Denice Dest vervangt Sergio Vyent als maître in nieuw seizoen First Dates

Denice Dest vervangt Sergio Vyent als maître in nieuw seizoen First Dates. Zij is vanavond – maandag 7 februari – om 19.25 uur te zien op NPO3 bij BNNVARA. Wist je dat ze vroeger actief was als door bitch in het nachtleven? Ontdek meer over Denice Dest, de vervangster van Sergio Vyent, en het nieuwe seizoen van First Dates.

Waar is maître Sergio Vyent?

Vraag je je af waar maître Sergio Vyent is gebleven nu Denice Dest op zijn plekje staat in het First Dates Restaurant… Nou, die heeft samen met Jim Bakkum een theatershow gemaakt, waarbij ze een eerbetoon brengen aan Frank Sinatra. Met naast de muziek van Frank Sinatra ook de verhalen rondom zijn successen en schandalen. Sergio Vyent vertelt die verhalen; Jim Bakkum verzorgt samen met de Dutch Concert Big Band voor de muziek. En juist terwijl zij zouden optreden met deze show vonden de opnames van het nieuwe seizoen van First Dates plaats. BNN besloot daarom op zoek te gaan naar een nieuwe maître om Sergio Vyent te vervangen. Of hij ooit terugkeert als gastheer is de vraag. Hij heeft negen seizoenen gemaakt en schreef het boek De liefde volgens Sergio.

Wie wordt de nieuwe maître?

Hoe zag de zoektocht naar de nieuwe maître van First Dates eruit? In de driedelige online serie First Dates: wie wordt de nieuwe maître? wordt het castingsproces gevolgd. Van eerste gesprekken, tot screentesten en van casten tot de eerste draaidag. Kijk hier de online serie die drie afleveringen telt.

Meer First Dates kijken, wat dacht je van de Vlaamse afleveringen?

Denice Dest

Denice Dest (42) is dus de gelukkige winnaar van de zoektocht naar een opvolger van Sergio Vyent. “Toen ik gebeld werd met de mededeling dat ik het geworden was, heb ik staan dansen in de regen op mijn balkon”, vertelt ze. “Als iemand me dit een halfjaar geleden zou vertellen, had ik diegene keihard uitgelachen.” Toch is gasten ontvangen en omgaan met verschillende mensen voor Denice Dest gesneden koek.

Van door bitch naar maître

Jarenlang heeft Denice Dest gewerkt als door bitch in het Amsterdamse nachtleven. Ze was host bij evenementen. Klom zelf het podium op als stand-up comedian. En Denice Dest heeft mensen begeleid als lifecoach. “Als maître wil ik ervoor zorgen dat geen ontmoeting hetzelfde is, want alleen dan ontstaan bijzondere momenten.” Ze gunt iedereen een warm welkom. “Ik vind het nogal wat. Het is echt super stoer dat ze dit doen, dat ze voor het oog van iedereen op zoek gaan naar de liefde en zich kwetsbaar opstellen tegenover iemand die ze helemaal niet kennen. Dus het minste wat ik kan doen is dat ik liefde voor hen heb”, aldus Denice Dest.

Nieuw seizoen First Dates

Denice Dest (42) opent samen met barman Victor voor de tiende keer de deuren van het First Dates Restaurant. Over de deelnemers aan het nieuwe seizoen van First Datees is nog niet zo heel veel bekend. We zetten twee verschillende verhalen op een rijtje.

Deelnemers First Dates

  • Isabella en Dylan vinden elkaar in hun open minded levenshouding. Dylan is non-binair en zoekt een partner bij wie die zichzelf kan zijn. Isabella vindt dat wel interessant. Ze zijn allebei gek op make-up. En Dylan heeft voor de date eyeliner opgedaan. Hoewel die zelf blij is met het resultaat, is Isabella wat kritischer.
  • In het nieuwe seizoen van First Dates zien we ook Carolyn en Cecil. Ze hebben allebei een Surinaamse achtergrond en Cecil is op zoek naar de x-factor bij iemand. Als ze het over hun gedeelde passie ‘koken’ hebben, lijkt er iets moois op te bloeien. Vinden ze de x-factor bij elkaar?  

Foto: Annemieke van der Togt

  

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 februari 2022 /