#Weetikveel 2023: met Kobe Ilsen en deze weetjes in seizoen 3

Kobe Ilsen is vanaf 17 oktober 2023 elke dinsdag om 21.35 uur op VRT1 en VRT MAX te zien met #Weetikveel seizoen 3. In het derde seizoen van #weetikveel bespreekt hij onderwerpen als de douane, het Sportpaleis, de energiefactuur, de Lotto, maar ook de supermarkt, skateboarden, PFAS en de elektrische auto. Ontdek hier alles over #weetikveel 2023.

#weetikveel 2023

Kobe Ilsen gaat weer op zoek naar kleine en grote interessante weetjes in #weetikveel. In het derde seizoen is geen enkele inspanning hem te veel. Kruipen, vallen, opstaan, motorrijden, racen, klimmen, wegen en tappen: hij doet het allemaal. Enkel en alleen maar om alles, of toch bijna alles, te weten te komen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Weetjes #weetikveel seizoen 3

Net als in de voorbije twee seizoenen laat Kobe zich vergezellen door experts. Hij stelt hen met een positieve nieuwsgierigheid evidente en minder evidente vragen over de douane, het Sportpaleis dat dit jaar 90 jaar bestaat, de energiefactuur en Lotto dat dit jaar dan weer 45 kaarsjes mag uitblazen. Later volgen nog afleveringen over de supermarkt, skateboarden, PFAS en de elektrische auto.

#weetikveel terugkijken

#weetikveel is vanaf 17 oktober elke dinsdag om 21.35 uur op VRT 1 en VRT MAX te kijken. Dit programma van Dedsite voor VRT vind je compleet op VRT MAX. Kijk daar ook naar seizoen 1 en seizoen 2. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Ontdek alvast meer over de eerste vier afleveringen van #weetikveel 2023

Douane

Kobe Ilsen stapt op de motor bij de enige vrouwelijke motard van de Belgische douane. Hij haalt belastingontduikers van de E19 en op de luchthaven van Bierset snijdt hij met een van de 3.300 douaniers verdachte pakketjes open. In de haven van Zeebrugge wordt hij aangevallen door Bonnie, een drugs- en geldhond en in de haven van Antwerpen kruipt hij in het ruim van een groot schip. Niet als tijdverdrijf maar met het rummage-team op zoek naar drugs. Slaagt hij erin om een deel van de 90 ton cocaïne te vinden die jaarlijks wordt onderschept? 

Sportpaleis

Groot feest in de tweede aflevering van #weetikveel 2023: het Sportpaleis wordt 90 jaar! Kobe Ilsen duikt in de geschiedenis van de unieke constructie en draagt ook zelf zijn steentje bij. Vroeger deed het Sportpaleis zijn naam alle eer aan als drukbezochte wielerpiste, nu is het aan Kobe om zich op de steile baan te wagen. Ook in de catacomben werkt hij zich in het zweet. Hij herstelt een van de 20.000 zitjes, wordt een van de 400 medewerkers tijdens een optreden en klimt tot in de nok van het gebouw, 24 meter boven de grond! Kobe toont hoe het er achter de coulissen van een concert aan toegaat en probeert te weten te komen wat er zich afspeelt in de loges van de artiesten.

Energiefactuur

#weetikveel houdt de vinger aan de pols met een aflevering over de energiefactuur. Waarvoor betalen we nu allemaal? Kobe krijgt een rondleiding in het nationale controlecentrum van Elia, waar ze 8.000 kilometer hoogspanningslijnen 24 op 24, 7 op 7 in de gaten houden. VRT-journalist en energiespecialist Luc Pauwels onderwerpt Kobe Ilsen aan een pittig examen: wat doen de VREG, de CREG en het VEKA? Een fout antwoord zorgt voor een gratis elektroshock. Kobe legt een meter van de 134.000 kilometer elektriciteitskabel die je in ons land kan vinden, klimt op een windturbine en vliegt in een helikopter boven de LNG-terminal in Zeebrugge.  

Lotto

Haal de toeters en ballen maar boven, want Lotto is 45 jaar! De allereerste Lotto-trekking in België gebeurde op 4 februari 1978. Het hoogste bedrag ooit door een Lotto-speler gewonnen is 13 miljoen euro, maar hoe en waar krijgt een winnaar dat geld? Eén tot twee keer per jaar worden alle balletjes van de Lotto gewogen. Een subtiel en minutieus werkje: ideaal voor Kobe. Hij reist naar Ertvelde om er te mee te helpen in een krantenwinkel en trekt de grens over op zoek naar een van de weinige fabrikanten van Lotto-machines. Maar de hamvraag in de vierde aflevering van #weetikveel 2023: slaagt hij erin om de zes juiste cijfers te voorspellen? 

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 oktober 2023 /