K3 25 jaar in 2023 – Vleugels show weer een succes

K3 25 jaar in 2023! Daar staan we natuurlijk op VlaamsKijken graag even bij stil. Het wordt een bijzonder jaar voor Hanne, Marthe en Julia. Daarnaast staan we ook nog even stil bij het succes van de K3 show Vleugels, waar ze op dit moment mee in het theater staan. Er zijn namelijk al meer dan 100.000 tickets verkocht.

Ken jij de K3-shop al? *

K3 25 jaar

Sinds de release van de hit Heyah Mama, toen nog met Karen, Kristel en Kathleen, is K3 uitgegroeid tot een succesvol trio dat blijft doen waar ze goed in is: mensen gelukkig maken met blije en pakkende liedjes. Om het zilveren jubileum te vieren, vinden er de komende maanden verschillende feestelijkheden plaats.

K3 show Vleugels

Momenteel staan Hanne, Marthe en Julia samen in het theater met hun voorstelling Vleugels. De show ging twee weken geleden in première in de Captiole in Gent. De K3 show Vleugels is in Vlaanderen nog te zien in Hasselt, Antwerpen en Oostende. Wegens overdonderd succes keert de voorstelling eind juli ook nog eens terug naar de Capitole in Gent. De Nederlandse première is voorzien voor 25 maart in Den Haag. In Nederland in is de show verder te zien in Eindhoven, Almere, Heerlen, Zwolle en Rotterdam.

Prince Charming Diego González-Clark & K3

Tijdens de Vleugels show zingen Hanne, Marthe en Julia de leukste K3 hits met de coolste dansjes en hebben ze natuurlijk superveel plezier met het publiek. Alles loopt op rolletjes, tot er een mysterieuze jongen, gespeeld door Prince Charming Diego González-Clark, hun show komt binnenvallen. Terwijl Hanne, Marthe en Julia gaan uitzoeken wie deze jongen is en waar hij naar op zoek is, raken ze in allerlei avonturen verzeild. De K3’tjes en deze charmante onbekende kunnen bovendien meer van elkaar leren dan ze op het eerste gezicht zouden denken. Samen met het publiek spreiden ze hun vleugels, en vliegen ze hoger dan de zon!

25 jaar K3

Sinds de start in 1998 blijft K3 het ene succes aan het andere rijgen. Alles wat ze uitbrengen, films, series, videoclips en hun liedjes, scoren zowel in Vlaanderen als in Nederland bij het grote publiek. Vandaag is de band niet meer weg te denken uit het muzieklandschap. Behalve dat de nummers die ze zingen vrolijk zijn, raken ze ook belangrijke maatschappelijke thema’s: zoals inclusiviteit, vriendschap, verdriet, acceptatie, en (zelf)liefde. Serieuze onderwerpen die K3 nooit uit de weg zal gaan. Daarmee vindt K3 vandaag en de voorbije 25 jaar aansluiting bij een heel grote groep van jonge én minder jonge fans. Ondertussen zijn er fans van het eerste uur die nu met hun kinderen samen dansen op dezelfde liedjes. 

K3, Live Late Night

Dat de groep nog steeds populair is bij alle leeftijden mag blijken uit het feit dat de tickets voor het concert ‘K3, Live Late Night’ deze zomer op 21 juli in de Pop-Up Arena in no time de deur uit vlogen. K3 voegt daarom nog een extra avondconcert toe op zaterdag 12 augustus. Twintigers, dertigers en iedereen die nog een keer wil losgaan op de muziek van K3, wordt verwacht. Hanne, Marthe en Julia brengen er samen met hun live band een avondvullende show speciaal voor hun oudere fans.

Volwassen K3 fans

Hanne vertelt: “K3 bestaat dit jaar 25 jaar en wij zijn van plan om daar een spetterend feestje van te maken!” Marthe vult aan: “Deze zomer geven we in de Pop-Up Arena in Middelkerke ook enkele concerten voor onze iets oudere fans met de show ‘K3, Live Late Night’ en daar kijk ik echt enorm naar uit. Sfeer en ambiance verzekerd!” En tot slot nieuwkomer Julia: “25 jaar is echt een hele poos, dat is namelijk ouder dan ikzelf. K3 is er altijd geweest in mijn leven en dat gaat hopelijk ook nog lang zo blijven!”

Best of 25 jaar K3

Het 25-jarig feestje van K3 zal dit jaar gevierd worden met bijzondere lanceringen. Op zowel cd, dvd als twee vinyls verschijnt Best of 25 jaar K3 *. Welke nummers er op de vinyls staan, kunnen fans op het K3 YouTube kanaal ontdekken. Iedere vrijdagavond komt er een nieuwe video online. In deze video’s zullen Marthe en Julia de songs op ludieke wijze onthullen en blikken zij samen terug op 25 jaar K3.

K3 Dansdag

Daarnaast wordt er op 30 april in de dansstudio van K3, bij Studio 100 in Schelle, een dansdag georganiseerd. Hier kunnen fans – onder leiding van een dansleraar – de K3 dansjes zelf onder de knie kunnen krijgen.  

Geschiedenis K3

K3 begon in 1998 met Karen, Kristel en Kathleen. In 2009 werd Kathleen vervangen door Josje Huismans. Op 18 maart 2015 maakten Karen, Kristel en Josje bekend dat ze alle drie zouden stoppen en er op zoek zou worden gegaan naar drie nieuwe zangeressen in het tv-programma K3 zoekt K3. De winnaars van deze finale werden Hanne, Marthe en Klaasje. In maart 2021 maakte Klaasje bekend dat zij de groep wilde verlaten. De Nederlandse Julia nam, na een tv-zoektocht, haar plaats in. K3 bestaat momenteel uit het trio Hanne, Marthe en Julia. Uniek voor K3 is dat de groep generatie overstijgend is. Kleinkinderen, ouders en grootouders, iedereen kent een K3 liedje dat ze moeiteloos mee kunnen zingen.  

Meer informatie over alle activiteiten van het 25-jarig bestaan van K3 vind je op www.25jaarK3.com

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2023 /