Liefde voor Muziek 2023: DAAN (Stuyven)

Liefde voor Muziek 2023 staat in het teken van Daan Stuyven – aka DAAN. De aflevering is te zien op dinsdag 25 april om 20.35 uur bij VTM. Alle deelnemers aan Liefde voor Muziek 2023 komen met een bijzondere cover van een nummer van DAAN. Ben jij ook zo benieuwd waar Metejoor, Jaap Reesema, Stef Bos, K3, Portland en Günther Neefs voor hebben gekozen? We zetten alles op een rijtje over de Liefde voor Muziek DAAN aflevering. Inclusief hoe je Liefde voor muziek 2023 in Nederland kijken kunt. 

Liefde voor muziek 2023

Artiesten DAAN, Günther Neefs, Jaap Reesema, K3*, Metejoor, Portland en Stef Bos tekenen present voor Liefde voor muziek 2023. Deze ‘clash der genres’, gaande van rock tot electro en meezingers voor jong en oud, levert ongetwijfeld meeslepende, unieke en verrassende covers op. De deelnemers aan Liefde voor muziek 2023 verblijven in Villa Masia Capdet in Sant Pere de Ribes en laten hun muziek horen in wijnhuis Codorniu in Barcelona.

Artiesten Liefde voor muziek 2023

Dit zijn de artiesten die meedoen aan Liefde voor muziek 2023 op een rijtje. Hieronder kun je meer lezen over de Liefde voor muziek deelnemers in 2023. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder.

Liefde voor muziek kijken in Nederland

Wil je Liefde voor muziek kijken in Nederland? Dit kan via VTM GO. Als je de app in het verleden al hebt gedownload, gaat dat eenvoudig. Doe je dat nu pas, dan loop je waarschijnlijk tegen de landbeperking aan. Ga dan naar de VTM Go website. Zegt-ie dan nog steeds dat je niet mag kijken, omdat je niet uit België komt, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Hier lees je nog uitgebreider over hoe je in Nederland VTM kijken kunt én dus Liefde voor Muziek 2023. 

Liefde voor muziek: DAAN Stuyven

Dat DAAN charmant, charismatisch en mysterieus is, weet ondertussen iedereen. Maar dat hij postkaartjes maakt uit afval, verzot is op rommelmarkten en zich het liefst verplaatst op zijn koersfiets, is nieuw. “DAAN is verrassend inventief en creatief. Dat is niet normaal”, klinkt het bij Metejoor.

Wist je dat Daan ook te zien is in het nieuwe, indrukwekkende Canvas-programma Waarom Wachten?

Metejoor

Vorige week verbaasde DAAN zowel de artiesten als de kijkers toen hij aan de slag ging met de Intro van Metejoor en het gesproken fragment voorzag van muziek. Nu zijn de rollen omgedraaid en voorziet Metejoor de monsterhit Housewife van DAAN van tekst. “Je hebt mij omver geblazen en ik hoop dat ook te doen. Om het helemaal zot te maken, gaat de tekst niet over een huisvrouw maar over een vrouw die mij constant bedriegt”, vertelt Metejoor. 

Portland

Ook Portland kiest voor een hit met het nummer Exes. “Deze song heeft zoveel humor en is ook echt Belpop-geschiedenis”, vertelt Jente. Voor de iconische videoclip ging DAAN bij random mensen aanbellen met een bijl in zijn hand. “Ik woonde in de Ardennen en het was allemaal à l’improviste. Ik ging onvoorbereid aanbellen bij mensen met de vraag: ‘hallo, mag ik een souvenir van je ex kapotslaan?”, lacht DAAN. 

Stef Bos

Stef Bos wist week na week te beroeren en dat is ook nu niet anders. “Wat is een vriend? Jij hebt iets onder woorden gebracht dat mij nog nooit gelukt is”, vertelt Stef Bos net voordat hij het lied Friend covert. “Je tekst is heel mooi maar hoe je het brengt lijkt akelig hard op hoe je soms met vrienden in confrontatie gaat en het oplost”, vertelt DAAN.

K3

K3 tovert Icon dan weer om tot Icoon, een nummer met een speciale boodschap erin. “Het liedje gaat over het feit dat je jezelf moet zijn en dicht bij jezelf moet blijven. Hoe meer we je leren kennen, hoe meer betekenis het krijgt”, vertelt Marthe. De nieuwe versie, overgoten met een tropisch sfeertje, zorgt ervoor dat niemand stil kan blijven zitten. Zelfs DAAN niet. 

Jaap Reesema

Voor Jaap Reesema was de zoektocht naar een nummer geen simpele opdracht. “Ik heb gekozen voor een nummer dat, wat mij betreft, wat buiten het typische DAAN-repertoire valt: I’m What You Need'”, vertelt Jaap Reesema. Het lied gaat over wat je wil in de liefde en jezelf kwetsbaar opstellen. “De liefde doet je rare liedjes schrijven”, verklaart DAAN.

Günther Neefs

Günther Neefs doet dan weer alle monden openvallen met zijn versie van Victory. Over het nummer vertelt Günther Neefs: “Ik zie je perfect in een James Bond-film meespelen. (…) Het is mijn grootste droom om daar ooit een theme song voor in te zingen, maar ik ben nog niet gevraagd dus ik dacht: dan doe ik het hier maar.” Hij overgoot het nummer Victory met een stevige portie mysterie, iets wat bij DAAN erg in de smaak valt. “Ik word verlegen van zo’n stem. Zo schoon! Het is gedurfd om het nummer volledig uit te kleden en er een donkere, vreemde spanning aan te geven. Je wordt er echt in opgezogen.”

Daan Stuyven

De avond wordt afgesloten door Daan Stuyven, aka DAAN himself. Hij transformeert het bekende nummer Dag Vreemde Man tot een ware DAAN-song. “Ik heb oneindig veel respect voor het originele nummer. Als ik het hoor dan denk ik: ben je over mij bezig?”, lacht Daan Stuyven. “Ik ga proberen het origineel eer aan te doen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 april 2023 /