Beat the Champions VIPS 2023 met deze deelnemers

Beat the Champions VIPS 2023 is vanavond – zondag 1 januari – om 20.00 uur op RTL4 te kijken. Zes bekende Nederlanders proberen de champions te verslaan en zo een mooi bedrag voor een goed doel te verdienen. Ontdek hier alles over Beat the Champions VIPS 2023 deelnemers.

Beat the Champions VIPS 2023

Onder leiding van Chantal Janzen nemen zes bekende Nederlanders het op tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis; dit zijn de zogenaamde Champions. Deze vijf doorgewinterde quizzers en allesweters zijn Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan.

Deelnemers Beat the Champions VIPS

Nu ben je natuurlijk ook nieuwsgierig naar wie de Beat the Champions VIPS deelnemers in 2023 zijn? Patrick Martens, Eva Koreman, Sergio Vyent, Lisa Loeb, Niek Roozen en Ferdi Stofmeel gaan de strijd aan. We zetten hieronder op een rijtje waar je de Beat the Champions VIPS deelnemers van kent.

The Champions

Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan zijn de Champions. Deze allesweters zag je ook in het eerste seizoen. Waar je ze van kent?

  • Diederik Jekel is wetenschapsjournalist. Hij heeft het boek Beta voor alfa’s geschreven. Hij kan namelijk moeilijke stof als geen ander begrijpbaar en interessant maken. Met een master in Vastestoffysica op zak en de titel van winnaar Nationale IQ Test, is Diederik Jekel de schrik van elke kandidaat.
  • Cindy Hemink wordt ook wel de Nederlandse Queen of quizzes genoemd. Haar specialiteit is muziek, maar als vertaler komt ze in contact met allerlei verschillende informatie en slaat dit op. Ze zit in verschillende pubquiz teams en werd zelfs Nederlands Kampioen Pubquizzen.
  • Abel Gilsing is zoekmachineoptimalisatie manager. Elk moment dat hij vrij is, is hij aan het quizzen. En dat doet hij met veel succes; hij is de captain van de Nederlands Kampioen Pubquizzen en stond met de Nederlandse teams op het EK en de Quiz Olympiade. Abel Gilsing is één van de drie Nederlanders die ooit een individuele Olympische quiz medaille won.
  • Nynke de Jong is een allesweter. De Neerlandica komt uit een nest waar alle kennis en weetjes worden opgezocht. Ze wil altijd en overal winnen en daarom deed een tweede plek in De Slimste Mens pijn. Of het nou gaat over sport, tv of taal zij weet het! Het specialisme van de journalist/schrijfster is uiteraard Nederlandse literatuur. Vanaf 5 januari 2022 is Nynke de Jong naast Tijl Beckand en presentator Ruben Nicolai te zien als teamcaptain in het nieuwe Volg Je Me Nog.
  • Devrim Aslan wordt de kroonprins van de quizscène genoemd; hij is een echte feitjes man en speelde meer dan 25.000 quizzen de afgelopen jaren. Film is absoluut zijn sterkste onderwerp, maar ook geografie, voetbal- en entertainmentvragen weet hij foutloos te beantwoorden. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2023 /