Tom Waes in Japan voor Reizen Waes

Tom Waes bezocht begin 2020 Japan voor een speciale reeks van Reizen Waes. De opzet: de unieke cultuur en tradities van Japan leren kennen voor de start van de Olympische Spelen. Die zouden natuurlijk in 2020 plaatsvinden, maar zijn door corona verplaatst naar 2021. Nu het zover is, zendt Eén Reizen Waes Japan nogmaals uit. Reizen Waes Japan met Tom Waes is te kijken vanaf zaterdag 24 juli om 20.40 uur.

Reizen Waes Japan

Voor Reizen Waes Japan heeft Tom Waes samen met zijn team een reis van 3 weken gemaakt. Ze hebben meer dan vierduizend kilometer afgelegd; van zuid naar noord, dwars door het hele land. Deze reeks is eerder uitgezonden op Eén (en VRT NU) en was in Nederland te kijken via VPRO en NPO Start (Plus)

Goed nieuws voor de liefhebbers van Tom Waes: hij is vanaf dit najaar te zien in het derde seizoen van Undercover.

Tom Waes over Japan

“Ik was nog nooit in Japan geweest. Nochtans stond het al jaren op mijn verlanglijstje. Japan is als eilandengroep eeuwenlang geïsoleerd gebleven van de rest van de wereld en heeft daardoor een heel eigen cultuur. Veel van de Japanse authentieke gebruiken dreigen meer en meer te verdwijnen onder invloed van de westerse wereld. De komst van de Olympische Spelenen de enorme toeristische ‘boom’ versterken dat alleen nog maar. Ik wilde daarom nog snel naar Japan, voor het land zijn unieke karakter misschien voorgoed kwijt is”, aldus Tom Waes.

Toch uitzenden

Ondertussen is er heel wat veranderd in de wereld. Door het coronavirus werden de Olympische Spelen uitgesteld en internationaal reizen zit er voor een hele tijd niet meer in. Reden te meer om het driedelige verslag van de reis van Tom Waes door het fascinerende Japan toch uit te zenden. En zo de kijkers te laten genieten van zijn unieke en heel afwisselende ontdekkingstocht. Waan je tijdens het kijken even in een andere wereld.

Gigantisch Nederlands pretpark in Japan

In aflevering 1 van Reizen Waes: Japan start de presentator zijn avontuur in de havenstad Nagasaki, in het zuiden van Japan. Tom Waes bezoekt er op zijn eerste dag onder andere een gigantisch Nederlands pretpark: Huis Ten Bosch. Op de eerste 1.000 kilometer van zijn reis laat Tom zich onderdompelen in verschillende specifieke Japanse gewoontes en gebruiken,met als hoogtepunt een bezoek aan een van de meest speciale festivals van Japan: het Naked Men Festival.

Maak kennis met de hihikomori

In het tweede deel van zijn reis rijdt Tom Waes door naar het traditionele en spirituele hart van het land. In de streek rond Kyoto heeft hij onder meer een ontmoeting meteen authentieke geisha. In Tokyo ontdekt hij dan weer het moderne Japan. De invloed van de westerse cultuur heeft nergens zo’n impact als in de gigantische Japanse hoofdstad. Tom ziet er hoeveel Japanners gebukt gaan onder een hoge werkdruk en ontmoet zelfs mensen die zich volledig afsluiten van de moderne maatschappij, de zogenaamde hihikomori.

Eetwedstrijden en de verwoeste kerncentrale van Fukushima

Aflevering 3 laat weer een heel ander deel van Japan zien door de ogen van Tom Waes. Zo maakt hij een uitgebreide stop in het rampgebied rond de verwoeste kerncentrale van Fukushima. Hij zoekt uit hoe veilig het er nu is en waar het naartoe moet met deze geplaagde streek. Maar Tom gooit het er ook over een iets minder serieuze boeg: net buiten Fukushima neemt hij deel aan een noedel-eetwedstrijd. Na meer dan 4.000 kilometer door Japan eindigt Toms reis in het hoge noorden, in de verlaten natuurpracht van Hokkaido.

Reizen Waes kijken

Nu hebben we op VlaamsKijken al veelvuldig over Reizen Waes geschreven. Nieuwsgierig waar je de afleveringen anno januari 2023 terug kunt kijken? We zetten het voor je op een rijtje. Als je op de titel klikt, ontdek je sowieso meer over de landen en steden die Tom Waes voor Reizen Waes allemaal heeft bezocht. Wil je vanuit Nederland VRT MAX gebruiken, zorg dan voor een VPN Verbinding.

  • 1. Reizen Waes seizoen 1 is in Nederland op dit moment niet meer te kijken. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 2. Reizen Waes seizoen 2 is in Nederland op dit moment niet meer te kijken. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 3. Reizen Waes seizoen 3 is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 4. Reizen Waes seizoen 4: Reizen Waes Europa is in Nederland op dit moment te kijken niet meer te kijken. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 5. Reizen Waes seizoen 5: Reizen Waes Japan is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus.Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 6. Reizen Waes seizoen 6: Reizen Waes Vlaanderen is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 7. Reizen Waes seizoen 7: Reizen Waes Nederland is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Start. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX, maar let wel op: hij staat niet in het gewone overzicht maar je vindt ‘m onder Reizen Waes Nederland. 
  • 8. Reizen Waes seizoen 8: Wereldsteden is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus en in België op VRT MAX.

Reizen Waes: Japan in beeld

Meer Tom Waes

Kun jij geen genoeg krijgen van de programma’s van Tom Waes? Zie je hem niet alleen graag presenteren, maar ook acteren? Klik hier voor het recente overzicht van de berichten op VlaamsKijken over Tom Waes. Of lees zijn (reis)boeken.

Foto’s: VRT / Reizen Waes.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 mei 2020 /