Liefde voor Muziek 2023: Portland (Jente Pironet & Sarah Pepels)

Liefde voor Muziek 2023 staat in het teken van Portland (Jente Pironet & Sarah Pepels). De bijzondere aflevering – Sarah Pepels besloot namelijk recent afscheid te nemen van Portland – is te zien op dinsdag 16 mei om 20.35 uur bij VTM. Alle deelnemers aan Liefde voor Muziek 2023 komen met een bijzondere cover van een nummer van Portland. Ben jij ook zo benieuwd waar Metejoor, DAAN, Stef Bos, K3, Günther Neefs en Jaap Reesema voor hebben gekozen? We zetten alles op een rijtje over de Liefde voor Muziek Portland aflevering. Inclusief hoe je Liefde voor muziek 2023 in Nederland kijken kunt. 

Liefde voor muziek 2023

Artiesten DAAN, Günther Neefs, Jaap Reesema, K3*, Metejoor, Portland en Stef Bos tekenen present voor Liefde voor muziek 2023. Deze ‘clash der genres’, gaande van rock tot electro en meezingers voor jong en oud, levert ongetwijfeld meeslepende, unieke en verrassende covers op. De deelnemers aan Liefde voor muziek 2023 verblijven in Villa Masia Capdet in Sant Pere de Ribes en laten hun muziek horen in wijnhuis Codorniu in Barcelona.

Artiesten Liefde voor muziek 2023

Dit zijn de artiesten die meedoen aan Liefde voor muziek 2023 op een rijtje. Hieronder kun je meer lezen over de Liefde voor muziek deelnemers in 2023. En je ontdekt hun werk als je klikt* op hun naam hieronder.

Liefde voor muziek kijken in Nederland

Wil je Liefde voor muziek kijken in Nederland? Dit kan via VTM GO. Als je de app in het verleden al hebt gedownload, gaat dat eenvoudig. Doe je dat nu pas, dan loop je waarschijnlijk tegen de landbeperking aan. Ga dan naar de VTM Go website. Zegt-ie dan nog steeds dat je niet mag kijken, omdat je niet uit België komt, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Hier lees je nog uitgebreider over hoe je in Nederland VTM kijken kunt én dus Liefde voor Muziek 2023. 

Liefde voor muziek: Portland (Jente Pironet & Sarah Pepels)

“We kunnen niet leven zonder muziek, het geeft ons zuurstof.” Portland staat als laatste artiest in de spotlights van Liefde voor Muziek 2023. Sarah Pepels besloot net voor de start van het nieuwe seizoen om afscheid te nemen van de band. Jente Pironet zet als bezieler het verhaal van Portland verder. Hun laatste avontuur samen was Liefde voor Muziek en daar kregen ze het ultieme afscheidscadeau: hun songs van de afgelopen zeven jaar in een nieuw jasje gestoken door topartiesten.

Jaap Reesema

Jaap Reesema koos met Pearls voor een nummer dat vooral Sarah Pepels nauw aan het hart ligt. “Dit nummer betekent zoveel voor mij. Ik heb dit geschreven in een heel donkere periode en ik vind het mooi dat je er licht aan gaat geven. Ik zat in een dal met heel veel angsten”, vertelt Sarah Pepels over het Portland-nummer. Jaap vertelt in zijn versie Amsterdam hoe hij de liefde van zijn leven heeft leren kennen. “Het is echt anders dan ik ooit gezongen heb…”

K3

Jente Pironet kan zijn oren nauwelijks geloven wanneer K3 aankondigt dat ze het Portland nummer Pouring Rain zullen coveren. “Het is één van de eerste liedjes die we ooit gemaakt hebben”, vertelt Jente Pironet. “Dit is mijn favoriet uit heel jullie repertoire. Het is zo tragisch en mooi, maar we hebben er wel een twist aan gegeven op het einde”, vertelt Hanne.

Daan

Ook DAAN koos voor één van Portlands grootste hits met Killer’s Mind. “Ik heb voor één keer geprobeerd om zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke lied te blijven. De combinatie van het ijzige, koele en gedesinteresseerde vond ik heel intrigerend en ook de melodie pakt me helemaal”, vertelt hij. 

Günther Neefs

Günther Neefs verliest zichzelf helemaal in zijn verrassende cover van You Misread Me. “Dreampop ligt helemaal buiten mijn comfortzone”, vertelt Günther Neefs die iedereen aan het dansen krijgt.

Metejoor

Metejoor haalt dan weer zijn meest breekbare stem boven voor Aftermath. “Het nummer gaat over de nasleep van een tragische relatiebreuk en is echt waanzinnig sterk”, licht hij toe. Heel de groep blijft sprakeloos achter.

Stef Bos

Vooral Stef Bos zorgt bij Jente Pironet van Portland voor een emotioneel hoogtepunt in Liefde voor Muziek 2023. “Wat wij deze week bij jullie allebei gezien hebben is authenticiteit. In wie jullie zijn, maar ook in jullie muziek. Ik had verschillende songs in het vizier, maar het is Ally Ally geworden. De song begint met de zin ‘your eyes are full of poetry’, en ik was direct vertrokken”, vertelt Stef Bos, die gisteren in Nederland nog een Musical Award won. Zijn intieme versie Voor Jou maakt heel wat los bij Jente. “Dit was next level. Je hebt mijn hart gebroken, maar op een heel mooie manier.”

Jente Pironet (Portland) & Rock Werchter

Portland sluit hun avond af met de verrassende rocksong Weird Ways van Strand Of Oaks. “Deze band heeft meteen na ons opgetreden op Rock Werchter. We spelen dit nummer sindsdien ook altijd tijdens onze soundcheck voor de fun. Heel Jente zijn leven draaide trouwens rond het kunnen optreden op Rock Werchter”, vertelt Sarah Pepels. Maar toen het zover was, nam de stress de bovenhand. “Ik zat backstage over te geven en herinner me niets meer van het optreden zelf. Het was: black-out en enjoy!”, vertelt Jente Pironet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 mei 2023 /