Kobe Ilsen maakt reisprogramma Mijn eerste reis met BV gasten

Kobe Ilsen heeft voor VRT1 en VRT MAX een reisprogramma gemaakt, waarin acht levensverhalen van bekende Vlamingen maakt aan de hand van unieke reizen. Ontdek hier alles over de bestemmingen en gasten van Mijn eerste reis. Dit nieuwe programma van Kobe Ilsen en productiemaatschappij Bargoens is vanaf donderdag 16 november wekelijks om 20.45 uur te kijken bij VRT en VRT MAX.

Mijn eerste reis

 Kobe Ilsen trekt voor zijn nieuwe reisprogramma Mijn eerste reis met zijn gasten naar alle windstreken. In Mijn eerste reis gaat hij met acht bekende gasten naar een voor hen betekenisvolle reisbestemming. Zo wandelt Stan Van Samang na 25 jaar opnieuw the Wicklow Way in Ierland, herbeleeft Margriet Hermans haar studietijd in Madrid en reist Sammy Mahdi voor de allereerste keer naar Irak, het land waar de roots van zijn vader Hussain liggen.

Levensverhalen bekende Vlamingen

Vaste reisgezel Kobe Ilsen koppelt het bewogen reisverhaal handig aan het levensverhaal van de gast. Hoe groot is de impact van zo’n reis? Welke levenslessen trek je eruit? Wat is er veranderd sinds de vorige trip met de reismus van weleer? Kortom: het levensverhaal in een reiskoffer, lichtvoetig en vol levensvreugde besproken tijdens een nieuwe reis boordevol verrassingen. Het doet mij ook een beetje denken aan De Columbus.

Reisprogramma Kobe Ilsen

Kobe Ilsen – die op dit moment ook op tv te zien is met nieuwe afleveringen van #weetikveel – vertelt over Mijn eerste reis. “Mijn eerste reis is veruit het meest persoonlijke programma dat ik al gemaakt heb. Met alle acht reisgezellen heb ik op die paar dagen een heel intense connectie gevoeld en gedeeld. Dat zal ik blijven koesteren.”

Gasten Mijn eerste reis

Wie de gasten van Kobe Ilsen zijn in Mijn eerste reis? We zetten ze op een rijtje. Onderaan lees je ook al wat meer over de afleveringen.

  • Stan Van Samang – Ierland – wist je dat we de zanger / acteur binnenkort zien in Liefde voor Muziek 2024.
  • Maaike Cafmeyer – Frankrijk – de actrice zagen we recent bijvoorbeeld in Mijn Slechtste Beste Vriendin en natuurlijk Chantal. Het is nu wachten op seizoen 2.
  • Margriet Hermans – Spanje – de zangeres leerden we al beter kennen in haar musical. En natuurlijk in haar aflevering van Liefde voor Muziek 2022.
  • Sep Vanmarcke – De Alpen – is noodgedwongen moeten stoppen met wielrennen. Hij vertelde hierover bij Wim Lybaert in Zomeravonden.
  • Sammy Mahdi – Irak – politicus Sammy Mahdi leerden we vorig jaar al beter kennen toen hij te gast was in Het Huis 2022. Daarnaast behoorde hij tot de verrassende deelnemers aan VTM Make Up Your Mind.
  • Wim De Vilder – Duitsland – het nieuwsanker vertelde in de podcast Studeren zonder grenzen ook al eens over een buitenlands avontuur. Wim De Vilder presenteerde recent het jaaroverzicht 2023.
  • Rani De Coninck – Las Vegas – leerden we kennen als Miss Belgian Beauty in 1991. Daarna maakte tal van tv-programma’s. Ze debuteerde bij de droomfabriek. Dat programma komt wel terug, maar zonder Rani.
  • Emilie Vansteenkiste – Kreta – is op dit moment Miss België 2023.

Mijn eerste reis terugkijken

Mijn eerste reis: vanaf 16 november elke donderdag rond 20.45 uur op VRT 1 en VRT MAX. Het is een programma van Bargoens. Wil je dit programma terugkijken dan kan dit op VRT MAX. Dit doe je vanuit het buitenland met een VPN Verbinding, die je op België zet.

Meer over de inhoud van de Mijn eerste reis afleveringen en gasten Kobe Ilsen:

Stan Van Samang – Ierland

Zanger Stan Van Samang* wandelt na 25 jaar opnieuw the Wicklow Way. Hij trok op zijn 19e helemaal alleen op reis, op voettocht door Ierland, zijn muzikale idolen achterna. 16 november 2023 op tv.

Maaike Cafmeyer – Frankrijk

Actrice Maaike Cafmeyer* keert terug naar het zuiden van Frankrijk. Tijdens haar jeugd bracht ze er meermaals haar gezinsvakantie door op een authentieke boerderij tussen de zonnebloemen. De mensen die ze daar ontmoette, inspireerden haar voor de rest van haar leven. ​ 23 november 2023 op tv.

Margriet Hermans – Spanje 

Zangeres Margriet Hermans* herbeleeft, al even onbevangen als op haar 24ste, haar studietijd in Madrid. In 1979 ging ze daar – na drie jaar aan de slag te zijn als leerkracht en een burn-out – op zoek naar zichzelf tijdens een sabbatjaar. In Madrid volgde Margriet Spaanse les en woonde ze een half jaar op een camping. 30 november 2023 op tv.

Sep Vanmarcke – De Alpen

Ex-wielrenner Sep Vanmarcke* trekt, net zoals tijdens zijn allereerste vakantie in 1996, de Franse Alpen in. Hoewel de familie Vanmarcke het niet zo breed had, genoten ze er van verschillende prachtige gezinsvakanties. Sep ontplooide zich er onder de vleugels van zijn ouders, drie oudere broers en zus tot profwielrenner. Sep moest in juli 2023 per direct stoppen met koersen vanwege hartproblemen en kan zo terugblikken op een boeiende jeugd én een geslaagde carrière. 7 december 2023 op tv.

Sammy Mahdi – Irak

Politicus Sammy Mahdi* is gefascineerd door Irak, het land waar de roots van vader Hussain liggen, maar trok er nooit eerder heen. Met hun twee (her)ontdekken ze nu het land, terwijl Hussain zijn jeugd herbeleeft en zijn zoon Sammy met trots aan de hele familie voorstelt. 14 december 2023 op tv.

Wim De Vilder – Duitsland

Nieuwsanker Wim De Vilder ging tijdens zijn rechtenstudies op Erasmus in het Duitse Würzburg. In 1991 bloeide Wim er open, maakte hij er vriendschappen voor het leven en speelde zelfs zijn professionele moeder Martine Tanghe al een belangrijke rol. 21 december 2023 op tv.

Rani De Coninck – Las Vegas

Radio- en televisiepresentatrice Rani De Coninck* reist naar Las Vegas. Rond haar 18e leefde Rani nogal teruggetrokken door een groot drama in haar gezin. Dat was een van de redenen waarom Rani’s ouders haar in 1989 motiveerden om naar Amerika te reizen, waar er goede vrienden woonden. Die vrienden had het gezin op een bijzondere manier leren kennen toen twee mormoonse jongens enkele jaren eerder in België kwamen aanbellen bij de De Conincks. Nu, bijna 34 jaar later, keert Rani voor het eerst terug naar Las Vegas. 4 januari 2024 op tv.

Emilie Vansteenkiste – Kreta

Huidig Miss België Emilie Vansteenkiste haalt herinneringen op in Kreta. Emilie reisde meermaals met haar moeder naar het Griekse eiland, omdat ze verliefd werden op deze prachtige plek. In 2021 verloor Emilie haar moeder aan kanker. Emilie keert nu voor de eerste maal terug naar dit waardevolle oord. Op 11 januari 2024 op tv.

Foto’s VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 november 2023 /