Sinterklaas op tv kijken: Sint intrede in Antwerpen tot programma’s

Sinterklaas is weer in het land, dus dat betekent dat je ook in 2022 volop programma’s rondom zijn komst kunt kijken. In Nederland zitten kinderen dagelijks aan tv gekluisterd voor het Sinterklaasjournaal (dat het volgens ouders dit jaar wel heel bont heeft gemaakt met een zinkende stoomboot). Maar ook in België valt er volop naar Sinterklaas op tv te kijken; van zijn intrede in Antwerpen tot Dag Sinterklaas en Sintervraagje.

Intrede Sint Antwerpen 2022

Vandaag iets na twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan tegen het ponton aan het Steenplein in Antwerpen. Hij werd er verwelkomd door zijn goede vriend Bart Peeters (die je recent nog zag in Kom op tegen Kanker, alles in de strijd) en Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen. Na een stoet van een uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt was het dan eindelijk zover. De aanwezige kinderen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.

Cadeautip: kijk eens op de webshop van Studio 100 voor leuke koopjes.

Geen stoute kinderen

Zo was er de vijfjarige Victor die zijn mama een ferme patat had gegeven. Gelukkig kon Piet de Sint snel geruststellen. Victor mocht mama helpen met zelfgemaakte frietjes. Hij mocht daarvoor een mooie, stevige aardappel uitkiezen. En dat heeft hij gedaan. Hij gaf zijn mama een ferme patat. Maar er was ook Lina, die nog maar vier jaar oud is, zij heeft haar tante met een hamer en wat spijkers vastgetimmerd aan de vloer. Maar gelukkig weet Zwarte Piet wat er écht gebeurd is. Lina zong op een familiefeestje een liedje. En dat deed ze heel goed. Haar tante was aan de grond genageld!

Dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat Amber, een meisje van vijf, ​ in de zomer haar overgrootvader een pets had gegeven! Gelukkig verduidelijkte Piet dat Amber hem ‘een pet’ had gegeven om zijn hoofd te beschermen tegen de zon. Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn dit jaar geen stoute kinderen!

Intrede Sinterklaas Antwerpen 2022 kijken

De Intrede van Sinterklaas in Antwerpen was live op Eén en Ketnet te kijken. Heb je dat gemist, dan is er geen enkel probleem. Intrede Sint Antwerpen 2022 is namelijk op verschillende momenten te kijken. Op woensdag kijk je de Intrede Sint 2022 zelfs met Vlaamse gebarentaal op Ketnet.

  • zaterdag 12 november 18.05 uur op Ketnet
  • zondag 13 november om 08.00 uur op Ketnet
  • woensdag 16 november om 13.30 uur op Ketnet met Vlaamse gebarentaal
  • tot dinsdag 6 december is Hij komt, hij komt… intrede van de Sint in Antwerpen ook via VRT MAX te kijken. Zorg vanuit het buitenland voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Sint op tv kijken

Sinterklaas brengt in 2022 niet alleen goed nieuws mee uit Spanje maar ook heel wat Sinteressante programma’s. Dompel je onder in de wereld van Sinterklaas met het legendarische Dag Sinterklaas. In Sintervraagje beantwoorden kinderen vragen over Sinterklaas en zijn allerbeste vriend Piet. In De Sintkrant knutselt Conchita er op los, geeft Ramon tips en tricks over paarden, zingen Kneta Knieschijf en Ramon Sinterklaasliedjes uit volle borst en veel meer. De Sintkrant brengt de leukste raadseltjes, liedjes en knutseltips.

Cadeautip > Dag Sinterklaas boeken: Voorleesboek, Zoekboek en Doeboek.

De Ramontische RadioRodeo

Ontdek, beleef en geniet van het universum van Sinterklaas met de podcast Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo. In deze humoristische podcast krijgt Ramon Iglesias, de paardenverzorger van de Sint, iedere aflevering een gast uit het universum van de Sint op bezoek. Met heel wat hilarische rubrieken als de flauwe mop van Ramon, een verhaaltje over een mama, reclame en een liedje van Ramon.

Sarah zingt en Kaatjes Kameraadjes

Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior heel wat in aanbieding. In Sarah zingt komen vanaf nu heel wat bekende sinterklaasliedjes aan bod. En in Kaatjes Kameraadjes gaan Kaatje, Kamiel, Viktor en Frits en Frats te rade bij kinderen om een antwoord of een oplossing te vinden voor allerhande vragen en probleempjes die met de komst van de Sint te maken hebben.

Sinterklaas 2022 op tv kijken 

Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo via Ketnet.be, VRT MAX, de Ketnet-app of via een favoriete podcast-app. ​Alle Sinterklaas programma’s zijn te bekijken op Ketnet, Ketnet Junior, VRT MAX en de digitale kanalen van Ketnet en Ketnet Junior. Ben je nu nieuwsgierig naar de intrede van Sinterklaas in Nederland of wil je weten waar al die oproer rondom het Sinterklaasjournaal omgaat, dan kun je vanuit België – via een VPN Verbinding – de afleveringen terugkijken via de NPO Start website.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 november 2022 /