Mark Uytterhoeven (Kinderspel, Morgen Maandag) is nu Opa op Ketnet

Mark Uytterhoeven die je kent van de rubriek Kinderspel uit Morgen Maandag (1993) is vanaf deze maand op Ketnet te zien als Opa. Het trolletje dat destijds een hoofdrol speelde komt nu – net als vele andere materialen – weer voorbij. Het programma is te kijken via Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Kinderspel van Morgen Maandag

Tijdens de lockdown ruimde Mark Uytterhoeven zijn tv-archief op en vond er het trolletje terug dat in 1993 de hoofdrol speelde in de rubriek Kinderspel van Morgen Maandag. Omdat hij zijn kleinkinderen niet kon opvangen, gebruikte hij hetzelfde format om de afgelopen corona-periode een dagelijks clipje te maken voor hen. Zo maakte hij voor zijn kleinkinderen honderden filmpjes, want voor ieder kleinkind maakte hij iedere dag een uniek filmpje.

Opa

Mark Uytterhoeven speurde het internet af op zoek naar tweedehands trollen, paardjes, barbies, een racebaan, nepbananen, mini-meubels, speelgoedfruit… Zo verzamelde hij een resem rekwisieten die een rol in zijn absurde fantasiewereld spelen. Hij brengt het tot leven in Opa.

Mark Uytterhoeven

Mark Uytterhoeven vertelt in een filmpje van de VRT meer over zijn nieuwe reeks: “De reeks gaat over een opa, die probeert om iets grappigs of ernstigs te doen voor zijn kleinkinderen. Hij heeft natuurlijk niet alles ter beschikking wat hij zou willen hebben, dus hij moet knutselen. Hij moet zich behlpen en hij moet proberen om dingen die niet zijn wat ze zijn toch te doen doorgaan voor wat ze horen te zijn in zijn hoofd. Maar daarom niet in dat van de kinderen. Dus de kinderen doorzien zijn spel vaak.”

Televisiegeschiedenis heruitgevonden

Netmanager Ketnet, Annemie Gulickx: “Mark Uytterhoeven is vanaf nu Opa op Ketnet. Voor de Ketnetters zorgt hij voor absurde en grappige verhalen en voor de (groot)ouders een knipoog naar Morgen Maandag. Een stukje televisiegeschiedenis heruitgevonden op Ketnet.” En Ketnet presenteert deze maand nog meer in het kader van jeugdsentiment; er zijn ook nieuwe afleveringen van De Smurfen.

Foto: VRT – Opa

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 oktober 2021 /