Tom Waes maakt Reizen Waes: wereldsteden deel 2 (nu op tv)

Tom Waes heeft vier nieuwe afleveringen gemaakt van Reizen Waes: wereldsteden. De tv-presentator bezoekt in de nieuwe Reizen Waes afleveringen Nairobi, Mumbai, Dubai en São Paulo. Reizen Waes: wereldsteden (deel 2) is vanaf vanavond – zondag 22 januari 2023 – om 20.15 uur te kijken op NPO3 bij de VPRO. In dit artikel lees je meer over de steden, maar ook over hoe je Reizen Waes zowel vanuit Nederland als België kunt kijken.

Wist je dat Tom Waes gelijktijdig in Vlaanderen op tv is met een nieuw programma: Het verhaal van Vlaanderen.

Reizen Waes: wereldsteden

Tom Waes neemt de kijker weer mee de wereld rond in nieuwe afleveringen van Reizen Waes: wereldsteden, waarin hij focust op enkele van de belangrijkste en boeiendste steden ter wereld. Nadat Tom Waes eerder dit jaar al op avontuur trok voor Reizen Waes: wereldsteden deel 1 naar Mexico City, Caïro, Londen, Los Angeles en Ulaanbaatar (Mongolië); reist de Undercover-acteur en presentator door Mumbai (India), Nairobi (Kenia), São Paulo (Brazilië) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten).

Cadeautip: het Reizen Waes bordspel of één van de boeken.

Reizen Waes nieuw seizoen

In het artikel over Reizen Waes: wereldsteden deel 1 dachten we natuurlijk dat Tom Waes aan een nieuw seizoen van Reizen Waes aan het werk was. Maar inmiddels weten we dat het hier gaat om een tweede deel van Reizen Waes Wereldsteden dat begin 2022 op tv te kijken was. Tom Waes vertelt het volgende over het tweede deel van Reizen Waes Wereldsteden: “Ik vond het erg belangrijk om m’n reis langs belangrijke wereldsteden verder te kunnen zetten. Want er stonden nog enkele heel boeiende plekken op mijn verlanglijst.”

Tom Waes

“Zo was ik met Reizen Waes nog nooit in India. Met Mumbai, een metropool van meer dan 22 miljoen inwoners, kreeg ik meteen de grootste stad van India te zien. In Nairobi (Kenia) zag ik dan weer de toekomst van grote, Afrikaanse steden. En São Paulo, het grotere maar onbekendere broertje van Rio de Janeiro, wist me heel erg te verrassen. Zelfs Dubai, een luxeoord waar avontuur soms ver te zoeken is, leverde een heel boeiende reis op. Ook al was het er in volle zomer met meer dan 45 graden soms bloedheet”, aldus de presentator en acteur, die je onder andere kent uit Undercover. Momenteel werkt hij ook aan Het verhaal van Vlaanderen en aan Kamp Waes seizoen 2.

Reizen Waes seizoen 7 (of is het 8?)

Hieronder lees je alles over de steden die Tom Waes bezoekt voor Reizen Waes seizoen 7 (althans, zo noemen ze het seizoen in België – in Nederland spreken ze bij NPO Start en NPO Plus dan weer van Reizen Waes seizoen 8). Wil je meer weten over de eerste vijf afleveringen van Reizen Waes seizoen 7 (of 8), lees dan het artikel Tom Waes bezoekt wereldsteden in nieuw seizoen van Reizen Waes.

Mumbai (India)

Wie een programma over wereldsteden maakt, kan niet anders dan ook naar India trekken. Enkele van de grootste steden ter wereld liggen in India en daarbij spant havenstad Mumbai de kroon. Mumbai is niet alleen de grootste en belangrijkste stad van India (de metropool telt zo’n 22 miljoen inwoners), het is tegelijk ook de dichtst bevolkte stad ter wereld. Hoe hou je een gigastad als Mumbai leefbaar in een land waar de kloof tussen arm en rijk zo groot is? Die vraag brengt Tom onder andere in de grootste sloppenwijk van het land. In de filmindustrie van Bollywood leert Waes dan weer jonge acteurs kennen die er hun geluk beproeven. In het Shivaji park neemt hij een kijkje bij beoefenaars van de snelst groeiende sport ter wereld, een speciale vechtsport genaamd ‘mallakhamb’. 

Nairobi (Kenia)

Nairobi, de hoofdstad van Kenia, is op dit moment de snelst groeiende stad van het Afrikaanse continent. Met een zeer jonge bevolking – meer dan 75 % van de inwoners is jonger dan 30 – staat Nairobi bovendien symbool voor de toekomst van Afrika. Toms reis door het snel evoluerende Nairobi brengt hem op enkele opvallende plekken. Zo traint Waes mee met het enige ijshockeyteam van Oost-Afrika, test hij de eerste auto van Afrikaanse makelij en bezoekt hij de laatste twee levende noordelijke witte neushoorns. Je ziet het in de tweede aflevering van Reizen Waes: wereldsteden (deel 2).

Lees tip: interview VlaamsKijken met Tom Waes.

São Paulo (Brazilië)

São Paulo hoort zonder twijfel thuis in het rijtje van Toms wereldsteden. Met meer dan 24 miljoen inwoners is São Paulo is niet alleen de grootste stad van Brazilië, maar ook van het hele Zuid-Amerikaanse continent. De megastad São Paulo draagt de toepasselijke bijnaam ‘selva de pedra’ of ‘de betonnen jungle’. Er zijn ook veel gewelddadige overvallen en ontvoeringen per auto. Tom Waes volgt daarom een anti-overvalopleiding op het circuit van Interlagos. Tom ontdekt samen met zijn Braziliaanse reisgenoot en tolk Tomás dat er in São Paulo inderdaad heel wat te beleven valt.

Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Amper 50 jaar geleden was Dubai nog een klein en volstrekt onbekend vissersstadje aan de rand van de woestijn. Op wat kamelendrijvers en parelduikers na was er niet veel leven. Tot er olie werd ontdekt. Vanaf dan ging het razendsnel en groeide Dubai op een halve eeuw uit tot de grootste stad van de Emiraten. Tom Waes gaat voor Reizen Waes: wereldsteden (deel 2) in Dubai op zoek naar de verhalen achter het glimmende imago van Dubai, dat doet hij samen met gids Hattem. Hij is er bovendien op het heetste moment van jaar en dat blijkt geen sinecure.

Reizen Waes: wereldsteden kijken

Reizen Waes: wereldsteden (deel 2) is vanaf zondag 22 januari 2023 om 20.15 uur te kijken bij VPRO op NPO3. Het gaat hier om de laatste vier afleveringen van het nieuwe Reizen Waes seizoen. Sterker: ze staan zelfs al allemaal op NPO Plus. In België kon je eind 2022 al kijken naar de deze uitzendingen. Het eerste deel van Reizen Waes Wereldsteden zag je in Nederland in de zomer op tv; in België begin 2022.

Reizen Waes Wereldsteden (2022) afleveringen terugkijken

Wil je alle afleveringen van Reizen Waes Wereldsteden kijken? Dan kan dit in Nederland via NPO Plus. Na de uitzending op zondag komt de aflevering vermoedelijk wel gewoon op NPO Start. Als je geen abonnement op NPO Plus hebt, heb je twee keuzes om de serie te kijken als Nederlander. Je kiest voor NPO Plus of voor een VPN Verbinding waarmee je meer Vlaamse tv-programma’s, series en films kunt kijken vanuit Nederland. In België kijk je het complete seizoen van Reizen Waes Wereldsteden namelijk tot maandag 13 november 2023 via VRT MAX. In Nederland (of een ander land) kun je VRT MAX gebruiken in combinatie met een VPN Verbinding. Zet die op België en je kunt alles kijken.

Reizen Waes alle seizoenen terugkijken

Nu hebben we op VlaamsKijken al veelvuldig over Reizen Waes geschreven. Nieuwsgierig waar je de afleveringen anno januari 2023 terug kunt kijken? We zetten het voor je op een rijtje. Als je op de titel klikt, ontdek je sowieso meer over de landen en steden die Tom Waes voor Reizen Waes allemaal heeft bezocht. Wil je vanuit Nederland VRT MAX gebruiken, zorg dan voor een VPN Verbinding.

  • 1. Reizen Waes seizoen 1 is in Nederland op dit moment niet meer te kijken. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 2. Reizen Waes seizoen 2 is in Nederland op dit moment niet meer te kijken. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 3. Reizen Waes seizoen 3 is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 4. Reizen Waes seizoen 4: Reizen Waes Europa is in Nederland op dit moment te kijken niet meer te kijken. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 5. Reizen Waes seizoen 5: Reizen Waes Japan is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus.Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 6. Reizen Waes seizoen 6: Reizen Waes Vlaanderen is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 7. Reizen Waes seizoen 7: Reizen Waes Nederland is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Start. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX, maar let wel op: hij staat niet in het gewone overzicht maar je vindt ‘m onder Reizen Waes Nederland.
  • 8. Reizen Waes seizoen 8: Wereldsteden is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus en in België op VRT MAX.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 januari 2023 /