VRT NWS Het jaaroverzicht: 2023, het jaar van water en vuur

Wim De Vilder presenteert vanavond – woensdag 27 december 2023 – om 20.55 uur op VRT1 en VRT MAX het jaaroverzicht van VRT NWS. In 2023, het jaar van water en vuur komen er veel bijzondere fragmenten uit het afgelopen jaar voorbij. Kijk jij mee terug?

2023, het jaar van water en vuur

2023 was het jaar dat Vlaanderen weerman Frank Deboosere uitzwaaiden. En het jaar waarin we overspoeld werden door slecht nieuws over het weer en over de klimaatverandering. Water en vuur. Het lijkt het nieuwe normaal.

VRT NWS Jaaroverzicht 2023

Bij ons kwakkelt de zomer, terwijl in Griekenland bossen in vuur en vlam opgaan. Daarna genieten we van een onverwachte Indian Summer, maar een paar weken later staat de Westhoek blank. Natuurrampen kosten het leven aan tienduizenden mensen. Door aardbevingen in Turkije, Syrië en Marokko. Door de overstromingen van storm Daniël in Libië. Ook leiders en hun burgers staan als water en vuur tegenover mekaar. Israeli tegen Palestijnen. Oekraïners tegen Russen.   

Van AI tot Gustaph en Belgian Cats

Gelukkig is het vuur ook het symbool van het menselijk vernuft. We gaan weer naar de maan. En artificiële Intelligentie kan ons leven misschien makkelijker maken. En hoe heerlijk was het om vurig te supporteren voor de Belgian Cats op het Europees kampioenschap basketbal. Of voor Gustaph op het Eurovisiesongfestival.

Jaaroverzicht 2023 kijken

2023, het jaar van water en vuur. Het jaaroverzicht van VRT NWS gepresenteerd door Wim De Vilder (die we beter leerden kennen in Mijn Eerste Reis): op woensdag 27 december om 20.55 uur op VRT 1 en VRT MAX. Vanuit het buitenland terugkijken kan met een VPN Verbinding, die je op België zet. Liefhebber van jaaroverzichten, kijk dan ook naar De Film van het Jaar 2023 op VTM met Freek Braeckman.

Foto Wim De Vilder: VRT / Sofie Silbermann

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 december 2023 /