Maestro seizoen 7 (2023) op tv met deze deelnemers

Maestro seizoen 7 is sinds zondag 3 december weer wekelijks op zondag om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO1 te kijken. Voorafgaand aan het seizoen werd aan het eind van de zomer 2023 al Het mooiste van Maestro uitgezonden. Ontdek daar alles over en leer de kandidaten aan Maestro seizoen 7 beter kennen.

Dit bericht van 13 augustus 2023 heeft auteur Patricia de Ryck bijgewerkt in december 2023; nu het zevende seizoen op tv is.

Maestro seizoen 7

Maestro seizoen 7 is weer bij AVROTROS op tv te kijken. Een nieuwe groep kandidaten strijdt om de gouden baton onder leiding van presentator Frits Sissing. Hoe belangrijk een dirigent is en hoe complex deze rol is, wordt in Maestro genadeloos duidelijk: sommige meesterwerken komen onherkenbaar en gehavend uit de strijd met een onervaren kandidaat op de bok als leider van het orkest. Maar door de combinatie van nieuw ontdekt talent en veel oefenen, ontstaat er iets magisch op het podium. En dit seizoen misschien nog wel extra, wanneer diverse betoverende muziekstukken de revue passeren in een aflevering die volledig in het teken staat van bekende sprookjes. Tijdens de feestdagen zorgen de kandidaten met kerstklassiekers en symfonisch vuurwerk voor wat extra magie.

Een andere aanrader voor de liefhebbers van Maestro om in de gaten te houden: Maestro Degand met Stefaan Degand.

Maestro 2023 deelnemers

De strijd om de gouden baton barst gaat tussen artiest en schrijver Pepijn Lanen, muzikant Frédérique Spigt, zanger Ammar Bozoglu, acteur Tjitske Reidinga, stand-up comedian Glodi Lugungu, presentator en acteur Chris Zegers en presentator en journalist Roos Moggré. Zij duiken in de wereld van de vierkwartsmaten, partituren en slagpatronen. Frits Sissing staat ze als vertrouwd gezicht bij tijdens deze muzikale uitdaging. Zijn de Maestro 2023 deelnemers voor jou onbekend, dan zetten we hieronder waar je ze van kent.

Maestro kandidaten ken je van…

  • Pepijn Lanen: Artiest en schrijver – ken je van De Jeugd van Tegenwoordig (Faberyaya), maar hij is ook schrijver* en en je kent hem van de podcast Gothrecht. Je zag ‘m in De Verraders Halloween.
  • Frédérique Spigt: Muzikant – heeft een uitgebreid repertoire* opgebouwd in de loop der jaren, waarbij we haar ook vaak op tv voorbij zagen komen.
  • Ammar Bozoglu: Zanger – Ammar Bozoglu is een Turkse volkszanger. Ammar hoorde je bijvoorbeeld in Sterren Muziekfeest op het Plein. Hij deed ook mee aan De Alleskunner VIPS seizoen 4.
  • Tjitske Reidinga: Acteur – Je kunt actrice Tjitske Reidinga * ook kennen als Claire van Kampen uit Gooische vrouwen en als de hoofdrolspeelster uit De K van Karlijn. Verder zag je haar in series als Volgens Robert, Doris en recent in de film April, May en June.
  • Glodi Lugungu: Stand-up comedian –  hij vluchtte op jonge leeftijd uit Congo en groeide op in het Brabantse Dommelen. Hij behoort tot de comedians van Comedy Train. Je zag ‘m ook in De Nationale Reistest 2022.
  • Chris Zegers: Presentator en acteur – Chris maakt ook al jaren het indrukwekkende Break Free. En we kennen hem natuurlijk als acteur*. Ik vond zelf Diepe Gronden echt fantastisch. Recent zag je hem nog in 3 op Reis.
  • Roos Moggré: Presentator en journalist – Je kent haar bijvoorbeeld van het NOS jeugdjournaal, Goedemorgen Nederland en EenVandaag.

Maestro terugkijken

Je kun zowel Maestro seizoen 7 als Het mooiste van Maestro (uit de zomer van 2023) terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die op Nederland staat, kun je ook vanuit het buitenland NPO Start gebruiken. Helaas kun je de eerdere seizoenen van Maestro niet meer terugkijken via deze wel.

Nog even terug naar de inhoud van het zevende seizoen en onderaan dit artikel meer over de Maestro specials met de mooiste fragmenten:

Jury Maestro 2023

De jury van Maestro seizoen 7 (2023) wordt gevormd door juryvoorzitter Ed Spanjaard, Dominic Seldis en Isabelle van Keulen. Dominic Seldis heeft sinds zijn deelname aan Maestro de harten van de Nederlandse kijkers gestolen. Je zag hem met zijn dochter in Race Across The World.

Ed Spanjaard

Dirigent en pianist Ed Spanjaard is de nieuwe juryvoorzitter van dit seizoen. Hij was jarenlang chef-dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest en het Nieuw Ensemble en werkte samen met bekende componisten. In 2002 was hij verantwoordelijk voor de muziek bij het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Nieuw repertoire

De kandidaten dirigeren dit seizoen heel veel nieuwe populaire klassieke werken die nog niet eerder in het programma voorbijkwamen. Maar ook de bekende klassiekers ontbreken dit seizoen niet, met als klapstuk het gevreesde finalewerk: De Vijfde van Beethoven. Wie kan de rust bewaren, heeft de meeste feeling met de muziek en hanteert de baton het beste? Wie wordt de zevende Maestro in de bestaansgeschiedenis van het programma? De dirigenten in spe worden begeleid door het Maestro-orkest dat, net als vorig seizoen, bestaat uit freelance musici. 

Maestro specials

Hoe belangrijk een dirigent is en hoe complex deze rol is, wordt in Maestro genadeloos duidelijk: Ria Bremer* had zes tergend lange minuten nodig voor Het Zwanenmeer, terwijl Natasja Froger het orkest er in twee kordate minuten doorheen leidde. Deze zomer zendt AVROTROS twee specials uit met de grappigste, opvallendste, meest ontroerende en indrukwekkendste optredens van zes seizoenen Maestro.

Het mooiste van Maestro

Het mooiste van Maestro zit vol onvergetelijke fragmenten en reacties van oud-kandidaten hierop. Daarnaast zoeken presentator Frits Sissing en jurylid Dominic Seldis juryleden en oud-winnaars op voor een mooi gesprek over hun Maestro-avontuur. Met Het mooiste van Maestro kan iedereen alvast in de stemming komen voor Maestro seizoen 7.

Maestro

Maestro is een begrip. In zes seizoenen zijn alle denkbare emoties voorbijgekomen. Van woede en frustratie tijdens de coachings of mislukte optredens tot tranen van ontroering en geluk. Er ging van alles mis: batons braken af, kandidaten kwamen struikelend de bok op of het orkest werd tot wanhoop gedreven door verkeerd geslagen maten. Maar er waren ook veel tienen en tranen na optredens van kandidaten die vleugels kregen op de bok. Dirigeren is een prachtige manier om de wereld van klassiek en orkesten te doorgronden. 

Deelnemers Maestro

47 deelnemers streden al om de gouden baton. Beheerste het hun hele leven of juist niet? Wat was het allerleukste en minst leuke aan hun ervaring? Zijn ze anders naar klassieke muziek gaan kijken en doen ze er nog iets mee? Frits Sissing zoekt oud-winnaars Spike* (2014), Leona Philippo* (2016), Lucas Hamming* (2019) en Sor (2022) op en praat met hen over hun Maestro-avontuur. Jurylid Dominic Seldis blikt met René en Natasja Froger bij hen thuis terug. En hij bespreekt met Francis van Broekhuizen* haar meest memorabele optredens in het programma. 

Foto: AVROTROS – Michel Schnater

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 december 2023 /