar heeft meegedaan. Klik en lees alles over Bake Off Vlaanderen Kerst 2022.

Ellen Callebout bakt als spektakelstuk een levensgroot kerstcadeau als ode aan alle pakjes die ze voor zichzelf al heeft moeten kopen: “Gert is niet zo goed in cadeaus kopen, dus meestal moet ik mijn cadeautjes zelf kopen.” 

Fien Germijns

Fien Germijns die we in deze tijd ook op tv zien met bekende Vlaamse deelnemers in Switch zegt het volgende: “Het heeft dan toch iets opgeleverd dat ik als 12-jarige elke woensdagnamiddag een quatre-quarts wou bakken als tijdverdrijf. Het grootste verschil is dat ik toen vooral de potten heb uitgelikt zonder camera. En deze keer op camera. Nu weet ik ook met zekerheid dat de Bake-Off tent minstens even mythisch is als de stal van Jezus himself!”

Fien Germijns gebruikt de verjaardag van haar zus op kerstdag als inspiratie voor haar spektakelstuk. Ze bakt de geboorte van je-zus (haar zus) in de vorm van een vaginataart. Riadh is alvast enorm onder de indruk van Fiens Kerstfoef. 

Lukas Lelie

Cabaretier Lukas Lelie is ook één van de deelnemers aan Bake Off Kerst 2023. Hij zegt: “Ik heb extra respect gekregen voor het talent van de echte bakkers van Bake-Off. Mocht ik willen meedoen in het reguliere seizoen zou ik de inschrijvingsronde niet eens overleven.” Je kent Lukas Lelie van Doe zo voort en De Ideale Wereld.

Ook Lukas Lelie begint onzeker aan zijn technische proef maar heeft al snel de smaak te pakken. Letterlijk dan, want door een teveel aan cava heeft hij regelmatig last van een zuurtje. Niets dat een pilletje niet kan oplossen en daarom maakt hij als spektakelstuk een zoete Rennie op een bedje van brandend maagzuur.

Riadh Bahri

Journaalanker Riadh Bahri zagen we de afgelopen tijd vaker op tv. Zo leerden we hem beter kennen in zijn indrukwekkende aflevering van Het Huis. Hij zegt: “De opnames van Bake Off waren één groot warm bad. Deelnemen aan dit iconische programma was voor deze bij momenten kluns in de keuken een hele eer. Met bakken heb ik niet zo heel erg veel, behalve dat ik heel graag gebak eet. Maar of ik het zelf ook goed kan maken? Daarvoor moet je kijken.”

Wist je dat Riadh Bahri ook boeken heeft geschreven? *

Riadh Bahri worstelt met de technische proef en schakelt de hulp van Ellen in. Als spektakelstuk toont hij zijn geeky kant en maakt hij een taart in de vorm van een legoblokje met een knipoog. Want een middagje wijnen en bouwen is voor hem dé ideale ontspanning.

Beste kerstbakker van 2023

Dé ster van de show is niet de vagina van Fien Germijns of het brandend maagzuur van Lukas Lelie maar wel een apocalyptische storm die halverwege het bakken de kop op steekt. Ondanks een kleine overstroming doen de bakkers er alles aan om hun kersttaart aan de jury te presenteren. Maar wie wordt nu dé Beste kerstbakker van 2023. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 december 2023 /