Liefde voor Muziek 2023: Günther Neefs centraal in aflevering

Liefde voor Muziek 2023 staat in het teken van Günther Neefs. De aflevering is te zien op dinsdag 9 mei om 20.35 uur bij VTM. Alle deelnemers aan Liefde voor Muziek 2023 komen met een bijzondere cover van een nummer van Günther Neefs. Ben jij ook zo benieuwd waar Metejoor, DAAN, Stef Bos, K3, Portland en Jaap Reesema voor hebben gekozen? We zetten alles op een rijtje over de Liefde voor Muziek Günther Neefs aflevering. Inclusief hoe je Liefde voor muziek 2023 in Nederland kijken kunt. 

Liefde voor muziek 2023

Artiesten DAAN, Günther Neefs, Jaap Reesema, K3*, Metejoor, Portland en Stef Bos tekenen present voor Liefde voor muziek 2023. Deze ‘clash der genres’, gaande van rock tot electro en meezingers voor jong en oud, levert ongetwijfeld meeslepende, unieke en verrassende covers op. De deelnemers aan Liefde voor muziek 2023 verblijven in Villa Masia Capdet in Sant Pere de Ribes en laten hun muziek horen in wijnhuis Codorniu in Barcelona.

Artiesten Liefde voor muziek 2023

Dit zijn de artiesten die meedoen aan Liefde voor muziek 2023 op een rijtje. Hieronder kun je meer lezen over de Liefde voor muziek deelnemers in 2023. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder.

Liefde voor muziek kijken in Nederland

Wil je Liefde voor muziek kijken in Nederland? Dit kan via VTM GO. Als je de app in het verleden al hebt gedownload, gaat dat eenvoudig. Doe je dat nu pas, dan loop je waarschijnlijk tegen de landbeperking aan. Ga dan naar de VTM Go website. Zegt-ie dan nog steeds dat je niet mag kijken, omdat je niet uit België komt, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Hier lees je nog uitgebreider over hoe je in Nederland VTM kijken kunt én dus Liefde voor Muziek 2023. 

Liefde voor muziek: Günther Neefs

Vlaanderen kent hem als één van de warmste stemmen van het land: Günther Neefs. Reizend van concertzalen naar festivals en begeleid door zijn band heeft Günther zich de afgelopen 30 jaar meer dan eens bewezen als uniek entertainer.

Ouders Günther Neefs verongelukt

Günther Neefs heeft zijn zangtalent van geen vreemde. Hij is de zoon van zanger Louis Neefs*, voorvechter van het Vlaamse lied. Op kerstdag 1980 sloeg het noodlot toe en verongelukten zijn ouders met de auto. “Wat veel mensen niet weten, is dat mijn moeder toen ook overleden is. Iedereen sprak me aan over het ongeval omdat mijn vader bekend was. Mensen wouden weten wat er gebeurd was, terwijl er nooit werd gevraagd naar mijn mama. Maar voor mij was mijn mama even belangrijk als mijn papa. Sinds hun overlijden, ben ik ook nooit meer naar de begraafplaats geweest. Ze zitten in mijn hart en ik weet dat”, vertelt Günther tijdens een openhartig gesprek met goede vriend Stef Bos. 

K3

K3 liet in dat uitgebreide repertoire het oog vallen op Ik Blijf Bij Jou. “Wij hebben toevallig een nummer met dezelfde titel. We hebben de tekst aangepast en de baby van Hanne erin betrokken, maar ook heel veel knipoogjes naar jouw leven”, klinkt het bij de dames. Voor Günther Neefs gaat er stiekem een droom in vervulling: “Ik had gehoopt dat jullie als K3 stemmetjes zouden gebruiken en dat is bij deze dus gebeurd”,, lacht hij. 

Stef Bos

Stef Bos ging terug in de tijd en koos voor De Purperen Hei, uit het repertoire van vader Louis Neefs. “Ik hoorde het stuk en dacht: ik moet dit herschrijven naar mijn eigen geboorteplek en over mijn eerste liefde”, vertelt Stef. Het resultaat bezorgt iedereen kippenvel.

Metejoor

En ook Metejoor wil vader Louis eren met zijn versie van Laat Ons Een Bloem. “Het nummer is nog altijd ongelooflijk actueel”, klinkt het bij Günther, bij wie de versie van 2023 stevig in de smaak valt.

Jaap Reesema 

Ik Laat Me Gaan, de allereerste single die Günther ooit uitbracht, wordt in een nieuw jasje gestoken door Jaap Reesema.

DAAN

Ook DAAN koos met Daarom Zeg Ik Nee voor een nummer uit de beginjaren van Günther zijn carrière. “Ik heb de tekst aangepast en het nummer vertaald naar het Frans. In de song zeg ik tegen alles nee, maar op een heel luchtige en nonchalante manier.” DAAN brengt iedereen in de Franse, hogere sferen en haalt voor één keer ook enkele hogere noten uit de kast.

Portland

Hoewel Portland meestal de gevoelige snaar raakt, gooien ze het deze week over een andere boeg. Met Stop De Tijd breken ze het podium af en laten ze zichzelf volledig gaan.

Günther Neefs zingt Tina Turner

Op het eind van de avond loopt Günther over van dankbaarheid. “Ik vind het zo straf. Jullie hebben allemaal jullie eigenheid gestoken in mijn nummers. Het klinkt cliché, maar ik heb de vriendschap echt gevoel”, vertelt hij. Günther sluit de avond af met zijn warme stem en een knalfeestje op I Can’t Stand The Rain van Tina Turner. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 mei 2023 /