Lucas Van den Eynde als Scrooge in Vlaamse A Christmas Carol

Lucas Van den Eynde als Scrooge te zien in het najaar van 2023 in de Vlaamse musical die gebaseerd is op A Christmas Carol van Charles Dickens. Stany Crets verzorgt het script en de regie. Lucas Van den Eynde speelt dus de hoofdrol; verder weten we alleen dat A Christmas Carol een verder Vlaamse cast heeft die bestaat uit jong talent en gevestigde waarden. Ontdek in dit artikel alles over Lucas Van den Eynde als Scrooge, de Vlaamse musical A Christmas Carol én hoe je aan kaartjes (mét korting) komt.

Vlaamse musical A Christmas Carol

Deep Bridge speelt in het najaar van 2023 de Vlaamse musical A Christmas Carol. Het wordt een voorstelling zoals het publiek ondertussen gewend is van de producent: hedendaags, met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek. Stany Crets schrijft een nieuw script en regisseert, er komt nieuwe muziek en een volledig nieuw set design.

Lucas Van den Eynde als Scrooge

Lucas Van den Eynde* kruipt in de huid van de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge in de Vlaamse musical A Christmas Carol. De acteur die je zag in tal van bekende Vlaamse series – van In De Gloria tot Aspe en Glad IJs – mag nu dus weer gestalte geven aan een iconisch personage, nadat hij dat eerder ook al deed in de musicals Daens en Fiddler on the Roof.

Lucas Van den Eynde in musical A Christmas Carol

De acteur vertelt: “Ik heb geen seconde getwijfeld toen de vraag kwam. A Christmas Carol staat zeer hoog in mijn lijstje van favoriete kerstverhalen en Scrooge is een tot de verbeelding sprekend personage. Een karakter waarin je als acteur bovendien veel verschillende facetten kan tonen.”

Ken je het verhaal nog niet, kijk dan aanstaande zondag ook naar Scrooge Live! op de Nederlandse tv. Zoals in 2021 en 2020 wordt het verhaal van A Christmas Carol weer in beeld gebracht.

Cast A Christmas Carol (België)

Over de cast van de Vlaamse musical A Christmas Carol is op dit moment nog niet veel bekend. We weten in ieder geval dat Lucas Van den Eynde als Scrooge de hoofdrol speelt. Verder zal de cast, doe een combinatie van jong talent en gevestigde waarden telt, integraal van Vlaamse makelij zijn. Blijf ons volgen via social media én ontdek meer nieuws over de cast als dit bekend wordt gemaakt door Deep Bridge.

Tickets en info musical A Christmas Carol

A Christmas Carol is vanaf 16 november 2023 te zien in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs). Daarna volgen nog voorstellingen in Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Nog tot en met zes januari 2023 kun je je tickets bestellen met 15% lanceringskorting.

Nog even over het verhaal waarop de Vlaamse musical A Christmas Carol is gebaseerd:

Charles Dickens

Charles Dickens* (1812-1870) was één van de belangrijkste auteurs tijdens het Victoriaans tijdperk. Hij verwierf zijn faam door zijn kleurrijke personages en kronieken van een maatschappij in verandering tijdens de Industriële Revolutie. De novelle A Christmas Carol verscheen op 19 december 1843; de 22ste was de hele eerste druk van 6000 exemplaren al uitverkocht. Veel van de thema’s in A Christmas Carol zijn dezelfde als in Dickens’ grote romans Oliver Twist, Nicholas Nickleby en Great Expectations, namelijk sociaal onrecht en armoede.

Verhaal A Christmas Carol

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 december 2022 /