Liefde voor muziek 2023: Metejoor (Joris van Rossem)

Liefde voor muziek 2023 staat in het teken van Joris van Rossem – die we beter kennen als Metejoor. De aflevering is te zien op dinsdag 19 april om 20.35 uur bij VTM. Alle deelnemers aan Liefde voor Muziek 2023 komen met een bijzondere cover van een nummer van Metejoor. Ben jij ook zo benieuwd waar DAAN, Jaap Reesema, Stef Bos, K3, Portland en Günther Neefs voor hebben gekozen? We zetten alles op een rijtje over de Liefde voor Muziek Metejoor aflevering. Inclusief hoe je Liefde voor muziek 2023 in Nederland kijken kunt. 

Liefde voor muziek 2023

Artiesten DAAN, Günther Neefs, Jaap Reesema, K3*, Metejoor, Portland en Stef Bos tekenen present voor Liefde voor muziek 2023. Deze ‘clash der genres’, gaande van rock tot electro en meezingers voor jong en oud, levert ongetwijfeld meeslepende, unieke en verrassende covers op. De deelnemers aan Liefde voor muziek 2023 verblijven in Villa Masia Capdet in Sant Pere de Ribes en laten hun muziek horen in wijnhuis Codorniu in Barcelona.

Artiesten Liefde voor muziek 2023

Dit zijn de artiesten die meedoen aan Liefde voor muziek 2023 op een rijtje. Hieronder kun je meer lezen over de Liefde voor muziek deelnemers in 2023. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder.

Liefde voor muziek kijken in Nederland

Wil je Liefde voor muziek kijken in Nederland? Dit kan via VTM GO. Als je de app in het verleden al hebt gedownload, gaat dat eenvoudig. Doe je dat nu pas, dan loop je waarschijnlijk tegen de landbeperking aan. Ga dan naar de VTM Go website. Zegt-ie dan nog steeds dat je niet mag kijken, omdat je niet uit België komt, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Hier lees je nog uitgebreider over hoe je in Nederland VTM kijken kunt én dus Liefde voor Muziek 2023. 

Liefde voor muziek: Metejoor

Joris van Rossem, beter bekend als Metejoor, is met hits als Rendez-Vous en 1 Op Een Miljoen niet meer weg te denken uit de Vlaamse en Nederlandse hitlijsten. Dat de kliek van Liefde voor Muziek ondertussen een hechte vriendengroep is geworden, spat ook deze week van het scherm. Tijdens het joggen heeft Joris van Rossem een openhartig gesprek met Stef Bos over de tweestrijd die hij heeft ervaren als leerlingenbegeleider. “Ik wilde altijd iets met muziek gaan doen, maar ik durfde dat niet. Dus ik floot de hele dag. Soms schreef ik zelfs liedjes, terwijl ik strafstudie moest begeleiden”, vertelt hij. “Die onzekerheid is er bij mij altijd geweest. Als ik tv-shows moest doen, dan sliep ik de avond ervoor niet en zat ik heel de nacht over te geven.” 

DAAN

DAAN zorgt voor een primeur en verrassing van formaat in Liefde voor Muziek. “Het valt op dat iedereen zegt dat je zo’n dankbaar iemand bent. Je begint je eerste album zelfs met een gesproken dankwoord. Ik vond dat super inspirerend, alleen zat er nog geen muziek op. Dus ik heb alle registers opengetrokken en ik ga je intro brengen”, kondigt hij aan. Alle artiesten kijken letterlijk met open mond toe en weten niet wat ze horen. “Dit is ongezien, gewoon mindblowing!”, reageert Joris van Rossem.

Jaap Reesema

Ook goede vriend Jaap Reesema gaat verder op het elan van dankbaarheid. Hij brengt Hoe Kon Ik Zo Dom Zijn als speciaal eerbetoon. “We kennen elkaar al een tijdje en hebben achter de schermen ook al veel samengewerkt met dezelfde mensen. Dit lied is een eerbetoon aan hen”, vertelt hij.

Günther Neefs

Günther Neefs zette zijn tanden in de klepper 1 Op Een Miljoen. Hij doopt het nummer om tot een happy country song. “Wauw, wat een prachtige, warme stem. Dit zag ik niet aankomen”, reageert Joris van Rossem in zijn aflevering van Liefde voor Muziek.

K3

Ook de keuze van K3 was deze keer snel gemaakt. Zij brengen Kijk Ons Nou, maar vanuit een ander perspectief. “Jullie zingen over de kroeg en lekker gaan zuipen dus wij dachten: ‘Wat zouden meiden doen?’”, vertelt Julia. Het resultaat weet Metejoor te imponeren… 

Portland

Portland wist de andere artiesten al elke keer te ontroeren en slaagt daar ook nu met glans in. Het duo smijt zich helemaal met hun cover van Ze meent Het. “Het is één van de mooiste Nederlandstalige heartbreak ballads die er geschreven zijn”, vertelt Jente. “Zonder camera’s had ik wellicht een traan gelaten, en dat gebeurt niet vaak. Het snijdt en is echt zo mooi”, vertelt DAAN. Wat Metejoor / Joris van Rossem van de Portland cover She Really (Really) Means It? “Het snijdt door merg en been”, klonk het bij Metejoor. “Je maakt een lied met een bepaald gevoel en voor het eerst zingt iemand anders dat. Ze brengen het zo feeëriek en mooi. Ik kon niet anders dan mijn gevoel loslaten.”

Stef Bos

Stef Bos brengt dan weer een emotionele ode aan zijn dochter. Hij doopte het nummer Dit Is Wat Mijn Mama Zei om tot Dit Is Wat Je Moet Weten. “Ik vind het geweldig dat je dit ervan gemaakt hebt. Ik heb het nummer eigenlijk geschreven vanuit de optiek wat ik tegen mijn eigen kinderen zou zeggen”, vertelt Metejoor, die over zijn kinderwens laatst nog sprak bij De Wonderjaren.

Metejoor: zus Lisa van Rossem

Afsluiten doet Metejoor zelf met een bijzondere verrassing én special guest. “Ik heb mijn zus Lisa meegebracht. Zij heeft me het duwtje in de rug gegeven om iets met muziek te doen. We hebben het nummer Shallow aangepast naar een lied over broer en zus met als titel Schaduw”, aldus Joris van Rossem in Liefde voor Muziek.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 april 2023 /