Break Free seizoen 5; ode aan het leven van deze jongeren

Chris Zegers is met Break Free seizoen 5 vanaf vanavond – donderdag 6 juli – 20.20 uur weer in de herhaling op NPO2 te zien. In dit programma van BNNVARA maak je kennis met jonge mensen, die op wereldreis gaan en helaas niet meer terugkwamen. Nabestaanden delen hun verhaal met presentator Chris Zegers en journalist en filmmaker Geertjan Lassche.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 24 augustus 2022 op VlaamsKijken; ik heb het bijgewerkt op donderdag 6 juli. Break Free seizoen 5 is nu in herhaling te kijken.

Break Free seizoen 5

In Break Free seizoen 5 worden weer vijf jongeren op indrukwekkende wijze geportretteerd. Al deze jongeren waren op weg, om de reis van hun leven te maken. Achterblijvers putten troost uit hun levenslust en herinneringen. Ontdek de verhalen van Charmayne Holslag, Dion van Diermen, Kim Akker, Emma Arfman en Sophia Koetsier.

Geertjan Lassche en Chris Zegers

Dit programma is gemaakt door Geertjan Lassche, die je ook kent van Frontberichten en Waterman. Maar denk ook aan Louis, Duutsers en het indrukwekkende Oranje helmen in Turkije. Presentator Chris Zegers zag je een tijdje geleden weer als acteur op tv in Diepe Gronden.

Break Free kijken

Wil je Break Free kijken? Dat kan vanaf 25 augustus vijf weken lang op donderdag om 21.00 uur bij BNNVARA op NPO3. Daarnaast zijn de afleveringen te kijken op NPO Start en NPO Plus. Alle seizoenen van Break Free zijn op dit moment nog steeds terug te kijken via NPO Start. Dat betekent dat dit ook mogelijk is vanuit het buitenland als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland kunt zetten.

Break Free in België

In België heeft men een remake van dit programma gemaakt: Forever Young. De afleveringen zijn via GoPlay nog steeds terug te kijken. Wil je dit doen vanuit Nederland, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Terug naar het vijfde seizoen van Break Free en de bijzondere verhalen:

Charmayne Holslag

Break Free seizoen 5 start met het levensverhaal van travel influencer Charmayne Holslag (28) uit Vlissingen. Nadat ze bij modeblad Glamour stopt, gaat ze met haar vriend Dyon over de wereld reizen. Hun reis eindigt abrupt en Dyon komt alleen thuis. Beste vriendin Denise reist naar Vietnam om het verhaal compleet te maken. 

Dion van Diermen

In aflevering twee het verhaal van Dion van Diermen (32) uit Waddinxveen die voor de liefde naar Californië verhuist en figurant wordt in Hollywood-blockbusters. Maar Dions paradijs is ook een schijnwerkelijkheid. Zijn leven is opeens voorbij. Wat er precies gebeurd is, blijft onduidelijk. Een jaar na zijn overlijden reist broer Rutger hem achterna, naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Op zoek naar antwoorden.   

Kim Akker

In de derde aflevering wordt judotalent (drievoudig Nederlands kampioen, winnaar European Open) Kim Akker (22) uit Den Helder geportretteerd die na haar sportcarrière in Mexico gaat wonen. Totdat er in juli 2019 iets gruwelijk misgaat. Haar judomaatje en beste vriendin Lesley Koorn reist Kim nu achterna. 

Emma Arfman

Aflevering vier vertelt het verhaal van Emma Arfman (23) uit Huissen, die met vriend Koen een grensverleggende reis maakt door Peru en Bolivia. Ze hebben de tijd van hun leven, tot de 13e dag. Vader Bert reist samen met vriend Koen, die op zijn beurt worstelt met schuldgevoel, af naar het land waar zijn dochter overleed.  

Sophia Koetsier

Het vijfde seizoen van Break Free eindigt met het mysterie rond student geneeskunde Sophia Koetsier uit Amsterdam, die op haar 21e vermist raakt tijdens een safari in Oeganda. Haar moeder en broertje reizen naar Oeganda om zelf een voorstelling te maken van wat er gebeurd kan zijn. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 juli 2023 /