Alles kan beter in kader van 25 jaar Canvas op tv en VRT MAX

Het humoristische programma Alles kan beter, dat je tussen 1997 en 1999 op tv zag, is in het kader van het 25-jarige Canvas jubileum weer te kijken. We kunnen deze week genieten van de beste afleveringen op tv én op VRT MAX kun je de twee seizoenen van Alles kan beter kijken.

Alles kan beter

Alles kan beter is een humoristisch programma dat geen uitzondering maakt op zijn eigen uitgangspunt: hoe goed iets ook is, het kan altijd beter. Waarom het niet proberen? Een panel van vier (presentator Mark Uytterhoeven, Guy Mortier, Rob Vanoudenhoven en een wisselende vierde gast) doet goedbedoelde pogingen die uiteraard niet altijd lukken. Met studio-improvisaties, reportages en hilarische parodieën op televisieprogramma’s, uitspraken of gedragingen van politici, nieuwslezers, BV’s of gewone Vlamingen.

Panel

Het panel van Alles kan beter bestond uit presentator Mark Uytterhoeven, Guy Mortier (destijds hoofdredacteur van Humo) en Rob Vanoudenhoven (die door het programma zelfs zijn eigen show De XII werken van Vanoudenhoven kreeg). Mark Uytterhoeven kende men daarvoor bijvoorbeeld van Kinderspel uit Morgen Maandag. Het trolletje dat toen de hoofdrol speelde, is nu te zien in zijn nieuwe reeks Opa.

Gast panel

Daarnaast schoof iedere keer een gast aan in het panel. Op Wikipedia las ik dat veel van die panelleden door de Canvas show bekender zijn geworden bij het grote publiek. Wie er zoal langs komen? Denk aan Warre Borgmans, Stany Crets, Jan De Smet, Jan Hautekiet, Martin Heylen, Carl Huybrechts, Tom Lanoye, Wim Opbrouck, Barbara Sarafian, Dirk Sterckx, Dirk Tieleman, Adriaan Van den Hoof, Tania Van der Sanden, Tom Van Dyck en Frieda Van Wijck.

Wat de gasten, zoals doen anno 2022? We zetten het voor je op een rijtje:

Jan Eelen

Het programma Alles kan beter werd geregisseerd door Jan Eelen. Afgelopen weken konden we van hem ook al kijken naar In de gloria en Neveneffecten. Maar je kent hem ook van Callboys, De Ronde en Het Eiland.

Alles kan beter kijken

De beide seizoenen van Alles kan beter zijn via VRT MAX terug te kijken. De afleveringen zijn beschikbaar tot 2 januari 2023. Daarnaast is zowel seizoen 1, als seizoen 2 ook op Streamz te kijken. Wil je vanuit Nederland Alles kan beter terug kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet. Als je dat hebt gedaan, kun je naar de site van VRT MAX gaan en gewoon kijken.

Waarschuwing

Zelf heb ik het programma nooit gezien, maar ik ben erg nieuwsgierig. Op VRT MAX staat er zelfs een waarschuwing bij de afleveringen. “Dit programma kan achterhaalde stereotypes of taal bevatten. Het wordt aangeboden zoals het destijds is gemaakt en voldoet mogelijk niet meer aan de huidige normen en waarden van de Vlaamse samenleving. Door hierop te wijzen, willen we bijdragen aan een open debat en een inclusieve samenleving.”

Foto: VRT / Mark De Vilder

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

12 december 2022 /