Liefde voor muziek 2023: Stef Bos (kijken in Nederland)

Liefde voor muziek 2023 staat in het teken van Stef Bos op dinsdag 11 april om 20.35 uur bij VTM. Alle deelnemers aan Liefde voor Muziek 2023 komen met een bijzondere cover van een nummer van Stef Bos. Ben jij ook zo benieuwd waar DAAN, Jaap Reesema, Metejoor, K3, Portland en Günther Neefs voor hebben gekozen? We zetten alles op een rijtje over de Liefde voor Muziek Stef Bos aflevering. Inclusief hoe je Liefde voor muziek 2023 in Nederland kijken kunt.

Liefde voor muziek 2023

Artiesten DAAN, Günther Neefs, Jaap Reesema, K3*, Metejoor, Portland en Stef Bos tekenen present voor Liefde voor muziek 2023. Deze ‘clash der genres’, gaande van rock tot electro en meezingers voor jong en oud, levert ongetwijfeld meeslepende, unieke en verrassende covers op. De deelnemers aan Liefde voor muziek 2023 verblijven in Villa Masia Capdet in Sant Pere de Ribes en laten hun muziek horen in wijnhuis Codorniu in Barcelona.

Artiesten Liefde voor muziek 2023

Dit zijn de artiesten die meedoen aan Liefde voor muziek 2023 op een rijtje. Hieronder kun je meer lezen over de Liefde voor muziek deelnemers in 2023. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder.

Liefde voor muziek kijken in Nederland

Wil je Liefde voor muziek kijken in Nederland? Dit kan via VTM GO. Als je de app in het verleden al hebt gedownload, gaat dat eenvoudig. Doe je dat nu pas, dan loop je waarschijnlijk tegen de landbeperking aan. Ga dan naar de VTM Go website. Zegt-ie dan nog steeds dat je niet mag kijken, omdat je niet uit België komt, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Hier lees je nog uitgebreider over hoe je in Nederland VTM kijken kunt én dus Liefde voor Muziek 2023.

Liefde voor muziek: Stef Bos

“Ik ben papa van mijn liedjes en er is niets mooier dan dat anderen die gaan zingen en ze op zichzelf staan”, steekt Stef Bos van wal. In de tweede aflevering van Liefde voor Muziek wordt de singer-songwriter muzikaal verrast, diep geraakt en geniet hij zichtbaar van elk optreden wanneer hij bezongen wordt in Liefde voor Muziek. Dit grote icoon van de kleinkunst staat ondertussen al meer dan 30 jaar op de planken. “Ik geloof niet in muziekonderwijs maar van hem zou ik nog wel les willen krijgen. Hij is heel begeistert”, vertelt DAAN. “Hij is een wijze uil. Eentje met heel veel grapjes”, vult Julia van K3 aan.

Beste Zangers 2020

En hoewel Stef Bos volgens de Liefde voor Muziek groep een ware spraakwaterval is, heeft hij nu plots geen woorden meer over… En het concept is voor hem nochtans niet nieuw; Stef Bos deed eerder namelijk ook mee aan Beste Zangers. (Een jaar waarin we ook Milow zagen; waar recent een gave documentaire over is uitgebracht).

Stef Bos en Samson & Gert

Als creatieve duizendpoot schreef Stef Bos aan het begin van zijn carrière ook songs voor andere bekende artiesten. Zo schreef hij zelfs de intro voor Samson & Gert. “Ik heb aan Herman Teirlinck gestudeerd en zat in de klas met Ingeborg en Koen Wauters van Clouseau. In die tijd ben ik Gert Verhulst ook tegengekomen en die zei tegen mij: ik ga iets doen met een hond en jij schrijft toch liedjes? Kan je geen liedje schrijven om die hond aan te kondigen?”

  • Dit schreven wij eerder over Stef Bos

Jaap Reesema: Papa

Jaap Reesema wist meteen dat hij Papa wilde brengen. “Ik vond het vroeger lastig om naar dit nummer te luisteren. De band met mijn vader was niet zo goed. Ik heb inmiddels drie zoontjes en dan ga je alles beter relativeren. De cirkel is rond nu.” Het nummer gaat recht naar het hart van Stef: “We zijn allemaal zangers, maar ook songwriters. Het mannetje dat schrijft krijgt niet zo vaak aandacht. Opeens zit je daar in Spanje en hoor je jouw nummer gezongen door iemand anders, dat is heel ontroerend. Het is alsof je naar jezelf kijkt. Jaap tilde dit nummer echt naar een ander level. (…) Je hebt de song terug naar de kern gebracht. M’n vader is er al lang niet meer en als ik het nu zing, wordt het een soort ingetogen liefdeslied. Toen ik het nummer schreef, was het een oerschreeuw en dat heb jij er terug ingebracht.”

DAAN: Tussen de Liefde en de Leegte

Ook DAAN laat Stef sprakeloos achter met zijn versie van Tussen de Liefde en de Leegte. “Ik herken mezelf in het personage dat heel de tijd onderweg is. Ik heb ook veel gelift en ben in wel 1000 auto’s beland. Het lied gaat over liefhebben maar ook over stilte en rust.” Hoewel DAAN het Nederlands normaal schuwt, waagt hij de sprong en laat hij Stef Bos in Liefde voor Muziek 2023 met open mond achter. “Ik kreeg het nummer plots recht in mijn gezicht. De theatraliteit die je opbouwt was er boenk op. Ik kan het niet plaatsen, hij is een soort Johnny Cash op speed.”

K3: Awuwa

K3 ging snuisteren in het uitgebreide repertoire van Stef Bos en stootte op het nummer Awuwa. “Het is speciaal dat jullie dit gaan doen want de persoon waarmee ik dit lied heb geschreven, Johannes Kerkorrel, is veel te vroeg overleden. Door hem ben ik in Zuid-Afrika terecht gekomen. Het nummer gaat over liefde en optimisme”, vertelt Stef Bos in Liefde voor Muziek 2023.

Metejoor: Geef Licht

Ook Metejoor maakt indruk met zijn explosieve versie van Geef Licht. “Sommige stukken verdienen dat het ontploft. Eigenlijk zit dat in het nummer, maar bij mij blijft het een beetje in de kelder hangen”, lacht Stef Bos.

Günther Neefs: Wat Een Wonder

Stef is aangenaam verrast wanneer hij Wat Een Wonder in het jasje van Günther Neefs hoort. “Ik ken je stem en hoor er opeens toch veel van jouw pa in. Door die relaxtheid is het opeens hij én jij in één”, klinkt het.

Portland: Door De Wind

Portland blaast het nummer Door De Wind dan weer nieuw leven in. Stef Bos schreef deze song eind jaren tachtig voor zijn toenmalige liefde Ingeborg, die er namens België mee naar het Eurovisiesongfestival ging in 1989.

Stef Bos: Ne Me Quitte Pas

Wanneer iedereen aan de beurt is geweest, brengt Stef Bos in Liefde voor Muziek 2023 zelf Ne Me Quitte Pas in een wel heel unieke versie: “Ik heb de structuur veranderd en ga het in het Afrikaans zingen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 april 2023 /